Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-18 15:18:05 |
Mariliis:
Õunatreipink :D :D :D
Ma olen seda ka mitmes kohas piidelnud, aga seni ostmata jätnud. Mul jääb tavalisest koduaia õunast enamasti alles vaid varreots, nii et hirmsuurt vajadust koorija-uuristaja järele pole olnud..
Mina olen vahepeal saanud rikkamaks kahe noa võrra. Fiskarsi uuest aasia nugade sarjast on mul nüüd olemas Takumi, samuti on me köögis nüüd olemas igati asjalik VIctorinoxi karaski- ja leivanuga (tegelikult on see USAs tuntud kui bageli-nuga ja Euroopas kui vorstinuga ehk tomatinuga. Aga me lõigume sellega karaskit ja iseküpsetatud leiba).
Ei suutnud vastu panna ja ostsin Rotermanni pudipadilaadalt omale ka Moster Hulda õunatreipingi |
|
Seenekas Abikokk 2009-10-18 22:27:17 |
Mina kasutasin eilset sünnipäevadelt tulekut, koos kaupluses käimist ja lasin mehel uue 3,5 liitrise malmpoti koju tarida. Tükk aega juba piielnud ja vana oli juba niiii vana, email lahti ja kole. Ema tegi sellega juba mu sügavas lapsepõlves ahjuroogasid, seega ikka vana-vana ja meid väga ausalt teeninud. | |
Kiilike Abikokk 2009-10-19 09:06:24 |
Mina sain koju sakilise labida :) ja taignarulli millega saab ilusa ruudustiku/võrguga kooke katta. | |
Mari-Liis Abikokk 2009-10-20 09:19:41 |
Pille:
Koduaia õunast ei jää meilgi peale varreotsa midagi järgi. Samas õunakoogi sees mulle kõvemakoorelised õunatükid ei meeldi-siin on see vidin küll hea abimees- võtab koore hästi õhukeselt, seemnekoja ka ja viilutab õuna kõige krooniks! ( vaatab heldinult oma punast kaunitari ja otsib õigustusi impulsiivostule :D )
Aga need pikad peenikesed kooreribad, mis üle jäävad, kuivatan ma ära õunatee jaoks :)
Mul jääb tavalisest koduaia õunast enamasti alles vaid varreots, nii et hirmsuurt vajadust koorija-uuristaja järele pole olnud.. |
|
Mari-Liis Abikokk 2009-11-03 13:10:19 |
Täiesti möödapääsmatu tundus hankida omale Sagaformi patareitoitel pipraveski. Eriti lõbus lisa on tal all olev väike lambike- kui vajutad ülevalolevale nupule ja veski hakkab jahvatama, siis samal ajal süttib all tuluke ja valgustab su taldrikut :D | |
Seenekas Abikokk 2009-11-08 17:44:59 |
Minu täiesti vastupandamatud ja täiesti mehhaanilised pipra- ja soolaveski mu söögilauale. Head pisikesed. Müja rõhutas küll hoolega, et olen kaht pipraveskit ostmas, kuid samasugusel soolaveskil oli sisu plastmassist ja kahtlaselt sarnane neile küll korduvkasutusega, kuid siiski väga ruttu kõlbmatuks muutuvatele, santa maria vms. maitseainefirma omale. Ja viimati, kui ostsin koju köögikasutusse sellise suurema puust pipraveski, siis see plsastmassisu lihtsalt ei jahvatanud rääkimata piprast isegi soola. Olin sunnitud tagasi viima. Aga need töötavad küll hästi! | |
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-11-08 20:18:02 |
Nende plastmassist sisude kohta olen mina kuulnud, et need on seetõttu soola jaoks, et metalli ajab sool roostetama. | |
Kirsike Abikokk 2009-11-08 20:45:33 |
Kaneelikang:
See võib küll õige olla, mul metallist veski ja roostetab mis hirmus :( Sool ka juba punaka tooniga.
Nende plastmassist sisude kohta olen mina kuulnud, et need on seetõttu soola jaoks, et metalli ajab sool roostetama. |
|
Fre Abikokk 2009-11-09 09:52:03 |
Parematel soolaveskitel on jahvatamise osa hoopis keraamiline, näeb küll välja suht sarnane plastmassiga aga ei ole plast. Soovitaks seda aspekti ostmisel täpsemalt silmas pidada. | |
Seenekas Abikokk 2009-11-09 11:17:19 |
Fre:
Päris tore info. Olen neid paremaid/kallimaid ka vaadanud, kuid keraamilisest sisust polnud kuulnudki.
See roostetamise info on ka hea, lähen ostan siis ikkagi soola jaoks soolaaparaadi. Mulle oleks need endale muretsetud muidugi keraamilistena rohkem meeldinud.
Igatahes see suur puust veski, mille tagasi viisin, oli sellise keskmise hinnaga ja hammaste vahe veskiosas oli nii pisike, et sinna oleks võinud ilmselt kohe peensoola sisse pista, siis oleks midagi läbi tulnud. Aga kui kogemust pole ja jahvatatavat ainet veskis sees ka mitte, siis kust seda aru saada. Hiljem olen sisse vaadanud, sest sealtpoolt on näha see ehitus, alt ei paista. Parematel soolaveskitel on jahvatamise osa hoopis keraamiline, näeb küll välja suht sarnane plastmassiga aga ei ole plast. Soovitaks seda aspekti ostmisel täpsemalt silmas pidada. |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |