Ullike Abikokk 2009-11-09 13:20:55 |
Seenekas:
Mul soolaveskiga küll kogemust pole, aga minu pipra-peugeot on küll reguleeritav. S.t. olenevalt ülalt nupu asendist võin saada ikka peaaegu et tolmpeent pipart või siis vastavalt vajadusele jämedalt purustatud pipart. Ju soolaveskitel äkki sama süsteem on? Fre:
Päris tore info. Olen neid paremaid/kallimaid ka vaadanud, kuid keraamilisest sisust polnud kuulnudki.
See roostetamise info on ka hea, lähen ostan siis ikkagi soola jaoks soolaaparaadi. Mulle oleks need endale muretsetud muidugi keraamilistena rohkem meeldinud.
Igatahes see suur puust veski, mille tagasi viisin, oli sellise keskmise hinnaga ja hammaste vahe veskiosas oli nii pisike, et sinna oleks võinud ilmselt kohe peensoola sisse pista, siis oleks midagi läbi tulnud. Aga kui kogemust pole ja jahvatatavat ainet veskis sees ka mitte, siis kust seda aru saada. Hiljem olen sisse vaadanud, sest sealtpoolt on näha see ehitus, alt ei paista.Parematel soolaveskitel on jahvatamise osa hoopis keraamiline, näeb küll välja suht sarnane plastmassiga aga ei ole plast. Soovitaks seda aspekti ostmisel täpsemalt silmas pidada. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Seenekas Abikokk 2009-11-09 20:04:52 |
Ullike:
Jälle huvitav. Ainult sel juhul oleks konkreetses köögitarbeid müüvas poes müüjad/juhataja pidanud oma kaupa piisavalt tundma, et mitte imestada ja ahhetada. Igatahes jätsin oma pipraterad neile muude veskite jaoks katsetamiseks. :D Ahh, vana asi, aga vaata kui palju uut teada sai. :)
Niikuinii plaanis kööki ka üks suurem pipraveski muretseda. Seenekas:
Mul soolaveskiga küll kogemust pole, aga minu pipra-peugeot on küll reguleeritav. S.t. olenevalt ülalt nupu asendist võin saada ikka peaaegu et tolmpeent pipart või siis vastavalt vajadusele jämedalt purustatud pipart. Ju soolaveskitel äkki sama süsteem on?Fre:
Päris tore info. Olen neid paremaid/kallimaid ka vaadanud, kuid keraamilisest sisust polnud kuulnudki.
See roostetamise info on ka hea, lähen ostan siis ikkagi soola jaoks soolaaparaadi. Mulle oleks need endale muretsetud muidugi keraamilistena rohkem meeldinud.
Igatahes see suur puust veski, mille tagasi viisin, oli sellise keskmise hinnaga ja hammaste vahe veskiosas oli nii pisike, et sinna oleks võinud ilmselt kohe peensoola sisse pista, siis oleks midagi läbi tulnud. Aga kui kogemust pole ja jahvatatavat ainet veskis sees ka mitte, siis kust seda aru saada. Hiljem olen sisse vaadanud, sest sealtpoolt on näha see ehitus, alt ei paista.Parematel soolaveskitel on jahvatamise osa hoopis keraamiline, näeb küll välja suht sarnane plastmassiga aga ei ole plast. Soovitaks seda aspekti ostmisel täpsemalt silmas pidada. |
|
Marie Kokaõpilane 2009-11-22 01:27:08 |
Ullike:
Meie pipra-peugeot on ka reguleeritav, samast sarjast "soolakas" aga ei ole. Viimane on muide soola suhtes üsna kapriisne, korralikult töötab ainult Meira veskisoolaga. See-eest ta vähemalt ei õgi patareisid, nagu tuttavate oma (ei tea mis firma) - ühe komplektiga peab vist aastakese vastu.
Teemasse ka, minu järjekordne vastupandamatu köögividin on Moster Hulda õunakoorija-viilutaja. Nägime seda juba paar kuud tagasi Stockmannis, aga ei raatsinud siis osta, otsisin vabandusi stiilis kehv pesta jms. Siis sattus abikaasale selline artikkel ning ostsime ära. Nüüd viilutaks õunu kasvõi kolm korda päevas, see on lihtsalt niivõrd vahva vidin. Viilutab ja eemaldab samaaegselt südamikud, koorimine pole kohustuslik, s.t. koorimistera saab ühe liigutusega liigutada mitte-koorivasse asendisse. Soovitan!
Edit: Lugesin nüüd eelmisi postitusi ka ning selgus, et ma pole sugugi esimene "õunatreipingi" kiitja. :o Noh, igatahes ühinen kiitjatega. Mul soolaveskiga küll kogemust pole, aga minu pipra-peugeot on küll reguleeritav. S.t. olenevalt ülalt nupu asendist võin saada ikka peaaegu et tolmpeent pipart või siis vastavalt vajadusele jämedalt purustatud pipart. Ju soolaveskitel äkki sama süsteem on? |
|
Pulavik Abikokk 2009-11-23 10:50:31 |
Minu mitte enam nii uus vidin on Jamie Flavour Shaker, ilus punane :) ja veidi uuem on kivist küpsetusplaat, eriti hea pitsade küpsetamiseks. | |
Ullike Abikokk 2010-01-20 10:25:16 |
Jälle ei suutnud vastu panna :) Ostsin omale uue koogi-konteineri. No tassin kõikjale külla minnes kooke-torte kaasa - tobuke. Seni oli mul kaks suurt ja ümmargust. Nüüd ostsin Rimist (vaid 36.- - kui mälu ei peta) sellise keeksivormile sobiva konteineri. Egas sellega ainult keeksi saa transportida - kõik tükeldatud plaadikoogid lähevad sisse. Ja hinnaga olen eriti rahul Asi selles, et kuu algul oleksin sama asja äärepealt Helsingi Stockmannist kallite eurode eest ära ostnud. Tookord sai määravaks mu oma kandevõime ja milline vedamine: nüüd siit sama asi 2/3 odavamalt:):) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Netcat Abikokk 2010-01-20 11:10:17 |
Ma ostsin ka selle sangaga kohvri ja päris rahul olen. jõuluhalg sai sellega maale kaasa veetud. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2010-01-20 21:26:43 |
Ja meelde tuli: Helsingist sai siiski mingi vajalik vidin ka ostetud :): Selline poolringikujuline plasmassist kaabits. Imehea asi lahtirullitud tainast laua küljest eraldama :):). Kandilisest tordivormist aitas ka torti vormi seinte küljest irrutada. Kahjuks ei sobi ümmarguste vormidega...
Ja täna sai veel realiseerimiskeskusest selline pikem õhuke plastist spaatel ostetud, millega on hea torti vormi põhjalt n.ö. lahti lõigata. Muud kasutusalad peab sellele riistapuule ilmselt töö käigus välja mõtlema :):) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Lilly_Munster Abikokk 2010-02-24 16:16:24 |
Mu köögis maandus jänese märg unenägu :) | |
Netcat Abikokk 2010-03-04 11:54:07 |
See pole nüüd küll miski vidin, vaid minusuguse teejoodiku puhul päris möödapääsmatu asi, aga lõpuks ometi on siis ka linnamajapidamises kah selline teekann, millega ma rahul olen:
Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-07 19:47:48 |
Mina olen ka oma köögiriiuleid vahepeal hea-paremaga täitnud. "Monkey bread" vorm, šoti liivaküpsiste vorm, peeneauguline Microplane riiv, emailiga kaetud inglise pirukavormid jpm. Kaks uut Kaiseri koogivormi on ka, lahtikäivad 20 cm (seda varem polnud) ja 26 cm (see oli kulunud). | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |