Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-27 17:15:50 |
Tänase Õhtuleht.ee päevaretsept on Angelica Udekülli spinatistruudel ricottaga (kasutab lehttainast). | |
Uniquegirl Abikokk 2009-08-27 19:52:51 |
tegin ka täna struudlit Allan Kuninga retsepti järgi. Tainas oli suurepäraselt rullitav ja sain nii õhukeseks, et läbi taigna oleks võinud ka ajalehte lugeda kuid maitselt jäi igav. Täidiseks kasutasin õunu, pähkleid ja rummi. Imestasin, et ei olnud vaja lisada kaneeli kuna mulle tundub, et see käib õige õuna struudli juurde. Mõtlesin, et äkki paneks ikkagi kaneeli kuid otsustasin usaldada proffi. Maitselt oli natuke igav ja kaneel oleks küll vajalik olnud. Huvitavalt kombel ei olnud vaja üldse lisada suhkrut, mis mulle isegi meeldis kuna ei olnud struudel magus ja selle juurde käiv vaniljekaste tasakaalustas. | |
Kirsike Abikokk 2009-08-27 21:10:24 |
Aga kuidas selle lehttaignaga on? Just Saksamaal ja Austrias olen saanud peamiselt lehttaignast stuudleid. Tavaliselt on neid pakutud nö rahvustoitude õhtusöökidel magustoiduks. Pole siis ilmselt need õiged??? Ja need mida söönud olen, pole ka rulli keeratud olnud, vaid taignakate on peal. Jube maitsvad on ikkagi :) | |
Dagris Abikokk 2009-08-28 16:26:51 |
Minu mustikastruudel siis: | |
Eva Abikokk 2009-08-31 12:45:13 |
Leidsin ühe päris asjaliku õpetuse struudlitaina tegemisest, see asub siin. | |
Maias Mai Kokaõpilane 2009-08-31 17:37:51 |
Proovisin ka Maru struudlit teha. Ebaõnnestus täielikult. Mu oma viga ka muidugi - lisasin vähem vett kui retsept ette nägi (tundus, et taigen läheb liiga vedelaks). Ilmselt saigi jahu-vee vahekord halb, sest polnud üldse rullitav ja ahjus küpses ka kõvaks käkiks. Ja sisu halvaa-kreeka pähkel-ploom ei olnud ka kõige atraktiivsem. Niuts. Veel päris alla ei ole andnud. Lugesin nüüd taganjärele siit ka kõikvõimalikud juhendid läbi ja püüan katsetada kirsi-kohupiimastruudlit ka. Ühel ilusal päeval :) | |
Netcat Abikokk 2009-08-31 18:32:23 |
Minu kirsi-kohupiimastruudel (100 rooga kirsi-ploomikoogi raamatust) aknalaual jahtumas ja maaleviimist ootamas:
Läbilõikest ei õnnestunud pilti saada, sest selleks ajaks, kui metsast tagasi jõudsin, olid fotogeenilisemad palad juba nahka pistet. Aga päris hea, kuigi külmutet kirssidega pidin tegema. Värsketega prooviks kindlasti uuesti, taigen valmis ja rullus ootamatult hõlpsasti. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2009-08-31 18:36:14 |
Ja siin on katsetus filotaignaga (mis jääb ilmselt ka viimaseks, vastikult õline/kõva tuli): banaani-mõrušokolaadistruudel hakitud pähklitega. Täidis oli hea, aga mõrušokolaadi oleks pidanud ikkagist vähem panema (kuigi omastarust paningi vähe).
Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Mariake Kokaõpilane 2009-08-31 19:57:46 |
Tegin ka õuna struudlit pekaanipähklitega. Oli väga mõnus. Järgmine kord, ehk püüaks taigent veel õhemaks saada. | |
Tiina Abikokk 2009-08-31 21:50:28 |
Väikese tähtpäeva tähistamise puhul tegin magustoiduks struudlit. Kasutasin Ida Savi retsepti (sama, mis Frieda blogis). Tainas oli üle ootuste kena ja elastne. Kõigepealt tuli seda muidugi korralikult sõtkuda ja hoidsin soojaveenõu peal ka. Rullida oli lausa mõnu.
Kahjuks pärast küpsetamist tal eriti kaubanduslikku välimust ei olnud - pealt jäi väga hele. Mul võis muidugi temeperatuur liiga madal olla, sest küpsetasin kauem kui ettenähtud 40 minutit, aga ei läinud pruunimaks. Lõpuks ei julgenud enam kauem hoida, sest kartsin, et kuivab ära. Sestap ei hakanud piltigi tegema.
Maitsel viga ei olnud, eriti kui kõrvale sai kondespiima-vaniljejäätist :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |