Struudel - magusad ja soolased struudlid

Qsti
Abikokk
2009-09-14 19:06:17
Võtsin ennast kokku ja asusin teisele katsele (esimene oli mingi aeg proovitud Pereköögi retsept). Blogipostitust selle kohta ei tule ja pilti veelvähem :P Kui eelmisel aastal olid mu kaks kõige suuremat köögi/koogihirmu napoleon ja struudel siis esimest ma enam ei karda, struudlihirmust aga pole veel päris üle saanud. Teiste imeilusaid struudleid olen siin koguaeg piilumas käinud, küll te olete alles osavad!
Dagris
Abikokk
2009-09-14 23:18:02
Mul valmis täna õhtul mu teine struudel, kuna eelmine tainas ei saanud mu arust piisavalt õhukeseks. Seekord tegin taina selle retsepti järgi, kuigi kasutasin hoopis valge veini äädikat. No ikka üllatavalt hästi andis venitada! Kohati läks nii õhukeseks, et polnud enam nähagi, aga ikka oli terve. Oleks ma veel raatsinud seda laudlina peal teha, poleks ilmselt pärast kokkurullimisega ka probleeme olnud - praegu pidin alguses veidi rohkem vaeva nägema, aga - kui alguses ei saanud vedama, siis pärast ei saanud enam pidama :D Koos kahe abikäega polnud ka kokkurullitud struudli ahjuplaadile tõstmine üldse raske. Täidiseks olid seekord kaneelised ploomid rummi, rukkileivapuru ja hakitud mandlitega. Koos vahukoorega oli see hapukas kooslus päris maitsev :) Homme hommikul jõuan ka ehk pildistada.

Sööme silmadega

Dagris
Abikokk
2009-09-16 23:45:36
Pilt siis :)

Sööme silmadega

Hexy
Abikokk
2009-09-18 19:14:09
Tegin juba ammu Koopatibi retsepti järgi mustsõstrastruudlit, a arvutisse saan väga harva, et sellest kirjutada. Struudli tainas oli minu jaoks täiesti võimatult pehme ja vedelapoolsem, et lahti rullida saaks(ei julgenud ka rohkem jahu panna, kuna tahtsin täpselt retseptist kinni pidada, suure struudlihirmu pärast). enam vähem suutsin asja ahju panna, kuid välimus ja maitse ei olnud midagi erilist. Plaanis on teha õunastruudel raamatust 100kooki 2, a hetkel püüan ühe seeneküpsetise valmis visata.

Hexy asjatab

Liiz17
Abikokk
2009-09-19 14:33:14
Mina katsetasin seekord pärmi-lehtaigent struudli valmistamisel ja täidiseks siis kohupiima ja virsikuid, väga hea sai :) täpsemalt blogis.
Kaare
Abikokk
2009-09-20 15:24:15
Hexy:
Tegin juba ammu Koopatibi retsepti järgi mustsõstrastruudlit, a arvutisse saan väga harva, et sellest kirjutada. Struudli tainas oli minu jaoks täiesti võimatult pehme ja vedelapoolsem, et lahti rullida saaks(ei julgenud ka rohkem jahu panna, kuna tahtsin täpselt retseptist kinni pidada, suure struudlihirmu pärast).
Mul tuleb meelde, et endal oli selle taignaga samuti jamamist. Ja peale seda ei tee enam kunagi munaga struudlitainast. Vedel tuli jah, aga mina panin lõpuks nii palju jahu juurde, et ikka rullida andis. Kahjuks unustasin blogisse retsepti üles pannes algset jahu kogust muuta. Aga nüüd on viga parandatud.

Koopatibi küpsetab...

Hexy
Abikokk
2009-09-20 23:51:13
Koopatibi:
Hexy:
Tegin juba ammu Koopatibi retsepti järgi mustsõstrastruudlit, a arvutisse saan väga harva, et sellest kirjutada. Struudli tainas oli minu jaoks täiesti võimatult pehme ja vedelapoolsem, et lahti rullida saaks(ei julgenud ka rohkem jahu panna, kuna tahtsin täpselt retseptist kinni pidada, suure struudlihirmu pärast).
Mul tuleb meelde, et endal oli selle taignaga samuti jamamist. Ja peale seda ei tee enam kunagi munaga struudlitainast. Vedel tuli jah, aga mina panin lõpuks nii palju jahu juurde, et ikka rullida andis. Kahjuks unustasin blogisse retsepti üles pannes algset jahu kogust muuta. Aga nüüd on viga parandatud.
ma oleks võinud ju ka geeniust mängida ja jahu lisada, a mõtlesin, et äkki peabki tainas selline olema. Mis halvasti see uuesti. Ma ikka plaanin seda õunastruudlit teha kunagi.

Hexy asjatab

Kait
Abikokk
2009-09-27 10:28:03
Tegin ka struudli valmis. Väga hea tuli. Olen kunagi teinud munaga taignaga, kuid seekordne munata variant meeldis nii maiste, konsistentsi kui ka venitatavuse poolest rohkem. Munaga tainas jäi kuidagi sitke ja ei olnud hea süüa. Retsepti panin ise mitmest kokku ja selle leiab minu blogist.

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Heleen
Abikokk
2009-10-11 23:50:43
Frieda õunastruudel on vääääääääääga hea! (no ma rosinad jätsin välja loomulikult :P)

Armastus käib kõhu kaudu :)

Infanta
Kokaõpilane
2009-10-12 10:38:22
Vesistasin siin teie struudleid vaadates juba tükk aega suud ja nüüd lõpuks tegin ka ühe õunastruudli ära :) Lugesin hoolega eri retsepte ja arvamusi ning tegin taina Maru retsepti järgi. Õhukeseks rullitud-venitatud tainale määrisin sulavõid, raputasin jahvatatud mandleid ja laotasin umbes 600 g suhkru ja kaneeliga segatud õunatükke. Kuna serveerimiseks läks siis, kui struudel oli juba jahtunud, soojendasin valmislõigatud tükke hetke mikroahjus ja poetasin veidi vanillijäätist kõrvale :) Oeh, kui hea oli...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>