Aire1 Abikokk 2009-12-07 12:10:10 |
Spiidi:
Küpsetasin piparkoogitainast suured plaadid ja vahele panin hapukoore pohlamoosiga. Pealt katsin šokolaadiglasuuri ja pähklitega. Sööjad olid minu katsetusega rahul ja telliti järgmiseks korraks veel. Kas keegi on proovinud küpsisetorti ka endatehtud piparkookidest teha? Kuidas piparkooke töödelda nii, et nad paremini pehmeks muutuks? |
|
Tziiki Abikokk 2009-12-07 13:45:46 |
Spiidi:
piparkoogid lähevad suhteliselt lihtsalt pehmeks....tuleb ainult varuda aega, et tordil oleks aega tõmmata...
ma tegin ükspäev just pokaalimagustoitu-piparkoogid, kohupiim (teraline)+kondenspiim ja kompottkirsid...üleöö seisis külmikus ja piparkoogid olid täitsa pehmed.
aga nami-namis ka digestive küpsiste retsept täitsa olemas. Ma tahaksin teha küpsisetorti, kuid ei taha kasutada Selga ega muid sarnaseid küpsiseid kuna väldin säilitusaineid. Vaatasin nii Rimis, kui Selveri kõik küpsisepakid läbi ja ei ole ühtegi ilmsa säilitusaineteta varianti :( Kas keegi oskab soovitada võimalikult sarnase retsepti sellistele mõnusatele pehmetele küpsistele, mis imaks hästi hapukoorest ja moosist tuleva vedeliku endasse. Kas keegi on proovinud küpsisetorti ka endatehtud piparkookidest teha? Kuidas piparkooke töödelda nii, et nad paremini pehmeks muutuks? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Silx Abikokk 2009-12-07 13:53:29 |
Mina olen teinud nii:
Küpsetanud plaadi suuruse piparkoogi ja kohe peale ahjust välja võtmist olen selle pooleks lõiganud. Siis mingi hetk olen plaadid immutanud hapu jõhvikamoosi ja vee seguga ja asetanud üksteise peale. Tunnikene enne serveerimist kõige otsa vahukoor ja mandariinitükid. Hea kerge kook peale seapraadi. Polegi vaja sinna raskeid hapukoori ega kohupiimasegusid. :) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Spiidi Abikokk 2009-12-07 17:44:42 |
Tziiki:
Oi, suur tänu! :)
aga nami-namis ka digestive küpsiste retsept täitsa olemas. |
|
Triinpvr Abikokk 2009-12-27 23:28:59 |
Maapähklivõi (mida ma muidu eriti ei armasta) kärab päris hästi küpsistesse :) Hirmus magusad, aga mis sa teed kui tuleb maapähklivõi ära kasutada... | |
Stardust Abikokk 2009-12-29 11:03:54 |
Ma tegin hiljuti toorjuustutäidisega küpsiseid. Tõsi, vormisin veidi teisiti ja tegin hoopis pisemad (tähendab, minu jaoks olid nad ikkagi päris suured), nii et kokku tuli vist umbes 25 küpsist. Imehead, ääred krõbedad ja seest natuke pehmed. Isegi rohkem oleks võinud toorjuustukraami sees olla, ent see ei taha hästi õnnestuda. Teen veel. | |
Kiilike Abikokk 2010-01-30 17:39:51 |
Tegin eile õhtul madeleine mooniga. Mõnusad olid, seemned olid peeneks jahvatatud. | |
Triinpvr Abikokk 2010-01-31 23:03:10 |
Rugelach-küpsised ploomitäidisega on ikka väga head :) | |
Spiidi Abikokk 2010-02-03 15:24:14 |
No küll osatakse ilusaid küpsiseid teha. Vaatasin soome Mansikamäki blogi. | |
Blonduanna Abikokk 2010-02-03 16:22:30 |
oh kui ilusad! pigem pakuks, et tegemist on ehete kui snäkiga :D http://blondukokkab.blogspot.com |
|
<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 > >> |