Leoola Abikokk 2009-07-06 13:10:07 |
Eile käisin, ostsin forelli ja värskeid asju. Kala poolest on ta küll parem kui keskturg, aga muidu fännan keskturgu (olen seal siiski peagu iga näal käinud ja kogu oma elu :) ) | |
Netcat Abikokk 2009-07-06 14:55:13 |
Ma siin millalgi jõudsin ka tiiru ära käia just enne jaani. Ausalt öeldes, sellest kõikjalt kostuvast hirmutamisest, et kitsas-kitsas ja haige jalaga mammid putkadesse sisse ei pääse ma kujutasin midagi muud ette.
Vaheprominaadide laiuse ja putkade suuruse suhe oli ehk tõesti proportsionaalselt paigast ära, ja võibolla ei tabanud ma turgu selle tipptunni hetkel, aga mul küll ei tekkinud tunnet, et oleks metsikult kitsas olnud. Astmekesed uste ees oleks ju võinud olemata olla, aga no nad on ikka väga madalad ja suht tugevad-stabiilsed. Julgeks väita, et sant, kes ei suuda nende astmetega toime tulla ei tuleks toime ka Tallinna tänavatel ilma abistajata liikumiseta - iga teine kõnnitee äärekivi on sama kõrge. See muidugi ei tähenda et ma neid tobedaid trepikesi pooldaks, lihtsalt et niiväga hull see asi nüüd ka ei ole, et ma oma ema turule küünarnukist toetama peaks minema, nagu ma alguses kartsin.
Väga omapärase turukogemuse sain ka. Küsisin müüjalt neli aprikoosi ja ta kaalus mulle kotikese värskeid soolakurke. Mis parata. Ei olnud korrigeerimise tuju ka, niigi oli selge, et ta sõnagi eesti keelt ei mõistnud. Kurgid olid hääd. Ostaks teinekord veel. Ainult ei tea, kuidas neid küsida tuleb. Kas iga kord saab aprikooside asemel kurke ja kurkide asemel aprikoose? :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Gunnel Kokaõpilane 2009-07-11 21:06:15 |
Kodumaine toiduturg küll, aga minu teada on seal kohal vaid üks talu, kes ise toodab ja ise müüb, teised on kõik edasimüüjad, kelle käest paraku adekvaatset infot toidu kasvatamise ja päritolu kohta on raske saada. See häirib kõige enam. Turg peaks olema ikka selline koht, kus saab kaubelda ja talunikuga põllumajanduslikel teemael juttu puhuda. ;) Samas ei loo ka turg ise talunikele sobivaid tingimusi - ei ole lihtsalt võimalik iga päev 8-18ni turul müüa ja siis veel midagi toota ka. Talunik, kelle käest ostan, kurtiski, et neil ei lubata lühemaid lahtiolekuaegu ega puhkepäevi võtta. Hakka või mässama. Hinnad on tõesti kõrged, aga need olid vana turu ajal samasugused. Pigem on sel aastal isegi paljud asjad odavamad - nt oad, seened, maasikad. | |
Mann Abikokk 2009-07-13 20:06:54 |
Tegin ka lõpuks käigu sinna ära. Jääb ka viimaseks korraks. Nigust selvehall. | |
Laaneoja Kokaõpilane 2009-07-24 13:14:18 |
Olen käinud ja ostnud Võrumaa maasikaid ning värsket kartulit aga siis ka ainult müüjatelt, kes suudavad kasvatamise kohta vastata. Kaup on sel turul minu arvates liiga kõrge hinnaga. Käin seal ikka siis kui hommikul vähe rahvast ehk siis enne tööle minekut. | |
Seenekas Abikokk 2009-10-22 18:50:20 |
Maa-sen-daaaav. Läksin vaatama uut ehk siis vana renoveeritud turuhoonet, mis tegelikult tekitas täiesti positiivse emotsiooni. Hästi tehtud! Tuletas sutsuke meelde Soome pealinna sadamas asuvat turuhoonet. Kuid kõik see muu........................Väliletid on nagu nad on ja pole pahad. Kuid igasse putkasse sisenemisel kellegi juba tigedaga kokkupõrkamine ja veel see hais, mis enamuses neist liha/kala müügikohtades levis. Mu koer haiseb samamoodi pärast pikalt vihma käes olemist. Mul on kahju neist ettevõtjatest seal. Lisan veel seda, et nägin esimest korda elus müügil lehterkukeseeni. Ja neid oli palju hinnaks 70.-kilo, mis tundub mõistlikuna. Aga...ma pole kunagu näinud nii INETUID lehterkukeeseeni. Natuke hallika kirmega kaetud ja sellise veidi kuivanud väljanägemisega. | |
Vernanda Abikokk 2010-04-20 14:01:50 |
aga mina avastasin, et Nõmme turul on müügil kolme erineva kodumaise tootja õunamahla, mis on nagu "päris". Rõngu oma on teadagi, lisaks proovisime Halika talu (http://www.halika.ee/) oma, mis oli selline , kuidas ma ütlen, paksema konsistentsiga, aga mitte halb, ka Rõngus tehtud. ja lisaks hakkas silma veel kolmanda tootja oma. täitsa nagu loob? | |
Vernanda Abikokk 2010-04-20 14:03:41 |
Seenekas:
ma mõtlesin, et ma olen ainus, kelle meelest on normaalne, et lased oma lapse, kes võibolla on jah vähe aeglane, sest väike, enda eest uksest välja. aga sain õiendada, oli kiire minu taga olijal :)
Väliletid on nagu nad on ja pole pahad. Kuid igasse putkasse sisenemisel kellegi juba tigedaga kokkupõrkamine |
|
Seenekas Abikokk 2010-04-20 19:56:06 |
Vernanda:
Äkki on siis hea, et ma tänasele kiusatusele sinna korraks kiigata järele ei andnud. :D
Kas inimestele võivad need putkaustest tõuklemised ja ülevaate puudumine nii mõjuda?
Hiljuti oli uudistes kavand samalaadse putkaturu loomisest Kristiine keskuse lähistele ja mind siis veel maas oleva lume tõttu see eskiis üsna hämmastas. Majakesed katusekaldega üksteise poole meetriste ( no pole kindel, siia-sinna ) vahedega... Miks see ei võiks olla selline Nõmme turu vana maja tüüpi üks lettide/müügiosakondadega hoone? Või mitu - juurikad, kala, liha jne. Iga kaupmehe pakutavast saaks ilma sekeldusteta samas ruumis ülevaate. Kellel lapsed, ei pea neid kärutama uste vahelt mitmeid kordi, vanad inimesed ei pea sama kadalippu läbima ja tegelikult täis turukorviga pole ka just mõnus paljusid uksi avada/sulgeda. Supermarketiks see ju ühisruumi selle pärast ei muudaks. Tegelikult pole miski turuspets, aga mulle meeldiks turul "kaubelda", nagu u. aastal 85 oli Nõmme turu vana hoone uksele silt pandud ja selleks on veidi vähem putkaeuromiljööd vaja. Silt oli "Turg avatud kauplemiseks 7- ...". Mitte et ma nüüd seda vana porist hirmsasti tagasi igatseks.
Loodame, et kaupmeestel seal kenasti sujub. Seenekas:
ma mõtlesin, et ma olen ainus, kelle meelest on normaalne, et lased oma lapse, kes võibolla on jah vähe aeglane, sest väike, enda eest uksest välja. aga sain õiendada, oli kiire minu taga olijal :)Väliletid on nagu nad on ja pole pahad. Kuid igasse putkasse sisenemisel kellegi juba tigedaga kokkupõrkamine |
|
Vernanda Abikokk 2010-04-23 18:47:39 |
Vernanda:
ja see kolmas mahlatootja on OÜ Morna Aed (tea, kas Õnnest inspiratsiooni saanud). ja ülla-ülla, kas see mahl on Rõngus toodetud.
aga mina avastasin, et Nõmme turul on müügil kolme erineva kodumaise tootja õunamahla, mis on nagu "päris". Rõngu oma on teadagi, lisaks proovisime Halika talu (http://www.halika.ee/) oma, mis oli selline , kuidas ma ütlen, paksema konsistentsiga, aga mitte halb, ka Rõngus tehtud. ja lisaks hakkas silma veel kolmanda tootja oma. täitsa nagu loob? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |