Struudel - magusad ja soolased struudlid

Kaare
Abikokk
2009-08-24 14:38:39
Tegin õunastruudlit. Tuli väga hea. Taigen munata ja täistera nisujahuga. Täidiseks õunad, rosinad, kaneel ja mandlilaastud. Kahju, et vaniljejäätist polnud, see oleks nii hästi struudliga sobinud. Mulle meeldib ka see munata taigen hoopis rohkem. Vähem vaeva.

Koopatibi küpsetab...

Põrnikas
Abikokk
2009-08-24 15:22:24
Koopatibi:
Tegin õunastruudlit. Tuli väga hea. Taigen munata ja täistera nisujahuga. Täidiseks õunad, rosinad, kaneel ja mandlilaastud. Kahju, et vaniljejäätist polnud, see oleks nii hästi struudliga sobinud. Mulle meeldib ka see munata taigen hoopis rohkem. Vähem vaeva.
oi, kas täisterajahust saab ka teha!? järgmine kord katsetan kindlasti (ja hea teada, et on teisigi, kes ilma munata tainast eelistavad :))
Teeleke
Abikokk
2009-08-24 21:45:19
Tegin kohupiima-õunastruudlit, mis esimese katsetuse kohta tuli üllatavalt hästi välja. Huvitavama maitse saamiseks võiks järgmisel korral rosinaid või pähkleid ka lisada. Soolaseid struudleid tahaksin ka kunagi proovida, aga järgmise tegemiseni läheb vist veidi aega :)
Kaare
Abikokk
2009-08-25 16:01:38
Täisterajahuga tainast väga venitada ei anna, jääb selline muredam, kuigi seistes muutus see elastsemaks ja pehmemaks küll. Aga rullida saab ilusasti.

Koopatibi küpsetab...

Veronika
Abikokk
2009-08-26 00:21:59
Ma sain ka lõpuks kooskokkamise ree peale ning tegin seekord struudlit. Retsepti leidsin Frieda blogist. Struudlitegu kajastatud blogis.
Kirsike
Abikokk
2009-08-26 17:20:02
Mul ka esimesed struudlid tehtud! Tegin Frieda blogi retsepti järgi ja ühe tegin õunatäidisega (rosinate asemel lisasin pähklipuru ja tilga limoncellot) ja teise kukeseene-riisi-juustu-aedharakputkega. Kindlasti katsetan veel mõne teise taignaga ka. Praegune andis kenasti venitada ja rullida, kuigi vanaema koltunud armastuskirju lugeda näinud ei oleks :D Rahule ei jäänud ma aga sellega, et soolane struudel tuli maru kuiv :( Õuna oma oli vähe mahlasem, aga koorik oli ikkagi vähe kõva. Jahu sai ikkagi vist natuke palju?

Lindude toitmine

Martiina
Abikokk
2009-08-26 19:07:10
Kirsike:
Rahule ei jäänud ma aga sellega, et soolane struudel tuli maru kuiv
Kui mina oma kukeseenestruudlit tegin, siis segasin täidise majoneesiga ära..see annab niiskust juurde ja küpsetis ei jää nii kuiv. Minule igaljuhul struudlitegemine nii meelib :) See tainas on mul vaieldamatu lemmik praegu :) Paar päeva tagasi tegin veel eespool mainitud kukeseene-riisistruudlit, et külakostiks viia. Täna tegin porgandistruudlit (täidises keedetud-riivitud porgandid, rosinad, maitsestamiseks suhkurt, kaneeli ja muskaatpähklit). Tuli väga hea ja mahlane struudel, sobis imehästi koos jäätisega söömiseks.
Pisi-Pisi
Abikokk
2009-08-26 19:54:39
Tänase päeva puhul (nädala viimane kolmapäev näiteks :P ) tegin õuna-kohupiimastruudlit. Munata taignaretsepti võtsin A.Kangi raamatust "Maailma parimad magustoidud", täidise tegin tunde järgi. Oleks saanud taigna ka veel õhemaks rullida, aga üks pisike assistent tahtis taignasse auke teha, nii et see kord sai sedasi. Ainuke asi, õunad oleksid võinud hapumad olla, klaar oli tsipa liiga magus.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Dagris
Abikokk
2009-08-26 20:31:56
Minul esimese struudli esimene tükk ka nüüd söödud. Tegin Maru retsepti järgi põhja (ilma munata siis) ja täidise tegin enda järgi - ricotta, mustikate ja hakitud mandlitega. Juhul kui homme midagi alles on, saan ka pilti teha ja näidata :)

Sööme silmadega

Redfox
Abikokk
2009-08-26 22:07:00
selline Nõukogude Naise retsept oli ema scrapbookis: Õunastruudel Taigen: 50 g margariini 1 muna veidi soola ja suhkrut 6 sl hapukoort 2 sl vett 200 g jahu 50 g mannat Täidis: 500 g õunu 80 g võid 100 g küpsisepuru või riivsaia 100 g suhkrut rosinaid, mandleid või pähkleid kaneeli 1 sl rummi või mõni tilk rummiessentsi margariin hõõruda lahti, lisada lahtiklopitud muna ja kõik teised retseptis antud ained ning segada kiiresti ühtlaseks taignaks. taigen jätta külmkappi vähemalt tunniks. Täidiseks või vahustada, lisada suhkur, küpsisepuru, maitsestada rummiessentsiga. Taigen rullitakse hästi õhukeseks ristkülikuks ja tõstetakse taignarulli abil puhtale rätile. Taigen kaetakse täidisega, puistatakse peale õunalõigud, pestud jaa kuivatatud rosinad, hakitud pähklid või mandlid ja kaneel. Räti abil keeratakse taigen koos täidisega rulli ja tõstetakse puhtale küpsetusplaadile, millel ainult rullilaiune riba on kergelt võitatud. struudel määritakse pealt ja külgedelt munaga ning küpsetatakse mõõduka kuumusega ahjus. otsisin tegelt scrappidest "vanaemadeaegseid" kleidilõikeid, struudel tuli ühe moejoonise tagant välja sest liim on kaustas vanaks jäänd. kes teab mis lehti sealt veel pudenema hakkab. ei tea kas viitsime seda proovida ka, meil peres pole koogisõpru üldse. aga samas on meil jubedalt õunu millega iga päev püüame "hakkama saama" võibolla kulub üks vähemagus struudel ära.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>