|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-26 21:28:31 |
Zoozi:
Ma võtan seda komplimendina :D
Laupäevane lõunasöök sõprade juures Pedaspeal. Tegime üheskoos vokitud krevette kahel moel ning praetud lesta seentega. (Mõlemad retseptid ühest üsna kehvasti tõlgitud eestikeelsest hiina köögi raamatust. Aga maitsesid siiski head, seda pigem me endi mugandustele :))
Lõunaks eilne aedviljasupp ja kirsi-martsipanimuffinid. Ei hakka kiitma kui head need olid. Mainin ainult seda, et mees sõi 9 tükki :D
Laupäevast õhtusööki nautisime kauni vaatega MerMer kodurestoranis Kolga-Aablas. Sellest kirjutan pikemalt peagi. Aga elamus oli igati positiivne ning soovitame teistelegi.
Tänane lõunasöök Altja Kõrtsis, kus viimati käisin 2005. a. juulis. Eelroaks proovisime kohalikku sõira köömnetega ning veritsipse. Põhiroaks võtsin mina mulgipudru seenesoustiga ning Kristjan sõi sooja kilu-kartulisalatit. Magustoiduks vastavalt kamakreem ning mustikakook. Mõnusad olid..
Õhtul piirdusime karamelliste krevettidega, magusaks Maru retsepti järgi piimakissell metsmaasikatega (kuigi kisselli tegin siiski enda retsepti järgi, sest 1 sl maisitärklist tundus vähe). Mõnus dessert oli. Lõpetuseks pressisime ülejäänud metsmaasikad suhkruga katki ning sõime lihtsalt saia ja külma piimaga :P
|
|
Zoozi
Abikokk 2009-07-26 21:49:22 |
Pille:
Nii see oligi mõeldud :)
Tänase päeva veetsime perega Lääne-Virumaal Põlula külas. Külastasime nimelt piisonifarmi. Sõime seal ka lõunat - nõgesesuppi, lambaliha punaseveini-ja ploomikastmes, suitsutatud sealihapraadi. Magustoiduks rabarberikook jäätisega. Supp ja lambalihapraad olid väga head, lapsed kiitsid ka sealiha.
Väga mõnus koht ja meeldiv teenindus. Lahkesti oldi nõus panema pesamuna toidu (võtame alati tema dieedi tõttu kaasa) külma, kuni me ringi käime ja pärast tehti ka soojaks.
Õhtul sõime eilseid makaronivormi jääke. Magusaks läks mees praegu koos lastega midagi tooma. Ilmselt jäätist, millest ma loobun. Kõht on täis :)
Zoozi:
Ma võtan seda komplimendina :DLõunaks eilne aedviljasupp ja kirsi-martsipanimuffinid. Ei hakka kiitma kui head need olid. Mainin ainult seda, et mees sõi 9 tükki :D |
|
Kiilike
Abikokk 2009-07-26 22:47:40 |
Õhtuks-lõunaks kartulisalatit, oasalatit singi ja juustuga,dolmasid(blogis peaks retsept olema), omatehtud ciabattat küüslaugu-oliiviõliga, värsked juurikad dipipkastmega. Magusaks oli mangojäätist, šokolaadi-piparmündijäätist ja 8 munavalgest pavlova :) | |
Berit
Abikokk 2009-07-26 23:22:45 |
Täna õnnestus siis viimaks hatšapuri tegemine ka lõpuks ette võtta. Nõnda pikalt on juba isu aga lihtsalt pole mahti olnud köögis toimetada. Retsept mulle meeldis, kerge teha ja kiiresti sai valmis. Taignas küll asendasin pooleldi täistera nisujahuga, kuid sellegipoolest tuli väga maitsev ja mure välja. Suluguni juust tundus mulle esmalt natuke võõras (kuidagi lehma lõhn oli juures mu meelest), kuid pärast paari esimest ampsu hakkas ikkagi meeldima :D. Ainus asi, mis ma järgmine kord teisiti teeks, oleks küüslaugu asendamine musta pipraga (noh, juustu läks mul sellel korral ka topelt, tegin ühes tükis).
Pilt ka:
|
|
Kirsike
Abikokk 2009-07-27 00:34:48 |
Mul oli täna eksamitöö meie Prantusmaalt pärit külalistele, olen juba mitu korda teinud Köögiorja Päevaraamatu järgi teinud kanafileed küpsetatud kirsstomatitega ja Dijoni sinepi kastmega ja täna otsustasin neile ka teha seda, sest see on alati hästi välja tulnud. Ja Murhpy seadus astus mängu ja ei tulnudki eriti hästi välja :( | |
Seenekas
Abikokk 2009-07-27 01:01:28 |
Lõunaks kiire ja lihtne värskekapsa-hakklihahautis. Kahjuks, ja kokale kiituseks, sõime selle kõik ära, kuigi lootsin ka homseks lõunaks jäävat. See on see pikad päevad väljas aktiivset tegevust! Minul magusaisu selle kõhutäie peale enam polnud. | |
Tullia
Abikokk 2009-07-27 12:14:22 |
Meil oli õhtusöögiks salat avokaadost, vutimunadest, mozzarella juustust, kurgist, tomatist, lehtsalatist ja petersellist. Kastmeks segasin hapukoore magusa sinepiga. Magusaks oli see kook väikse hooajalise muudatusega ja see kadus laualt kiiremini, kui ma ise suutsin teist tükki haarata. Tuleb uuesti teha! Asendasin kuivatatud jõhvikad suure peotäie värskete punaste sõstardega ja kakao jätsin panemata.
|
|
Kärt
Abikokk 2009-07-27 12:42:14 |
Eile lõunaks pehmed vahvlid mustikate ja siirupiga ning õhtuks kana tomatikastmes selle GoodFoodi retsepti järgi. Viimase juures on tähelepanuväärne see, et meeslemmik lubas retsepti lisada ühe vürtsikilu (mitte 2 nagu ette nähtud), mis tavaliselt on täiesti lubamatu. Nimelt ei söö ta kala ja just eriti vihkab ta selliseid "odavamaid" kalu nagu räim, heeringas jne. Aga see kana oli väga maitsev, soovitan!
|
|
Zoozi
Abikokk 2009-07-27 13:17:24 |
Adonay:
Mul mees juba teatas, et tema tahab ka seda kana. Nii et varsti teen :) Tänan vihje eest!
Eile lõunaks pehmed vahvlid mustikate ja siirupiga ning õhtuks kana tomatikastmes selle GoodFoodi retsepti järgi. |
|
Kätrin
Abikokk 2009-07-27 13:33:39 |
Meil oli kolmekäiguline lõuna: esmalt arbuusi-feta salat seedermänniseemnetga. "Pearoaks" keedetud maisitõlvik või ja soolaga ja magusaks viimased vaarika muhvinid. Küll oli maitsev lõuna. | |
| << < 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 > >> | ||