Kardemon Abikokk 2009-05-29 00:39:31 |
Seenekas:
oioioi.... Seenekas, anna andeks kui selline mulje jäi, et ma pahandan! kindasti ma nii ei mõtelnud!
mina olin lihtsalt ´ilusa päeva,vahva seltskonna mullis´ seal turul, seepärast praktilise poole pealt ei vaadanud!
ma rohkem selle emotsiooni pärast muljetasingi siin :)
loodan, et hakatakse jalgratturite peale jms mõtlema-tingimusi looma seal!!! et saaksid ka nautida :) Kardemon, ära palun nüüd mu peale pahanda -. http://kardemon.blogspot.com |
|
Eneli Kokaõpilane 2009-05-29 09:45:58 |
Kardemon:
Jalgrataste jaoks on koht täiesti olemas - turu parkla tänavapoolses otsas. Aga lapsevankrisõbralik see turg küll pole jah :(. loodan, et hakatakse jalgratturite peale jms mõtlema-tingimusi looma seal!!! |
|
Dee Abikokk 2009-05-29 10:25:46 |
Käisin Nõmme elanikuna ka nädal peale avamist turul ära. No mis ma oskan öelda. Kujundus ja puhtus viis pluss. Loodame, et puhtuse suhtes nii ka jääb, sest juba nägin järjekorras seistes, kuidas üks müüja ise kõik maha loopis, oli see siis kirsikivi, koledam viinamari või paberinutsakas... Putkad? Noh, ütleme kolm pluss, sest juba need kitsad uksed ajasid närvi. Sisse ma kuhugile eriti astuda ei saanudki, kahte ainult kiikasin korraks sisse, sest olin lapsega ja 8-kuust ukse taha ootama ei jäta. Parkla oli muidugi üleautostatud ja elav järjekord parkimisele pikk, aga see on igal nädalalõpul nii. Eks ma nõmmekana muidugi hakkan seal turul käima, sest olen aastate jooksul harjunud sealsete kõrgemate hindadega ja tunnen mõnu laupäevahommikusest turulesättimisest. Aga homme lähen raudselt ilma lapseta, sest need putkad pole küll kärulapsega liiklejale ette nähtud. Üks suur miinus ka. Invaliididele pole ÜLDSE mõeldud. Nägin oma silmaga, kuidas ratastoolis mees ukse taha jäeti ja siis naine tal vahepeal tuli putka ukse peale hüüdma, et kas seda ostame või. Täitsa kurb oli vaadata kohe... :( Edit: Käisime eile veel kord turul ja kuna sõbranna oli lahkesti nõus lapsega väljas olema, siis seekord oli mul vabadust ka majakestesse sisse astuda. Nüüd jäi mulle ka putkadest tegelikult parem mulje ja võtan oma halvema hinde tagasi, asendades selle 4-ga. Endiselt olid midugi uksed liiga kitsad ja puudega inimesel on sealt raske siseneda, aga ikkagi on need majakesed omamoodi armsad ja meeldisid mulle nüüd, kus ma sain rahulikumalt ringi kaeda, palju rohkem. Eriti meeldisid mulle ökopood (vutimunad olid nii ilusad pontsakad!), gurmeepood (nime ei mäleta, aga Antipasti-poeks võiks nimetada valiku poolest) ja Apetit (peamiselt küüslauk igas asendis), kust ma igastühest midagi ka ostsin. Gurmeepoe müüja teatas, et varsti tulevad head juustud ka müüki. Nüüd juba ootan, mil uuesti turule saan. :D | |
Maris Abikokk 2009-06-01 14:52:48 |
Käisin ka ja mulle meeldis! Olime terve perega ja tunnistan, et see on ainus turg, kus ka lastel tore oli. Veetsime seal meeldiva pühapäevase ennelõuna. Niikaua kuni mina hindu ja kaupa uudistasin, silkasid-kilkasid väikesed tegelased purskkaevu läheduses. Vahepeal nautisime maasikaid, mida sai seal samas puhtaks pesta. Müüjad olid toredad ja lapsesõbralikud. Üks kalapoe müüja andis minu 3-aastasele kalahuvilisele tütrele värske räime kingituseks... Sellest said endale hea tuju vähemalt paarkümmend turulist, kes teda pärast seda nägid :) Karulaugu ja paprikataime hinnad olid minu silmis vist need kõige-kõige põrutavamad, samuti oli hakkliha umbes 30% kallim, kui olin harjunud turul nägema. See-eest aga kohtasin lamba hakkliha, mida mujal ei ole märganud ning veise sisefilee küll ei olnud odavam, aga nägi parem välja, kui teistel turgudel. Lisaks leian, et kusagil mujal ei ole nii korralik kalavalik. Siin torisetakse küll, et invaliidide ja lapsevankrite peale pole mõeldud, aga seda ei ole mitte ühelgi turul minu arvates. Isegi kui kaldtee on, siis liikumisruumi nagunii ei ole, olenemata sellest, et letid on ühes hoones reas, mitte erinevates majakestes. Seega minu arvates ei ole lapsevankriga seal halvem käia. Alles siit foorumist loen, mis huvitavaid poekesi Nõmme turul veel on, mis mul kahe silma vahele jäid, seetõttu lähen kindlasti tagasi. Ja hea meelega võtan lapsed kaasa ja muudan selle turulkäigu toredaks perekondlikuks ajaveetmiseks. Selliseks vist oligi uus turg planeeritud. | |
Merilin Abikokk 2009-06-06 09:04:51 |
Ma võtsin ka blogis Rotermanni ja Nõmme turu teemal vahutada. Mõlemal omad head ja vead, aga tasakaal kipub viimaste poole kaldu olema.
Nõmme turg on "Nõmme süda, visiitkaart ja uhkus"... oh jah... Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Marju Abikokk 2009-06-07 17:45:14 |
Ma ei ole väga tõsine turulkäija, enamasti kaotan turul pea ja kodus mõtlen, mida oleks osta tahtnud. Enamasti pole ka eriti palju aega, tulen ühest linnast, sõidan teise, siuh turult läbi, mõtted mujal jne. Täna käisime lapsega Nõmme turul. Parkimisega oli päris tõsine probleem. Kuhugi oma auto lõpuks sokutasime, aga üsna keeruline ja aeganõudev oli see. Esimestes vahedes oli tsipa kitsas, võtsin lapse sülle, et ta teiste tagumikke ei peaks vahtima, siis ostsin hapukurki ja müüja kommenteeris, et nii suur poiss, aga tahab süles olla... Noh, see selleks, kurgid olid head, pisut küüslaugused, aga meeldisid siiski nii mulle kui lapsele. Miskit meil otseselt vaja polnud, chillisime niisama ringi. Ühest väiksest poekesest saime imehästi lõhnavaid tomateid ja muud köögiviljad ostsime siis ka sealt. Piimapoodi silmates arvas laps, et peab piima ka turult ostma. Ostsime ja laps kohe ka degusteeris (jälle oli mingil proual ütlemist, et piim on ju hirmus külm, ei peaks jooma sedasi, jeerum küll, noh), kiitis piima heaks ja nüüd peab vist homme jälle minema.. ja ülehomme ja... Kokkuvõttes oli päris tore, paraja suurusega ja üsna puhas (välja arvatud tualetid, mis haisesid päris koledasti). | |
Fre Abikokk 2009-06-10 10:40:32 |
Marju:
Vot ma ei tea kas see on Nõmme turu eripära aga ma saan alati seal mingite muttide käest õiendada (lapsekäruga putkasse sisenemise eest, pahandust tegeva neljase noomimise eest jne). Ja kuna ma olen oma kolme lapse ja nende tempudega niiehknaa suht hädas ja närvid läbi nagu miilitsa koeral siis see häirib mind üliväga ja suudab täiesti päeva rikkuda. ....(jälle oli mingil proual ütlemist, et piim on ju hirmus külm, ei peaks jooma sedasi, jeerum küll, noh) .... |
|
Ussicke Abikokk 2009-06-17 14:36:54 |
Käisin siis ka ära. Nojah, tore tõesti, et nagu omaette linn, tänavanimetused majakeste nurgal ja puha. Koledad asfaldiaugud on ka kadunud. Majakesed üle võõbatud ja lilleamplid tolknevad siin-sääl. Aga... Majakeste aknad pisikesed, ei näe, kas ma sisse mahuks üldse või mis sääl müüakse. Uksed tõesti kitsad - ja ma ei ole sajakilone. Väljas olevate lettide vahed ülikitsad - endiselt ei ole sajakilone ega seljakotiga, aga no KITSAS on ju! Teenindus neis samades välilettides uimane, enamasti venekeelne - kadunud on see rõõmus vahetu suhtlemine ja ka kõik müüjad, keda võiks "omaks" nimetada. Oli soov osta maitsetaimedele sobivat mulda - aiakraami poes ainult kasvuturvast ja maitsetaimeväetist. Kui müügil on taimede seemned ja väetis, siis mulda juurde ei ole ju palju tahta - ? Ja kas see pisike pladisev asi on purskkaev? Aitäh, et ütlesite. Jutud käisid ikke purskkaev ja purskkaev, ma mõtli, et ikke selline suur ja kohe eemalt näha. See oli nii pisikene - ime, et ma sisse ei koperdanud sinna :D Aga no kui purskkaev, siis purskkaev... Tahtsin veel kodumaiseid rediseid - pole. Kiloga ja puhastatud piiritagused ainult. Ainuke positiivne kogemus Nõmmelt oli turu kõrval asuvas KuKo kohvikus einestamine. Jummel, kus oli teenindus ja teenindaja! Nagu oleks hääle perenaisele koju külla läinud - ja heeringas oli kah maitsev :) Kusjuures ma olin kõiki pettunud kommentaare enne lugenud ja teadsin, millega arvestada - aga ikkagi ei hoidnud see lisapettumust ära. On see Balti jaama turg mis ta on, aga sääl on kindel positiivne elamus garanteeritud, kui mammide-papide rivist igaühelt midagi "päris" aiakraami osta. Kuhu need armsad ja staažikad Nõmme turu mammid-papid küll puksiti - ? | |
Seenekas Abikokk 2009-06-29 09:20:12 |
Nõmme turu uudistest oli möödunud nädalal kusagil lugeda, et nüüd hakatakse ehitama majakeste juurde kaldteid, et ikka ratastooliga ka sisse saaks. Puhtpraktiliselt ei kujuta ma seda hästi ette (ei ehitamist ega teostusviisi, õnneks pole minu mure ka), kuid loodame, et see ikka õnnestub ja sellisena, et ka kasutuskõlbulik on. Imestama paneb mind see, kuidas juttu on ratastoolidest, kuid pole lapsevankritest/kärudest. Ometi peaks neid ju kordades rohkem olema. Kuidas siseneda sellistesse ruumidesse nendest treppidest titekäruga, puudub mul ettekujutus. Oma lapsi pole kunagi soovinud vankriga kuhugi ukse taha jätta ka mitte sügaval nõukaajal, kui see päris tavaline oli. Alati imestasin sõbrannaga Mustamäel ABC poes käies seda vankririda, mis ukse taga oli ja siis sõbralikud inimesed panid nutvale titele luti tagasi suhu (prrr...). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-29 09:27:27 |
Seenekas:
:) :) :)
Mina käisin vilksamisi sealt Nõmme turult läbi paar päeva tagasi pühapäeval (vanemad elavad Tähetorni kandis ja sõitsime külla). Majakesed olid ilusad ja need "tänavasildid" sümpaatsed, aga mul oli seal kitsas ka siis, kui laps oli kandelinas kõhu peal. Mingit suurt muljet tekkida ei jõudnud, sest tunglemine oli suur ja peale kiiret tiiru tulime tulema.
Nii et arvan midagi peale järgmist käiku..
Oma lapsi pole kunagi soovinud vankriga kuhugi ukse taha jätta ka mitte sügaval nõukaajal, kui see päris tavaline oli. Alati imestasin sõbrannaga Mustamäel ABC poes käies seda vankririda, mis ukse taga oli ja siis sõbralikud inimesed panid nutvale titele luti tagasi suhu (prrr...). |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |