Võtame kokaraamatud kasutusse!

Nipitiri
Abikokk
2009-02-17 23:17:37
Mann:
Meil oli taaskord ühest horvaatiakeelsest prebranec menüüs. Selleks tuleb suuri valgeid ubasid hoida pool päeva külmas vees. Siis loorberi ja maitseainetega keema panna, kodused suitsutatud vorstid kõikse peale. Pannil praadida klaasjaks paras ports sibulat, lisada paprikapulbrit. Kui oad keenud, siis panna kuumakindlasse kaussi kihiti oad ja sibul, viimane kiht oad, kõikse peale vorst. Ahju nii pooleks tunniks.
Tegingi täna. Üsna mälu järgi Manni kirjelduse põhjal, guugeldamisest olid meelde jäänud umbkaudsed suhtarvud (sibulaid 2 x niipalju kui ubasid kuivast peast), siis tolles retseptis oli veel küüslauk, panin ka, ja kuskilt pildi pealt hakkas silma, et vorsti asemel või lisaks oli kasutatud suitsuliha. Maitsetaimedega ei koonerdanud, pistsin keeduvette lisaks sibulale, piprale ja loorberilehele pundi kuiva orgeanot (Horvaatiast, seega sobis eriti hästi) ja teise pundi värsket Iisraeli tüümiani. Enne keemise lõppu õngitsesin jälle välja. Koduste vorstide asemel (mida pole, seda pole) panin rõnga Krakovi vorsti ja jupi suitsuribi. Täitsa vahva oli teha, kodakondsed kiitsid üsna heaks, aga ei ole kindel, kas sellisel kujul kordamisele tuleb. Krakovi vorst polnud ikka päriselt see, järgmine kord vast jätaks vorsti sootumaks ära. Paprikat panin ka vist natuke vähe.
Mann
Abikokk
2009-02-18 08:14:20
Kui sul on Kirose Murakaraba raamat, siis seal oli ka üks valgete ubade retsept täitsa mõnus. Kui mälu ei peta, siis tomatitega seal tehtud.
Nipitiri
Abikokk
2009-02-19 12:30:55
Mann:
Kui sul on Kirose Murakaraba raamat, siis seal oli ka üks valgete ubade retsept täitsa mõnus. Kui mälu ei peta, siis tomatitega seal tehtud.
Kahjuks pole, pean kuskilt laenama... veel üks pakk valgeid ube ootab kapis.
Leoola
Abikokk
2009-02-19 13:54:07
ma pole oma raamatuid ikka veel kastidest lahti pakkinud, raamatu nime pole meeles, aga pildi oma sushidest lisan siia ikka :) Raamat muidu oli portugalikeelne ja pealkirjaks "sushi" http://leoola.blogspot.com/search/label/sushi
Mann
Abikokk
2009-02-19 14:11:11
Nipitiri:
Mann:
Kahjuks pole, pean kuskilt laenama... veel üks pakk valgeid ube ootab kapis.
retsept 8'le 500 gr ube (üleöö vees) 1 loorberileht 125 ml oliiviõli 2 pisemat punast sibulat 2 sellerivart lehtedega 3 küüslauguküünt 650 gr tomateid (mina kasutasin neid purgiomi) 4 spl hakitud peterselli 3 spl riivsaia oad keeta pehmeks koos loorberiga, soola panna lõpus, c 2 tundi läheb. ahi 180 peale sooja, oad kurnata ja jätta keeduvett alles (375ml). sibulad kergelt õlis praadida, segada muude asjadega, v.a. riivsai. oad ja segu segada, too ubade keeduvesi ka, ahju nii 45 min fooliumi alla, siis foolium maha, riivsai peale ja veel miski 30 min.
Zapxpxau
Abikokk
2009-02-23 21:07:35
Võtsin sel nädalavahetusel kasutusse ühe oma lemmikraamatu, Greg Doyle' "PIER". Kuigi see on meeletult ilus ja inspireeriv raamat, ei olnud ma siiski saanud mahti sealt ühtegi retsepti proovida. Nüüd siis tegin kohe kaks retsepti korraga. Champagne and rose petal marshmallows - šampust majas ei olnud ja tegin granadilliga. Üllatavalt lihtne ja kiire töö. Seda saab kindlalt veel teha. Passionfruit madeleines - tulemus on väga meeldiv, ja jällegi äärmiselt lihtne retsept. Teine kord teen rohkem. Raamatus on palju retsepte mereandidega, mille proovimine peab praegu tooraine puudumisel suveperioodi jääma. Italian gelati from Street Food. Base: 1 1/4 cups superfine sugar 1 cup whole milk 4 egg yolks 1 cup mascarpone Citrus flavouring: 1 cup orange juice (about 4 oranges) 1 cup lemon juice (about 5 lemons) 1 cup clementine (mandarin) juice (about 5 clementines) 1 tablespoon citrus liqueur (Limoncello, Grand Marnier or Cointreau) 1/2 teaspoon orange flower water Strawberry flavouring: 3 cups ripe strawberries 1 tablespoon fruit liqueur 1/2 teaspoon orange flower water - seda mul pole, panin roosivett, sobis ka hästi

Zap*

Aurora
Abikokk
2009-02-27 15:10:51
Mul samuti õige mitmeid võõrkeelseid kokaraamatiud riiulinurka tolmu koguma ununud. Kuid tundub, et aktiivsemasse kasutusse naaseb Rosemary Stantoni raamat (õigupooles 64 lk brošüürike aga väga isuäratavate fotodega) "Easy diet cookbook. The low-fat way". Lihtsad, kiirestivalmivad ja kalorivaesed toidud - just see, mida mul tarvis. Esmaks valmistasin raamatust sooja kõrtvitsasalati. Selleks: röstisin lusikatäie seesamiseemneid. Panin kõrvale. Oliiviõlis praadisin ca 3-4 min jooksul ühe väikse hakitud sibula ja keskmise fenkoli. Sinna otsa läks ka 500 grammi õhukeste viilakatena (viilutasin juurviljakoorimisnoaga) muskaatkõrvitsat. Küpsetasin lühikest aega õige õrnalt segades. Kastmeks segasin 2 tl seesamiõli, 2 stl sidrunimahla, sortsu apelsinimahla, 2 tl mett. Ah jaa, ühe apelsini viljaliha läks sinna veel ka. Valasin kastme salatile ja puistasin üle seesamiseemnetega. Mõnus soe salat, välja nägi ka väga kena kuid fotode tegemises ma ju kobakäpp.
Eva
Abikokk
2009-03-01 22:35:41
Kel mahti, kutsun märtsikuuks kokkama nendest seismajäänud kokaraamatutest, mille te ostsite (või saite kingiks) seetõttu, et nad on lihtsalt ilusalt inspireerivad.

http://www.perenaine.ee/

Leenilii
Abikokk
2009-03-01 23:17:56
Katsun jälle kaasa lüüa, sest selliseidki raamatuid on kuhjunud päris mitu tükki... Vahva!
Zapxpxau
Abikokk
2009-03-02 11:54:20
Paar pilti mu eelmistest katsetustest: Mul on üldiselt kõik kokaraamatud sellised kus ilusatest fotodest puudust ei ole, aga ainult piltide pärast pole ühtegi raamatut ostnud. Ikka retseptid peavad ka huvitavad olema. Vaatan, mis käppa juhtub.

Zap*

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>