Struudel - magusad ja soolased struudlid

Ragne
Abikokk
2009-09-04 16:13:28
Põrnikas:
Mati:
ma panin ca 1 tl aga 30% äädikat, võimalik et ma kujutasin endale ka ette, et see mind segab. lihtsalt teadmine keemilisest äädikast (kuigi tundus et ka magu tundis seda), retsepti võtsin mäletamistmööda kiilikese katsetuste alt. mõtlesin isegi, et kas võiks äädikana kasutada õuna või veini oma, ju siis võib
retsept mida ma kasutasin nägi ette 0,5 tl 30% äädikat, aga kuna mul kodus nii kanget pole, siis katsetasingi veiniäädikaga, töötas täitsa hästi.
Mina panin struudlitainasse 0,5 tl 30% äädikat ja miskit maitsest aru ei saanud, aga võibolla oleneb see ka täidisest mida ja kui palju sisse paned?!

www.kokkama.ee

Mari-Liis
Abikokk
2009-09-04 22:19:04
Nonii, mul lõpuks ka lõpuks struudel tehtud. Elu esimene kusjuures :) Ma leidsin retsepti kaustast, kuhu ema on mulle nõukaajal kogunud "Nõukogude naisest" ja mujaltki paremaid retsepte ja igasugu muid juhtnööre elluastuvale noorele perenaisele. Väärt raamat! :) Retsept on pärit rubriigist "Augustikuul köögis" ja kannab nime "Rullitud õunakook (õunastruudel)". Taigen: 200 g jahu, 0,25 tl soola, 1 muna, 50 g võid, 5-6 spl vett Täidis: 400 g õunu (lisasin 1 dl pohli), 3 sl suhkrut (kasutasin fariin-), 1 tl kaneeli, 2-3 sl rosinaid (ma lisasin veel 2 spl hakitud pähkleid ka) Rullisin taina õhukeseks, laotasin täidise, peale, rulli, määrisin võiga ja ahju 200 kraadi, 30 minutit. Ahjaa, purustatud pähkli tükke raputasin rulli peale ka enne ahjupanekut. Väga lihtne oli teha, olin valmistunud hullemaks :). Kõige keerulisem oli selle vorstikese transportimine laualt küpsetusplaadile. Väga maitsev oli.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Kirsike
Abikokk
2009-09-06 00:06:33
Minu teine struudel, seekord poest ostetud pärmi-lehttaignast õunastruudel. Pean enda vabanduseks ütlema, et mul oli see taigen ammu juba sügavkülmas ja täna ka plaanisin ikka ise taigent teha, aga kiireks läks. Aga struudel tuli tõeliselt hea, eks muidugi võid kulus ka pealemäärimiseks palju. Ja minu suureks üllatuseks andis taigent väga hästi venitada, mõnest kohast oleks iseig juba vanu kirju näinud lugeda :D Rohelised täpsid on pähklipuru (see mis tibu-kommikarbi kommidel peal on).

Lindude toitmine

Yahna
Kokaõpilane
2009-09-07 14:22:20
Mina tegin ploomistruudli. võtsin aluseks Maru retsepti ja kohandasin seda veidi. Ploomistruudlit (või vähemalt sellist), rohkem vist ei teeks :) Retsept ja pilt siin.
Mati
Kokaõpilane
2009-09-07 16:48:51
no nii, mul siis nädala jooksul 4s struudel, tegin nüüd veiniäädikaga ja toimis ka, maitsest aru ei saanud, aga imehea oli rullida, vanaema armastuskirju või ajalehe lugemisega läbi taigna oleks igal juhul hakkama saanud. rullin lina peal ja siis veeretan selle sealt tasakesi plaadile, mida katab küpsetuspaber, seega ei kujutanud ka transportimine mingit probleemi. Kokkuvõtteks aga kuna olen proovinud nii muna kui ka äädikaga tainast, võiksin öelda, et äädikaga taigen on paremini venitatav, samas munaga on ka täitsa hästi rullitav (venitamine oli keerulisem) jõudu kõigile!
Nämmu
Abikokk
2009-09-09 12:32:51
Minu esimeseks struudliks oli Maru ploomistruudel. Tainas oli hästi venitatav ja lõpptulemus üsna hea aga kaubanduslikust välimusest jäi puudus. Üks paras käkk, mis struudlit eriti ei meenutanud. Aga eks ma proovin veel kuni olen tulemusega rahul. Tegelikult polegi struudel midagi väga keerulist, nagu mul mulje on jäänud, täitsa hea kooskokkamise teema.

Kaie

Erru
Kokaõpilane
2009-09-09 23:51:32
Mina tegin ka eile oma elu teise struudli. Esimene sai tehtud kunagi 10 või rohkem aastat tagasi lihtsalt seetõttu, et mu sõbranna tegi imemaitsvat struudlit. Tollest korrast on meeles see, et kogu kupatuse rulli keeramine oli paras ettevõtmine. Aga ilmselt ei teadnud ma siis kõiki nippe, sest eilse struudli tainas oli küll väga hästi rullitav ning kokku keeramisel midagi kusagilt katki ei läinud ja välja ei pudenenud. Tainast ma päris paberõhukeseks küll rullida ei julgenud, sest ikkagi esimene katsetus ning ühed pisikesed näpud tahtsid ka kangesti rullimisel-venitamisel abiks olla. Esimeseks katsetuseks võtsin ka mina Frieda õunastruudli. Tulemus oli väga hea ning kindlasti proovin ma teha ka teistsuguste täidistega struudleid, sest hirm on nüüd seljatatud. Pilti kahjuks pole, sest aparaat käis mehega tööl kaasas.
Maris
Abikokk
2009-09-10 11:59:04
Kui ma nüüd pisut struudli definitsiooni venitan, siis ma liigitan eile valmistatud lehttaigna piruka metsaseente ja Taleggio juustuga siia teemasse :D Kasutasin kukeseeni ja Taleggio juustu, venitasin tainast ja saingi ilusa struudlikujulise küpsetise. Tüümian-küüslauk-kukeseen sai minu jaoks väga maitsvaks koosluseks kokku. Käesoleval seenehooajal soovitan proovida!
Kaare
Abikokk
2009-09-10 20:02:26
Minu kolmas struudlikatsetus - ploomistruudel. Kuna mul taigna venitamine välja ei tule, siis olen teinud just selliseid, mida venitada ei saagi, rullida aga küll. Seda munata taigent on kohe nii mõnus rullida :) Eelmise õunastruudli tegin täistera nisujahust, seekord siis rukkijahust taigen ja täidiseks ploomid, fariinisuhkur ja pähklid. Kui täistera nisujahust taigen muutus äädika mõjul veidigi elastsemaks, siis rukkijahu oma oli peale kahe tunnistki seismist väga mure. Rulli keeramiselgi kippus murenema. Aga põnev katsetus oli ja maitse oli mõnus - leivaselt ploomine. Pilti kahjuks ei saanud, sest sügis on valguse mu köögist ära viinud.

Koopatibi küpsetab...

Killukai
Kokaõpilane
2009-09-11 13:42:28
Niih, sain minagi oma esimese struudliga ühele poole. Taigna retsept Maru oma ja täidiseks seened ning muna. Täpsemad juhised lisan hiljem.
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>