Zoozi
Abikokk 2009-02-15 19:50:12 |
Lõunaks ühepajatoit.
Õhtuks hatšapuri. Sõin esimest korda seda ühes restoranis, kus see oli nii hea, et otsustasin kindlasti ise ka teha. Tegin täna ja ei kahetse, ikka väga hea on.
Magusaks granadillivaht. Mõnus, ainult nii vähe tuleb seda ja rammus ka. Beseeküpsiseid polnud, kaunistasin šokolaadi-puuviljaküpsisega.
|
|
Tullia
Abikokk 2009-02-15 20:39:10 |
Õhtusöögiks tegin aedvilja-kitsejuustuvormi, mis mulle väga maitseb ja magusaks kookosbeseesid. | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-15 20:52:02 |
Õhtusöögiks pirukas sinihallitusjuustu ja marineeritud peediga, magusaks vaarikakohupiim.
|
|
|
Martiina Abikokk 2009-02-15 20:55:09 |
Õhtusöögiks ahjukartulid singiribadega ja nüüd ööooteks (või midagi sellist :D ) paar viilu praetud leiba... aahhh, kui hea... | |
Mann
Abikokk 2009-02-16 07:44:04 |
Õhtuks balkanipärane oaroog, lisaks šampinjonid ahjus kitsejuustuga. | |
Nipitiri
Abikokk 2009-02-16 08:44:02 |
Eile lõunaks šokolaadivulkaanid - ei tulnud just perfektsed, sest 9 min ettenähtud kuumusega ahjus ei küpsetanud isegi õhukest serva šokolaadimassile. Mingist väljakummutamisest ei saanud juttugi olla, sõime lihtsalt lusikaga vormist nagu sooja tainast põhimõtteliselt :) No ja liiga magusad olid ka, või oli asi šokolaadis (Fazeri tume küpsetusšokolaad). Õhtuks mitmepäevasele lihasöömisele vahelduseks dhal. Ostsin just mõned päevad tagasi tamarindipastat ja proovisin siinset retsepti. Tamarindi panin ikka hoopis rohkem kui retseptis kirjas ja laimimahla asemel lisasin hoopis "Lime pickle" nimelist toodet. Jogurti segasin dhali sisse. Nagu ikka, väga hea - osad kodakondsed virisesid vähese vürtsikuse üle, eks järgmine kord tean timmida. Sõime riisiga. | |
Juc
Abikokk 2009-02-16 09:14:47 |
Nipitiri:
Ma ka tõdesin, et neid tuleks 13-14 min küpsetada. Siis sai peaaegu kõik ilusti välja kummutada. Eile lõunaks šokolaadivulkaanid - ei tulnud just perfektsed, sest 9 min ettenähtud kuumusega ahjus ei küpsetanud isegi õhukest serva šokolaadimassile. Mingist väljakummutamisest ei saanud juttugi olla, sõime lihtsalt lusikaga vormist nagu sooja tainast põhimõtteliselt :) No ja liiga magusad olid ka, või oli asi šokolaadis (Fazeri tume küpsetusšokolaad). http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-16 10:44:53 |
Juc:
Oh jah. See küpsetamine on ikka keeruline, eksole :P Mina olen selle retsepti järgi (pärit Pariisi Ritzi kokakursustelt, mina sain selle siit küpsetanud neid koogikesi paar korda. Esimesel korral jäid ahju 12 minutiks, tulemuseks see:
Nipitiri:
Ma ka tõdesin, et neid tuleks 13-14 min küpsetada. Siis sai peaaegu kõik ilusti välja kummutada.Eile lõunaks šokolaadivulkaanid - ei tulnud just perfektsed, sest 9 min ettenähtud kuumusega ahjus ei küpsetanud isegi õhukest serva šokolaadimassile. Mingist väljakummutamisest ei saanud juttugi olla, sõime lihtsalt lusikaga vormist nagu sooja tainast põhimõtteliselt :) No ja liiga magusad olid ka, või oli asi šokolaadis (Fazeri tume küpsetusšokolaad).
Ilmselgelt totaalselt üle küpsetatud, seda sulanud osa oli ehk teelusikatäis siin sees. Šokolaadiks oli Manjari 64%.
Teisel korral oli ahjus 8 minutit, tulemus oli oluliselt parem (ja ei mingeid probleeme vormist välja kummutamisel või koospüsimisel):
Šokolaadiks Lindt 82%. Küpsenud kiht oli samuti vähemalt sentimeetrine külgede pealt (vt fotol seda lahtimurtud tükki).
Vormideks on mõlemal korral olnud väikesed valged keraamilised vormid, 6 tükki. Eks see soojusjuhtivus oleneb vormidest ka..
|
|
Nipitiri
Abikokk 2009-02-16 11:36:46 |
Pille:
Vormid mul täpselt samad, ahju temperatuuri kontrollisin eraldi ahjutermomeetriga. Kuna ühel kodakondsel olid hiljuti negatiivsed kogemused just üleküpsemisega, siis ei riskinud kauemaks ahju jätta.
Fazeri šokolaad on viimasel ajal kasutusel peamiselt hinna tõttu, aga pean ikkagi tõdema, et neis küpsetistes, kus šokolaadi maitse esiplaanil on (st ei ole lisatud kakaopulbrit, essentse, kohvi vmt), ei anna see mõõtu välja. Teisel korral oli ahjus 8 minutit, tulemus oli oluliselt parem (ja ei mingeid probleeme vormist välja kummutamisel või koospüsimisel): Šokolaadiks Lindt 82%. Küpsenud kiht oli samuti vähemalt sentimeetrine külgede pealt (vt fotol seda lahtimurtud tükki). Vormideks on mõlemal korral olnud väikesed valged keraamilised vormid, 6 tükki. Eks see soojusjuhtivus oleneb vormidest ka.. |
|
Kätrin
Abikokk 2009-02-16 12:39:18 |
Oii, mina olen ka nii tahtnud teha neid shokolaadivulkaane, aga seni pole õnnestunud väikeseid vorme koju muretseda. Peab ikka ette võtma. Seniks aga: lõunaks lasange, mida laupäevast jätkub. Nii hea tuli sel korral. Ei tea, kas on see hapukoor, mida ühe kihi vahele lisasin, äkki ;) Magustoiduks naudin nüüd üht rummikoogilaadset pätsikest, mille kaasa eile üllatusena külmkappi toimetas :) | |
| << < 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 > >> | ||