Minu järjekordne vastupandamatu köögividin....

Ullike
Abikokk
2009-08-07 19:04:16
Minu eriliseks nõrkuseks ongi köögividinad. Viimatine - millega ma ise siian ülivägarahul olen: kokkukäiv silikoonist mõõdukopsik. Peal nii detsi- kui ka ml-mõõdustik. Lisaks sang ja võimalus vedelikku sellest välja kallata nii parema- kui ka vasakukäelisel, rääkimata sellest, et kanatabnii külma kui kuuma vaheldumisi. Valmistajafirma oli Chief. Ostetud sai see Helsingi Stockist. Sealt on ka pärit minu juba paariaastane lemmik - sama firma spaatel, mida saab kasutada ühest otsast laiemate ja teisest otsast väiksemate anumate kaapimiseks. Materjaliks jällegi silikoon. Sama firma teeb ka kokkukäidavaid sõelu - nägin Tallinna stockmannis - aga siinne hind pani õhku ahmima. Seda sõela muidu tahaks küll - kopsiku pealt näha, et mõni asi võtab ikka tunduvalt vähem kui seda kokku saab panna. Ja sõeladega ongi mul kogu aeg üks sõda: vaja neid on, aga ruumi võtavad mu meelest liiast.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kätrin
Abikokk
2009-08-17 14:39:19
Minu jäjekordne vastupandamatu köögividin:

Kätrini kokkamispäevik

Seenekas
Abikokk
2009-08-17 20:19:30
Minu viimane ja TÄIESTI vastupandamatult vajalik vidin on kõige tavalisem uhiuus nõukaaegne hakklihamasin. Oli kõik pakendis ja puha. Toormoosi tegemiseks lausa hädavajalik ja ilmselt san nüüd ka mädarõigast ise teha. Elektriliste masinate jaoks on viimane liiga tugeva konsistentsiga ja mootor ei kannata välja.
Zoozi
Abikokk
2009-08-17 22:03:41
Mina jälle ostsin eile kohviveski.Nõukaaegne läks katki,siis kui üritasin kuivatatud kikerherneid jahuks jahvatada:)

Zoozi tegemised

Kirsike
Abikokk
2009-08-17 22:25:14
Ma sain ka eile endale kohviveski :) Straume oma, nõukaaegne, ostetud aastal 1983 ja kasutatud ei ole mitte ühtegi korda. Ämm andis enda "varumasina" ära :D Tõeliselt õnnelik olen, juba ammu tahtsin saada ja just nõukaaegset, mitte uut ja poest.

Lindude toitmine

Netcat
Abikokk
2009-08-17 23:01:52
Hmm... mul on nii vana kohviveski kui hakklihamasin... keldris.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kätrin
Abikokk
2009-08-18 09:44:07
Netcat:
Kas see on kunagi kasutusel olnud ja praegu nii öelda puhkusel või kohe täitsa kasutamata? Kui viimane variant, siis ega sa seda kohviveskit ära taha müüa?

Kätrini kokkamispäevik

Kirsike
Abikokk
2009-08-18 10:18:18
K2trin:
Netcat:
Kas see on kunagi kasutusel olnud ja praegu nii öelda puhkusel või kohe täitsa kasutamata? Kui viimane variant, siis ega sa seda kohviveskit ära taha müüa?
Ja ma tunneks huvi hakklihamasina vastu! Kas mehhaaniline? Ära müüa ei tahaks? :)

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2009-08-18 10:45:54
Kirsike:
Ma sain ka eile endale kohviveski :) Straume oma, nõukaaegne, ostetud aastal 1983 ja kasutatud ei ole mitte ühtegi korda. Ämm andis enda "varumasina" ära :D Tõeliselt õnnelik olen, juba ammu tahtsin saada ja just nõukaaegset, mitte uut ja poest.
Ah, vahel on tõesti hea, kui selline "varudega" ämm on, eks? Mul ka ämmalt.
Netcat
Abikokk
2009-08-18 13:43:15
K2trin:
Netcat:
Kas see on kunagi kasutusel olnud ja praegu nii öelda puhkusel või kohe täitsa kasutamata?
Kunagi on nad ikka aastakümneid oma tublit tööd teinud. Praegu ostan jahvatatud kohvi ja hakklihamasinat ei kasuta, kuna ei viitsi seda puhastada. Aga iial ei või teada, mis tulevik toob - ehk on kunagi neist vaja tammetõrusid ja isepüütud rotte läbi ajama hakata :) Igaks juhuks ära ei müü. Lisaks sellele on keldris veel töökorras vahvliraud sebratriibulise niidist isolatsiooniga juhtmega. Ja ehituselt Bamixile üks ühele sarnane Riia mikser, mis töötas 30 aastat, kuni otsad andis. Peaks kodumasinamuuseumi avama vist.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>