Netcat Abikokk 2009-07-09 17:25:24 |
Pille:
Ma kunagi mingid väga gurmee Inglise päritolu krõpsud ostsin Stockist, kui neil mingi Inglise toodete haipimise hooaeg oli (see oli vist ka viimane kord üldse, kui üritasin). Tulemus - noh jah, glutamaati seal vist ei olnud, mingi naturaalse rosmariiniga olid maitsestatud - aga ikka peale paki nahkapanekut kahetsesin, liiga palju soola sai korraga.
Ma jään maisikrõpsude juurde, kuigi neidki ostan tavaliselt vaid Eurovisiooni puhuks ja sel aastal asendusid needki grissinidega :) Netcat:
Kahju, et Burt's Chips'e siinmail saada pole. Neil on nii meresoolaga kui ka soolavabasid kartulikrõpse (viimaste koostises: kartul, päevalilleõli). Eriti lõbus oli lugeda, et kas minu konkreetse kartulikrõpsuportsu on frittinud Clive või Alec või mõni muu sell. Hind oli õnneks selline, et vaene eesti tudeng Šotimaal tihti ostma ei kippunud :)
Ehk siis: söön vaid siis, kui kätte satub eriti kvaliteetne ja puhas produkt. Muidu mitte..Kirsike:
Aga kartulikrõpsud ja eriti ilmselt neis sisalduv maitsetugevdaja lööb ladva täiesti ära. Algul ma ei taibanud ja kord-paar aastas ikka komistasin selle otsa, et ostsin paki ja sõin ära. Jeerum kui paha oli pärast - sain sellest soolakogusest praktiliselt šoki. Nüüd ma juba tean, et ei maksa proovidagi. Ei suuda isegi taluda, kui keegi bussis või kinnises ruumis minu lähedal neid sööb - juba sellest maitsetugevdaja lõhnast hakkab paha.kartulikrõpse (aga nende kohta oleks vale öelda, et suu sissegi ei võta, vaid pigem teadlik tervislik valik). Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Profa Abikokk 2009-07-09 18:46:14 |
Vaatan et paljudele ei meeldi pekk. Ega siin ei ole eriti retsepte kah mis nõuaksid pekki. Mina söön meeleldi, soolapekki, pekikõrneid, šašlõkina jne. Pekiga ei tohi lihtsalt liialdada, aga mõnedes toitudes on ta asendamatu, andes selle "õige talutoidu " maitse. Samuti peab pekki oskama toiduks valmistada, arvan et need kellel ta alla ei lähe, ei ole korralikult tehtud soola- prae- või misiganes pekki saanud. Sinnajuurde veel mõni kole kooli- või lasteaiasöökla mälestus :) Poes on ka tavaliselt vilets valik, viimati nägin korralikku valikut Rakvere mingis uues kaubanduskeskuses talupoes, kus oli soolapekki tervelt viis eri sorti. Te proovige :) Vaadake ka seda linki, mitme pildi peal on pekist suisa kunst tehtud :) http://ziza.ru/2008/03/28/klassika_russkogo_izobrazitelnogo_isskustva_natjurmorty_pjatnichno_.html | |
Kingadraakon Abikokk 2009-07-09 20:49:20 |
Profa:
jaa, nõus! :)
austerlaste-sakslaste speck on lausa jumalik.... Vaatan et paljudele ei meeldi pekk. Ega siin ei ole eriti retsepte kah mis nõuaksid pekki. Mina söön meeleldi, soolapekki, pekikõrneid, šašlõkina jne. Pekiga ei tohi lihtsalt liialdada, aga mõnedes toitudes on ta asendamatu, andes selle "õige talutoidu " maitse. Samuti peab pekki oskama toiduks valmistada, arvan et need kellel ta alla ei lähe, ei ole korralikult tehtud soola- prae- või misiganes pekki saanud. Sinnajuurde veel mõni kole kooli- või lasteaiasöökla mälestus :) Poes on ka tavaliselt vilets valik, viimati nägin korralikku valikut Rakvere mingis uues kaubanduskeskuses talupoes, kus oli soolapekki tervelt viis eri sorti. Te proovige :) Vaadake ka seda linki, mitme pildi peal on pekist suisa kunst tehtud :) http://ziza.ru/2008/03/28/klassika_russkogo_izobrazitelnogo_isskustva_natjurmorty_pjatnichno_.html |
|
Doora Kokaõpilane 2009-07-09 20:58:45 |
Mina ei söö banaani ja leivasuppi (leivasupp rosinate ja hapukoorega on õudusunenägu). tatraputru ka ei armasta. Frikadelle ma ei armasta supi sees aga lihapalle majoneesiga söön :)
Rosinaid söön aint kringlis. Munakastet ja Piimajuurviljasuppi armastan, mune ja liha söön toorelt - nii, et nälga ma ei jäää :) http://doora-doora.blogspot.com/ |
|
Seenekas Abikokk 2009-07-09 23:33:51 |
Enamasti kõlavad siit läbi lapsepõlve söögitraumad. Ausalt öeldes ei taha ma koolisööklat meenutades ka ei leivasuppi ega karamellikisselli ega seda valget hapupiimatarretise moodi asja, millel oli silmaks punasesõstratarretis. Tatra ja hirsipuder on toidud, mida ma ise vabatahtlikult ei valmista. Samas ju neid sööks, pole nii vastumeelsed, aga valikuvõimaluse puhul valiks muud. | |
Silx Abikokk 2009-07-10 10:12:28 |
Piimatooteid väldin tervise pärast. Piim ise tekitab okserefleksi. Ewwwww...
Maksa ei söö mitte mingil kujul. Samuti ei söö toitu: riis-porgand-hakkliha.
Piimasuppe, Viilit ja mangosid.
Samuti... on minu jaoks roheline tee kui kasevihaleotis saunajärgsel hommikul. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Netcat Abikokk 2009-07-10 12:52:10 |
Profa:
Mulle meeldib küll, rukkileiva peal, aga ma ei taha tervislikel põhjustel sellist kogust rasva süüa enamasti. Luban endale pekki ainult siis, kui talvel langeb temperatuur alla -10 :) Vaatan et paljudele ei meeldi pekk. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ragne Abikokk 2009-07-10 23:59:40 |
Pean pika mõtlemise tagajärjel tunnistama, et hetkel ei tule meelde ühtegi toitu, mida ma suu sisse ei võta. Samas võiksin ma kirjutama jäädagi sellest, mida kõike mu mees ei armasta :) alustades näiteks kaneelist lõpetades näiteks võisilmaga mannapudruga. Tekkis aga kõikide vastuseid lugedes väike küsimus. Kui te ei tea, et toit sisaldab seda mida te ei söö, kas saate kohe aru või alles siis kui toidutegija ütleb? Mul nimelt mehega tihti nii, et kui tal toit söödud ja taevani kiidetud, siis alles avaldan, mida see sisaldas :D | |
Reglisse Abikokk 2009-07-11 11:03:44 |
Piim ei l?he kohe ?ldse mitte, lapsep?lvest peale suurt vastumeelsust tekitanud, ning praeguseks siis t?ielik laktoositalumatus. Igasuguste muude asjadega seoses on maitsed muutlikud. Heeringaid ja ansooviseid ei taha ka kohe ?ldse, l?hn hakkab ka juba kaugelt vastu. Aniisiga ei ole ka eriline s?ber, kuid siiski fenkol h?sti k?psetatud v?i nt. salati sees sobib h?sti.Teatud lagritsasordid on ka head. Koriander ja petersell ainult kindlate toitude peal. Hobuseliha ei l?he ka kohe kuidagi. | |
Sirliiz Abikokk 2009-07-11 11:17:28 |
Varsselleri tunnen igas toidus ära, ja sealt edasi nokin võimalusel välja, kui seda teha ei saa (maitsed liialt segunenud)- jätan söömata toidu. Köömneid ja hautatud kaalikat lihtsalt ei armasta, aga need ei tekita jälestust ja lähevad väikeses koguses alla küll. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |