Kingadraakon Abikokk 2009-07-06 14:01:43 |
piima-juurviljasupp, klimbisupp igas versioonis, kuivatatud kala on väga-väga vastikud. | |
Netcat Abikokk 2009-07-06 14:44:56 |
Neid asju, mida ma kohe üldse süüa ei saa, on suht vähe siin ilmas. On küll asju, mida ma parema meelega kunagi enam ei sööks, kui see minust sõltub (värskekapsasupp või keedetud porgand, näiteks) - lihtsalt üleküllastus lapsepõlvest. On asju, mis mulle üldse ei maitse - aga ma olen nõus neid aeg-ajalt proovima, tõdemaks, et ei, ikka veel ei maitse - eelmainitud lagrits ja aniis näiteks (aga tähtaniisi toidu sees kasutan küll aegajalt), lisaks maapähklid ja valgehallitusjuust ja hapupiimalised. Popkorni ma tõesti pole ka kunagi süüa tahtnud, see ei tulnud meeldegi, loen seda pakendusmaterjaliks, mida mõned millegipärast võiga garneerivad, mitte toiduaineks.
Paneme siis kirja need asjad, mis on suht tavalised, aga minule igal juhul "tänan, ei":
1) Mesi. Omal kohal kastmetes jms kuid puhtalt alla neelata suudan ainult arstirohuna, ja siis pean okserefleksi alla suruma. Liiga imal lihtsalt minu jaoks.
2) Piim kui jook. Toidu sees OK, isegi kasvõi müsli peal. Joomist ei kujuta ette, juba lapsena ei kujutanud.
3) Munapuder kartulitega. Nõukogude aja lapsena ei olnud mul luksust keelduda söömast toitu seetõttu, et see mulle ei maitse, aga munapuder kartulitega oli see, mida ma süüa ei suutnud. See maitsekombinatsioon on kuidagi... blehh. Lisage siia veel till ja palun alandlikult kergemat karistust mahalaskmise näol. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kirsike Abikokk 2009-07-06 15:15:33 |
Selliseid asju, mida ma suu sisse ei võta on täpselt kolm: Munakaste (lapsepõlves ilmselt suure nutuga on emal õnnestunud mulle 1 lusikatäis seda kastet sisse sööta) Maapähklid (ükskõik mis kombinatsioonis, seda spetsiifilist maitset ei varjuta miski, kusjuures lapsena sõin, ilmselt vastumeelsus on tekkinud nende ülemanustamisest) Marineeritud kõrvits (olen vist paar korda elus väikese tüki proovinud) Popcorni hais ei meeldi ja ei söö neid ka, samuti kartulikrõpse (aga nende kohta oleks vale öelda, et suu sissegi ei võta, vaid pigem teadlik tervislik valik). | |
Ullike Abikokk 2009-07-06 15:47:48 |
Netcat:
No tõesti - nii palju kui on inimesi on ka maitseid. Tõin siia tsiteeringuks just selle, sest näiteks mett ei suutnud ma ka vanasti süüa. Mingis 30ndades hakkas meeldima ja nüüd - kui on tekkinud selle vastu allergia ja enam süüa ei saa, siis tahaks teist ikka kohe kogu aeg =D
Piim - lapsest saati lemmikjook. Kahjuks tänaseks on mul välja kujunenud laktoositalumatus. Seega joon piima täpselt selleks, et saaks mõni päev ka vetsus käia (ja pärast piima joomist ei või kodunt välja minna ning koduski ei või külalisi olla =D
Munapudrust kartulite (värskete!) ja soolalihaga ma ainult unistan! Eriti kui veel maamunadest seda putru/kastet teha .Ja kindlasti rohkelt värsket tilli peale - ooh!!!
Aga üldiselt maitsed elu jooksul muutuvad. Neid asju, mida ma kohe üldse süüa ei saa, on suht vähe siin ilmas. On küll asju, mida ma parema meelega kunagi enam ei sööks, kui see minust sõltub (värskekapsasupp või keedetud porgand, näiteks) - lihtsalt üleküllastus lapsepõlvest. On asju, mis mulle üldse ei maitse - aga ma olen nõus neid aeg-ajalt proovima, tõdemaks, et ei, ikka veel ei maitse - eelmainitud lagrits ja aniis näiteks (aga tähtaniisi toidu sees kasutan küll aegajalt), lisaks maapähklid ja valgehallitusjuust ja hapupiimalised. Popkorni ma tõesti pole ka kunagi süüa tahtnud, see ei tulnud meeldegi, loen seda pakendusmaterjaliks, mida mõned millegipärast võiga garneerivad, mitte toiduaineks. Paneme siis kirja need asjad, mis on suht tavalised, aga minule igal juhul "tänan, ei": 1) Mesi. Omal kohal kastmetes jms kuid puhtalt alla neelata suudan ainult arstirohuna, ja siis pean okserefleksi alla suruma. Liiga imal lihtsalt minu jaoks. 2) Piim kui jook. Toidu sees OK, isegi kasvõi müsli peal. Joomist ei kujuta ette, juba lapsena ei kujutanud. 3) Munapuder kartulitega. Nõukogude aja lapsena ei olnud mul luksust keelduda söömast toitu seetõttu, et see mulle ei maitse, aga munapuder kartulitega oli see, mida ma süüa ei suutnud. See maitsekombinatsioon on kuidagi... blehh. Lisage siia veel till ja palun alandlikult kergemat karistust mahalaskmise näol. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Netcat Abikokk 2009-07-06 15:56:43 |
Mul ei ole küll elu jooksul ükski maitse muutunud peale selle, et enam ma ei söö leiba võiga ja teed suhkruga, nagu lapsena. Asjad, mis mulle siis ei maitsenud (nagu ma ütlesin, neid on suht vähe) ei maitse mulle ka praegu, praegu on mul lihtsalt suurem vabadus neid vältida.
Uusi maitseid, mida varem aimatagi ei osanud, on juurde tulnud, seda küll... Lapsena mul õieti ei olnudki mingeid maitseid, peale selle et kui praeliha saab, siis on vedanud ja et hapu on parem kui magus. Ei olnud ühtegi kulinaarsete kalduvustega inimest perekonnas noh :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Berit Abikokk 2009-07-06 18:20:34 |
Piim ei lähe. Samas kakaod teen ikka piimaga ja putru jm toitusid, kuid paljalt juua ei suuda, juba see lõhn on nõnda spetsiifiline mu jaoks, et tekitab vastumeelsust. | |
Kingadraakon Abikokk 2009-07-06 21:08:08 |
Ullike:
oioioi, kui hea see oleks :) Munapudrust kartulite (värskete!) ja soolalihaga ma ainult unistan! Eriti kui veel maamunadest seda putru/kastet teha .Ja kindlasti rohkelt värsket tilli peale - ooh!!! Aga üldiselt maitsed elu jooksul muutuvad. |
|
Frieda Abikokk 2009-07-07 09:31:50 |
Selliseid asju, mida ma üdse suu sisse ei võtaks, ei ole, on lihtsalt mõned, mis mulle eriti ei maitse, näiteks frikadellid või värskekapsasupp, ent ka nende puhul ma taldriku juurde nälga ei sureks ;). Aga kõige "erilisem" suhe on mul jäätisega :P. Minu poolest võiks see absoluutselt olemas olemata olla. Aeg-ajalt ikka söön, kui keegi toob ja siis pean iga kord tõdema, et ei suuda mina selle fenomenist aru saada, minu jaoks on tegemist täiesti mõttetu toiduainega, mis ei suuda pakkuda mitte mingit maitseelamust ja ükskõik kuidas seda ka süüa ei prooviks, ikka istub pärast kõhus nagu jääkamakas. Mõne purukoogi või -vormi juurde vanillijäätist olen nõus tarbima, aga isegi seal ei ole see mu esimene valik. | |
Tullia Abikokk 2009-07-07 09:39:59 |
Mul pole ka selliseid jooke-toite-toiduained, mida ma suu sisse kohe üldse ei võtaks või vastik hakkaks. Aga mulle pole kunagi meeldinud gaseeritud magusa joogid ja suhkruga kohv ja tee. Ketshup toidu kõrval ei lähe kaubaks. Võimalusel ei söö ma kartulit. Pärast tütre sündi pole mul enam suhet tomatiga ja tomatiste toitudega. Miskipärast ei istu enam. Aga toidust välja ei korja ja vahel söön ikka. | |
Triinp Kokaõpilane 2009-07-07 14:33:37 |
lagrits ja oliivid. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |