Struudel - magusad ja soolased struudlid

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-12 15:42:10
Heleen:
Muide, mul tekkis veel selline küsimus, et miks on vajalik taignale äädikat lisada? Mida äädikas teeb?
Kiilike kirjutas äädikast siin. Ja pildi sain väiksemaks nii, et asendasin s1600 seal URL-is s400-ga :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spidur
Abikokk
2009-08-12 16:03:42
ma olen ka paar korda elus õunastruudlit ja ühe korra kirsi-kohupiima struudlit teinud ja olid head küll. mäletan, et külje pealt küpses kohupiima oma katki. äkki siis sai kehvalt sõtkutud või rullitud ja kuskilt nõukaaegsest teosest meenub, et struuditainast nimetati nuudlitainaks...

Elina tegemised

Liiseli
Abikokk
2009-08-12 20:17:45
Tegin kirsistruudlit, täidise retsept siit, taina retsept ühest oma raamatust (munaga, äädikata). Taigen tuli kergelt rullitav ja tõmmatav, sain päris kenasti õhukeseks. Omaette maitses pisut vänge, aga vanillikastmega - mmmm.... Tahan kindlasti ka õunastruudlit teha.
Kaare
Abikokk
2009-08-12 21:46:26
Tegin mustsõstra-ricottastruudlit. kohupiimastruudli retsepti järgi. Pähklite ja rosinate asemel panin mustsõstraid. Tundub, et 200 kraadi on sellele taignale liig. Struudel tuli pealt ja põhjast täitsa kõva, kuigi määrisin mitu korda sulavõiga küpsemise ajal. Justkui kuivas ära. Või on see kõva koorik millestki muust tingitud? Aga maitse sai väga hea. Pilt tuleb hilinemisega.

Koopatibi küpsetab...

Spiidi
Abikokk
2009-08-13 10:18:21
Ma tegin eile kirsistruudlit. Mul polnud riivsaia ja asendasin selle kaerahelveste ja purustatud mandlitega. Muidu oli kõik väga kena ainult, et kuna mul retsepti ei olnud nina ees, siis panin seda kaerahelbe-mandli segu silma järgi ja 0,5dl asemel läks seda julgelt 1,5 dl ja seda oli selgelt liiga palju. See ei jäänud kahjuks mõnus krõbe, nagu ma lootsin. Natuke taignane. Kuid hea oli siiski. Sõin struudlit koos paar nädalat tagasi tehtud kirsikompotiga (mis algselt pidi tulema küll moos ja jäi liiga vedel, seega on kompott :)) ja Da Vinci tumeda šokolaadi jäätisega. Pilti tegin ka aga fotokas jäi koju, hiljem laen üles.

le D?ner

Zoozi
Abikokk
2009-08-13 14:24:38
Tegin oma filotaigna ära. Sellest sai üks maitsev kirsi-kohupiimastruudel.

Zoozi tegemised

Kaare
Abikokk
2009-08-13 19:22:19
Minu mustsõstrastruudli pilt ka nüüd blogis olemas.

Koopatibi küpsetab...

Põrnikas
Abikokk
2009-08-18 12:53:21
Minul ka elu esimene struudel tehtud :D Tegin Maru ploomistruudlit (täidises siis ploomid, halvaa, kreekapähklid, sidrunikoor, kardemon). Taina venitamine-rullimine mul nüüd ülearu hästi ei õnnestunud, aga kõige hullem see tulemus vist ka polnud. Igatahes küpses kenasti krõbedaks (kuigi küpsetamisaeg läks tunduvalt pikemaks, kui retsept ettenäti - 40 minuti asemel terve tund). Õhtul kuumast peast ta tegelikult nii hea polnudki, aga hommikul jahtunuga jäin ikka täitsa rahule kohe. Ilmselt proovin lähiajal mõne teise täidisega veel. Aga tekkis küsimus äädika koha. Millist/kui kanget te kasutate? Maru retsept nägi ette 4 dl jahu kohta 0,5 tl 30% äädikat. Mul kodus nii kanget äädikat pole, on vaid 7% veiniäädikas. Ma ei julgenud liiga palju ka panna, panin 1 tl 7%, aga äkki oleks ikkagi võinud rohkem panna?
Berit
Abikokk
2009-08-18 13:39:21
Minu esimene struudel sai 100rooga sarjast "Õunakoogid" tehtud. Seal on ilusti samm-sammult piltidega töökäik ära seletatud. Kuigi minu meelest polnud see üldsegi mitte nii raske, kui eelnevalt räägitud ja kirjutatud. Õnnestus kohe esimesel katsel (tainas ilusti elastne, venitada sai ja küpses ka probleemideta) ja mu meelest tundus nõnda lihtne, et järgmine kord poleks retsepti kööki kaasa võtta tarviski :). Maitses ühtmoodi hästi nii soojalt kui ka hommikul külmalt.
Kodukanake
Abikokk
2009-08-18 14:56:34
Meie elame veel suvilarütmis, mille juurde kuulub paras sekeldamine puhta pesu saamise nimel. Tulimegi täna isa juurde pesu pesema ja isa teatas, et oli ühe lehttaina sulama võtnud, aga ei oska sellega midagi teha. Samal ajal lugesin siit kooskokkamisest ja otsustasin teha oma esimese katsetuse. Riivsaia polnud, selle asendasin tärklisega, õunte järele ei viitsinud vihmaga õue minna, kasutasin toas olemasolevaid pirne. Lisaks fariinisuhkur ja mandlilaastud. Esimese katse pean lugema ebaõnnestunuks - lihtsalt jäi tainas liiga paks (ehkki pirnisodi ja taina õhuke pealisosa on maitsvad). Aga ma trükkisin endale maal tegemiseks välja ka retsepte, millest loodan siis päris õiget struudlit teha.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>