Struudel - magusad ja soolased struudlid

Frieda
Abikokk
2009-09-01 09:33:20
Arvan, et seda saadust võib ka hea tahtmise juures struudliks nimetada :P - virsiku-kohupiimastruudliks siis. Mulle igatahes meeldis päris hästi.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Marju
Abikokk
2009-09-01 22:06:18
Teisi struudleid vaadates mõtlen, et minu oma on ikka eriti hale.. Aga ma olen väga uhke :) et ma üldse valmis sain. Kusjuures tegin oma struudli veel eriti kummalisest tainast (raamatust The Cook´s Book), kuhu läks 250 gr võid (mis oli vaja selitada, st kokkuvõttes läks võid tsipa vähem, aga ikkagi), 300 gr jahu ja 150 ml vett. Ilmselt saab igaüks aru, et selline tainas ajab hirmu peale. Tõepoolest, tainas oligi algul väga väga pehme, aga käe all siiski üsna mõnus :) mis tegi meele rõõmsaks. Pärast tunnikest seismist oli tainas isegi rullitav (ja rullima pidi jahuga kaetud puuvillasel materjalil, kasutasin voodilina) ja just õhukeseks rullitav. Täidise tegin suhteliselt huupi (lihtsalt pohlad, õunad, suhkur ja või), sest need asjad olid käepärast. Ja lisaks tegin mu tainaretsepti struudli järgi ka teise täidise, kuhu läks muna, suhkrut, jahu ja võid. Lõpuks, kuna tainast jäi pärast põhistruudli lõikamist veel järele, tegin väikse struudli lapse soovil. Sinna läks tükeldatatud banaan ja õun. Maitseks veidi kardemoni ja kaneeli. KÕige raskem oli see struudel ahjuplaadile tõsta, aga kuidagimoodi (kuigi mitte väga kaunilt) see ka õnnestus. Pohlad ja õunad nõudsid enda kõrvale vanillikastet või jäätist, aga üldiselt jäi päris hea. Ja ma olen nii kohutavalt rahul, et selle asjaga kokkuvõttes ikkagi hakkama sain.
Tiina
Abikokk
2009-09-01 23:55:36
Marju:
Teisi struudleid vaadates mõtlen, et minu oma on ikka eriti hale..
Novot, minu oma nägi panni peal üsna samasugune kole välja nagu sinulgi :) Ma seepärast pilti ei teinudki :P

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Põrnikas
Abikokk
2009-09-03 01:39:03
tegin täna õuna-kohupiimastruudlit (täidises Pajumäe vanilje kohupiimakreem, munakollased, kardemon, martsipan, pistaatsiapähklid), tainaks jällegi Maru munata retsept. Taaskord olen tõsiselt rahul. :) :) Tainast oli lausa lust venitada ning tulemus mõnus ja krõbe. Mõni aeg tagasi üritasin Koopatibist inspireerituna täisteranisujahust struudlitainast teha (täidises kodujuust ja mango). Tulemus oli tegelikult suht ok (no vähemalt kindlasti parem kui munaga taina versioon), aga kuna sellist tainast ei saa venitada, vaid peab rullima, siis jäi pool struudlitegemise lõbust ära. See venitamine on lihtsalt niiiii tore ja päevaseid pingeid maandav tegevus. Täiesti võrreldav pärmitaina sõtkumisega, mis siiani mu lemmikuks köögitoiminguks oli.. (ja mulle väga meeldis see Eva poolt paar päeva tagasi lisatud blogiviide, seal on seda venitusprotsessi väga mõnusalt ja tundega kirjeldatud)
Ragne
Abikokk
2009-09-03 08:34:47
Jõudsin ka mina struudli tegemiseni - täpsemalt siis Singi-kartulistruudel. Väga-väga kiidan. Taina tegin Maru retsepti järgi, mille võtan edaspidi kindlasti struudlitaina aluseks. Väga ilusti andis õhukeseks rullida.

www.kokkama.ee

Mati
Kokaõpilane
2009-09-04 11:29:23
Terekest, olen minagi siin kooskokkamisest indu saanud. olen viimase nädala jooksul jõudnud teha kohe 2 õunastruudlit ja täna teen 3nda. esimese tegin sellise retsepti alusel, kus oli taignas ka äädikas. muidu oli kõik ok, venitada oli üllatavalt lihtne ja üldse võttis kõik vähem aega kui arvasin. äädikas aga oli maitsest tunda, seega teisel korral tegin juba munaga tainast, sellegi venitamine oli enamvähem tehtav, kuigi et rullisin rohkem kui äädikaga tainast. mis oli erinev, et teist tainast ei sõtkunud vaid loopisin vastu töötatasapinda (retsept Maire Suitsu retseptiraamatust) ja tuli tõesti hea. panin ka väga ohtralt sulavõid, lisaks riivsaja pruunistamisele lisasin sinna ka suhkrut, mis karamelliseerus (katrsin et äkki nii ei saa, et ei ima enam vedelikku, aga tegelt töötas ka selline viis), täidisesse hakkisin kreeka pähkleid ja õunu, lisasin ka tiba sidrunimahla. igatahes oli tulemus seda väärt, et 3 põnni kõrvalt siin võimelda. lahe, soovitan kõigile ei ole seal midagi ületamatut.
Põrnikas
Abikokk
2009-09-04 11:41:32
Mati:
esimese tegin sellise retsepti alusel, kus oli taignas ka äädikas. muidu oli kõik ok, venitada oli üllatavalt lihtne ja üldse võttis kõik vähem aega kui arvasin. äädikas aga oli maitsest tunda,
kui palju ja kui kanget äädikat sa panid? olen mitu korda äädikaga tainast teinud, aga küpsetise maitset pole see küll kuidagi mõjutanud.. panen ca 1 tl 7% veiniäädikat..
Mati
Kokaõpilane
2009-09-04 13:41:00
ma panin ca 1 tl aga 30% äädikat, võimalik et ma kujutasin endale ka ette, et see mind segab. lihtsalt teadmine keemilisest äädikast (kuigi tundus et ka magu tundis seda), retsepti võtsin mäletamistmööda kiilikese katsetuste alt. mõtlesin isegi, et kas võiks äädikana kasutada õuna või veini oma, ju siis võib
Põrnikas
Abikokk
2009-09-04 14:01:17
Mati:
ma panin ca 1 tl aga 30% äädikat, võimalik et ma kujutasin endale ka ette, et see mind segab. lihtsalt teadmine keemilisest äädikast (kuigi tundus et ka magu tundis seda), retsepti võtsin mäletamistmööda kiilikese katsetuste alt. mõtlesin isegi, et kas võiks äädikana kasutada õuna või veini oma, ju siis võib
retsept mida ma kasutasin nägi ette 0,5 tl 30% äädikat, aga kuna mul kodus nii kanget pole, siis katsetasingi veiniäädikaga, töötas täitsa hästi. aga teisest küljest - kui sulle munaga tainas istub, siis on ju lõpuks kõik hästi :), minul munaga tainas kohe kuidagi ei õnnestunud.
Liiz17
Abikokk
2009-09-04 15:17:04
Minul ka nüüd struudel tehtud ja kasutasin kiilikese retsepti. Väga hea retsept esimeseks katsetuseks, täidiste osas tekkis uusi soove, mida proovida, loodan et jõuan nendeni ka :) Täpsemalt minu blogis.
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>