Netcat Abikokk 2009-07-17 00:49:17 |
Ragne:
Kui sa suudad mulle sööta munapudru ja kartuleid, nii et need ei maitse munapudru ja kartulite järele, siis ma muidugi söön need ära :) Isegi kui öeldakse, et need on munapuder kartulitega. Kahjuks kõik senised variandid on maitsenud üsna ühtmoodi...
Põhimõtte ja nime pärast ei väldi ma ühtki toitu. Kui nüüd just margariin jt tahked taimerasvad välja arvata. Üldjuhul õnnestub aru saada küll, kas on mingi võltskreemiga või ehtsa vahukoorega tegemist, küpsetatud taigna puhul tunnistan, et alati aru ei saa, kas võiga või margariiniga tehtud. Tekkis aga kõikide vastuseid lugedes väike küsimus. Kui te ei tea, et toit sisaldab seda mida te ei söö, kas saate kohe aru või alles siis kui toidutegija ütleb? Mul nimelt mehega tihti nii, et kui tal toit söödud ja taevani kiidetud, siis alles avaldan, mida see sisaldas :D Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Phoca Kokaõpilane 2009-07-28 00:22:34 |
Rõõm lugeda, et ma pole ainus siin ilmas, kes hernesuppi ei armasta. Iga teine esmaspäev terve pika koolitee jäin lõunal nälga, sest menüüs oli hernesupp ja piimakissell. Mittekunagi hernesupp mõne muu magustoiduga. Jah piimakissell on ka jube, tänapäeval rohkem tuntud vist vaniljepudingi nime all. Hiljuti pisteti mulle PÄRIS (veenvad inimesed rõhutasid) vaniljet sisaldavat pudingit lusikaga nina alla - pea jõnksatas kohe kuklasse, täpselt kooliaegse kisselli lõhn. Võeh! (Üks sööma meelitajatest (sakslane) pidas eriliseks hõrgutiseks kisellinahka!) Tegelikult ei meeldi teisedki vaniljemaitselised tooted, sh ka vaniljejäätis, kui siis ainult mingi ohtra lisandiga. Paras jubedus on kohv, igasugusel kujul. Päris kurjaks saan, kui keegi on kommi kohviga ära rikkunud. Pekk rändab enamasti taldrikuservale. Näeb kole välja ja maitse ei kõlba ka kusagile. Köömned rikuvad leiva ära. Banaan ei tohi olla üleküpsenud ja magus. Kuidagi vängeks lähevad siis. Pigem olgu juba veidikene rohelised, varre otsast noh, mitte krõmpsuvalt rohelised. Aga lagrits on nämma! :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-28 08:45:15 |
Phoca:
No vot, inimeste maitsed on erinevad. Kohvi ma ei joonud vist esimesed kaks ja pool aastakümmet - nüüd joon meelsasti. Panen ka koogi ja muffinite sisse ja peale, maitsestan jäätist sellega.
Ehtsat eesti rukkileiba ilma köömneteta ei kujuta ette, neid lisan leivatainale ikka peoga.
Hernesuppi armastan (alles reedel "vaidlesin" ühel sünnipäevapeol ühe pealinnas resideeruva inglasega meie hernesupi teemadel) ja pühapäevaõhtuseks magustoiduks oli meie peres piimakissell metsmaasikatega (piimakissell ja vanillipuding päris samad asjad ikka pole - nagu pole ka mannasupp ja mannapuder).
Lagritsat ei salli, ei seda tavalist ega salmiakki oma.
Rõõm lugeda, et ma pole ainus siin ilmas, kes hernesuppi ei armasta. Iga teine esmaspäev terve pika koolitee jäin lõunal nälga, sest menüüs oli hernesupp ja piimakissell. Mittekunagi hernesupp mõne muu magustoiduga. Jah piimakissell on ka jube, tänapäeval rohkem tuntud vist vaniljepudingi nime all. Hiljuti pisteti mulle PÄRIS (veenvad inimesed rõhutasid) vaniljet sisaldavat pudingit lusikaga nina alla - pea jõnksatas kohe kuklasse, täpselt kooliaegse kisselli lõhn. Võeh! (Üks sööma meelitajatest (sakslane) pidas eriliseks hõrgutiseks kisellinahka!) Tegelikult ei meeldi teisedki vaniljemaitselised tooted, sh ka vaniljejäätis, kui siis ainult mingi ohtra lisandiga. Paras jubedus on kohv, igasugusel kujul. Päris kurjaks saan, kui keegi on kommi kohviga ära rikkunud. Pekk rändab enamasti taldrikuservale. Näeb kole välja ja maitse ei kõlba ka kusagile. Köömned rikuvad leiva ära. Banaan ei tohi olla üleküpsenud ja magus. Kuidagi vängeks lähevad siis. Pigem olgu juba veidikene rohelised, varre otsast noh, mitte krõmpsuvalt rohelised. Aga lagrits on nämma! :) |
|
Netcat Abikokk 2009-07-28 12:04:39 |
Mina olen jälle täiesti neutraalne hernesupi ja piimakisselli teemadel. Minu lapsepõlves neid mulle eriti ei pakutud, sööma ja tegema harjunud ei ole, aga kui ette pannakse, söön ära. Ise teen vahest hernepüreesuppi rohelistest hernestest, see meeldib küll. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
JM Abikokk 2009-08-01 22:09:33 |
Ma vist koolisööklas eriti traumasid ei saanud. Ainult piimase lapiga pühitud kandikud on negatiivselt meeles.
Mustas nimekirjas on mul teised asjad hoopistükkis.
Paprika (mitte kange pipar, vaid need suured ja magusad paprikad)
Kohv
Oliivid
Lagrits
Need kõik maitsed ja lõhnad tunnen mitme meetri kauguselt ära, eriti paprika. Kohe süda läheb pahaks, kui toidupoes paprikad lahtiselt letis on. Ja selle tunnen ka maitsest ära, kui Subway võileivatädi samade kilekinnastega on sõbra võileivale paprikaid ja siis minu võileivale sinki tõstnud.
Kohvi lõhn mulle samas meeldib. Maitset ei kannata. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Zoozi Abikokk 2009-08-01 22:22:34 |
Ma juba pikemat aega mõtlen, et mida mina ei söö. Ma vist söön kõike. Küll ei söö ma nt kõiki vorstisorte, aga vorsti üldiselt söön küll. Sama on ka nt õunasortidega jne. Ilmselt olen kõigesööja :) | |
Lepakas Kokaõpilane 2010-03-21 20:21:43 |
Juurvilja-piimasupp ja stoovitud porgandid on asjad, mida meelsasti ei sööks. Keedupeet ka eriti ei istu, kuigi borši ja rosoljet söön küll. Aga vaat üks asi, mida ma ei salli, on tofu. Eriti veel siis kui sellega püütakse liha imiteerida. Seitanit ei ole proovinud, aga kardan et sellega on sama halvad lood. | |
Pozataja Abikokk 2010-03-21 21:14:37 |
tatrapudru wöäkk ja neljaviljapudru ka | |
Tziiki Abikokk 2010-03-21 21:48:17 |
minu maitse-eelistused on aja jooksul ikka tohutult muutunud-lapsena ei võtnud mannaputru suu sissegi-nüüd kui on vedelam puder (eelistatult kört) ja äsja tehtud, siis söön hea meelega
isegi kuni viimase ajani ei suutnud süüa riisi-eriti kombinatsioon riis ja kana oli minu jaoks täiesti vastuvõetamatu. Nüüd söön riisi küll, ise väga tegema ei kipu ja restos ei telli, aga nälja korral söön-siiski mitte kanaga :) aga nt plov või mõni köögiviljaga pajaroog on täitsa vastuvõetav.
lapsena ei suutnud süüa vahukoort ja shokolaadikomme, olid liiga magusad minu jaoks-nüüd ainult andke ette :P
puhast lagritsat küll ei söö-aga need värvilised kommid (ehk siis lagrits lisandiga) lähevad kaubaks küll kui keegi pakub-ise just ostma ei torma
pikka aega oli basiilik minu jaoks täiesti mõistmatu taim, kuniks Itaaliasse sattusin ja värsket sain :) nüüd jumaldan!
erinevalt paljudest siin on minul elus ilmselt koolisööklatega vedanud-kõik need toidud on minu jaoks armsalt nostalgilised
mõningaid asju ma lihtsalt ei saa süüa-nt toores paprika, õunad (vahest harva mõni on ok), sai (kuigi jumaldan igasugu saiatooteid), muna. Mõnda aega tagasi oli see nimekiri kordi hullem, sisaldades liha, enamikke pähkleid :O ...aga õnneks on olukord paranenud
popkorn jätab külmaks
ja vaatamata armsa vanaema aastate pikkusele ponnistamisele ei söö ma endiselt marineeritud kõrvitsat...läks umbes 20 aastat, enne kui üldse nõus proovima olin, aga siis veendusin, et ega ma terve see aeg millestki ilma küll pole jäänud :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Pozataja Abikokk 2010-03-21 22:07:23 |
Tziiki:
marineeritud kõrvits ei aja mindki isutama just
ja vaatamata armsa vanaema aastate pikkusele ponnistamisele ei söö ma endiselt marineeritud kõrvitsat...läks umbes 20 aastat, enne kui üldse nõus proovima olin, aga siis veendusin, et ega ma terve see aeg millestki ilma küll pole jäänud :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |