Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2010

Kätrin
Abikokk
2010-02-24 21:15:33
Kuna olen kõrge palavikuga voodis, siis suuremat torti ei hakkanud täna tegema. Sõime karjusepirukat, seenepirukaid ja Nigella shokolaadiküpsiseid.

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-24 21:35:04
Elis:
Meil oli lõunaks hernesupp ja kukkel, õhtuks valmis Burgundia lihapada ja magusaks kõigest kamavaht, sest isamaaline tort leidis oma lõpu köögipõrandal :( Süüdistada polnud muidugi kedagi peale iseenda ja oma töntside näppude!
Oi-oi :O
Kätrin:
Kuna olen kõrge palavikuka voodis, siis suuremat torti ei hakkanud täna tegema. Sõime karjusepirukat, seenepirukaid ja Nigella shokolaadiküpsiseid.
Kiiret paranemist Sulle, Kätrin! Me käisime ilusa päeva puhul lapsega kelgutamas. Ilmselt tuleval aastal oskab ta seda talverõõmu rohkem juba hinnata :) Ühtlasi sõime esimest korda Viimsi Savoy restoranis lõunat - neil oli EV aastapäeva puhul 20% soodsam menüü. Minu guljašš oli iseenesest maitsev, aga üle soolatud. Magusaks võetud juustukook vahtrasiirupiga oli üsna huvitav soolase-magusa kooslus. Aga enam ei lähe.. Õhtul käisime naabruskonnas sõprade juures pidulikul õhtusöögil. Eelroaks soolatud lõhe ning kanamaksapasteet iseküpsetatud leivaga, põhiroaks veisefilee röstitud kirsstomatite ning röstiga. Magusaks minu tehtud isamaaline tort "Koopatibi rukkileib" :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2010-02-24 23:08:51
Meil täna menüüs orsotto kukeseente ja maasingiga, rabarberikook ja isetehtud maasikajäätis. Kõva sügavkülmatühjendus ja respect kodumaisele toorainele. Minul 30 aasta järel sõlmitud vaherahu kruupidega, rahulolevad oiged külalistelt. Veinid Teliani Valley ja sõprade poolt Gruusia veinikeldrist plastpudelis kaasatoodu. Super-super-super.
Leoola
Abikokk
2010-02-24 23:28:50
Mina tegin tänase päeva puhul lapsepõlve "sünnipäeva" menüü: kartulisalat, külm ahjuliha viilud, sooaltud forell ja täidetud munad.
Tullia
Abikokk
2010-02-25 09:24:37
Eile olid pidulikul õhtusöögilaual väiksed lehetaianapirukad tomati ja juustuga, suitsupeekonisse mähitud ja päiksekuiva tomatiga täidetud rullikesed seasisefilees, Hasselbacka kartulid, puuviljasalat vahukoore või kondenspiimaga ning aastapäevatort.

Tullia jutukesed

Kiisu
Kokaõpilane
2010-02-25 09:28:04
Triin:
Pille:
Kiisu:
Magusaks proovisin Tarte au Chocolat e. prantsuse šokolaadikooki aga no ei tulnud välja kahjuks :( Mingi magus plönn, pealt krõbe, seest voolav, äärtest ja põhjast ei tulndu lahti :S Miskit läks väga nihu. Mees ütles , et maitsepoolest oli ok.. aga no minule kui kokatädile ei läinud see kuidagi korda...
Kiisu, see kook peaks olema pealt küpsenud ja seest niiske (aga mitte voolav, ikka täitsa lõigatav jahtunud peast). Äkki oli temperatuur liiga kõrge? Väga paljud ahjud n-ö valetavad...
mina olen seda kooki palju kordi teinud ja ikka on õnnestunud. Aga see on õige küll, et kui on liiga kõva temperatuur, siis jääb kinni. See suhkur nagu karamelliseerub liigselt. Olen ahju kohe kraadinud ja hoidnudki õigel temperatuuril 20 minutit. Eks see sõltub vormi suurusest ka veidi. Peale kinni jäämist olen küpsetuspaberi alla pannud. Magus tuleb siis, kui kasutad liiga magusat šokolaadi. Mina olen kasutanud Laima 70% ja kui teen lastele, siis panen ühe 70% ja teise võtan pisut magusama. Aga siis olen glasuuriga (munavalge, tuhksuhkur) kaunistanud+ hapud marjad. Siis on hästi tasakaalus.
:) Troovin KINDLASTI seda kooki uuesti. Kuna temperatuuri mõõtjat pole siis proovin natuke madalamal temp. küpsetada. NV on ees ja aega küllaga, kuna mind nüüd koondati siis hakkan süüa tegema :)

Armastus käib kõhu kaudu :)

Kiisu
Kokaõpilane
2010-02-25 09:32:45
EIle õhtul tegime siis traditsioonilise kartulisalat ija magusaks Kohupiima-plaadikooki. Kuid JÄLLE üks mure. Täidis oli parim, mis ma eales kohupiimakooki tehes saanud olen. Mure aga oli põhjaga. Panin KÜIK täpselt gramm-grammis aga ma ei saanud seda tainast kuidagi rullida. Tuli vaid purutaoline mass. Ok, mõtlesin endamisi, et tuleb siis purupõhi aga kui aus olla siis see puru kivistus ja oli raskesti näritav... Mis läks täidise juures nihu?? 4,5Dl on liiga palju jahu vb??

Armastus käib kõhu kaudu :)

Kirsike
Abikokk
2010-02-25 11:49:04
Fre:
Minul 30 aasta järel sõlmitud vaherahu kruupidega, rahulolevad oiged külalistelt.
:) Ma sõlmisin eelmisel nädalal kruupidega vaherahu, ka peale u 30-aastast vihavaenu :) Meil oli lõunaks prantsuse šokolaadikook vanillikreemiga ja lastele õhtuks praekartulid ja ahjus küpsetatud rõngasvorst juustu ja tomatitega.

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2010-02-25 17:13:03
Eelmisi tsiteerides on mu kallis kaasa hoopis rahujala kruupidega lõpetanud.:(:( Lõunaks keetsin vägeva potitäie seeneseljankat kännumamplitest, mehele saab see õhtusöögiks. Kuna õues tegutsemine on lume ja palaviku tõttu raskendatud, siis revideerisin külmkappi ja tegin üle pika aja maksapasteeti ühe oma esimese kokaraamatu järgi. Tuli vürtsine, aga kogus on kahele ikka hirmus suur. Kas maksapasteeti saab külmutada?
Monica
Kokaõpilane
2010-02-25 17:15:03
Meie eilsel õhtusöögilaual olid küüslaugu ja rosmariiniga ahjukartulid, külm kaste Nopri talukohupiimast ja hapukoorest, heeringat punase sibulaga ja vürtsikilu, hapukurki ja oliiviõlis ning balsamicos marineerunud peediviilud. Suupisteks mustal leival pasteeti ja metsaseenesalatit. Magusaks kirju (veidi kuri) koer ja külalise toodud meekook ning melon. Nii et peaaegu süldilaud, siiski ilma süldita :)
<< 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 >>