Heleen Abikokk 2009-04-05 13:31:53 |
Viimase kahe nädala jooksul olen kaks korda küpsiseid teinud juba. Loodetavasti see nii ei jätku :D
Järgmine nädal teen vahvleid :D
29. märts tegin Kiilikese blogist võetud šokolaadiküpsiste retsepti järgi mingid plönnid valmis, mis maitsesid hästi, kuid välimus ei tulnud nii nagu vaja. Eile tegin Nami-nami retsepti järgi Hillary Clintoni šokolaadiküpsiseid. Need õnnestusid enda arvates vähemalt hästi. Ema ka kiitis. Minu küpsisetegusid saab vaadata minu tasapisi täienevast blogist..
Kas keegi päris Ameerika šokolaadiküpsiste retsepti teab? Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Marit Abikokk 2009-04-05 14:15:19 |
Heleen ma ei tea kas sa pead silmas neid samu küpsiseid, mis minagi tegin n-ö chocolate chips cookies, vt. eelmisel lehel on ka pilt, mina tegin sellise retsepti järgi ja kiidan küpsiseid taevani: 200g võid 1,5-2dl suhkrut 1,5 dl fariinisukrut 1 muna 3 tl vanillisuhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 4 dl jahu veidi soola 100-200g shokolaadi Või ja suhkur vahustada, lisa muna edasi vahustades. Haki shokolaad väikesteks tükkideks. Sega kuiv-ja maitseained ja shokolaad. Lisa segu või-munasegule. Pane jahedasse seisma. Küpseta küpsised 200 kraadi juures u. 7-8 min, mul läks ikka kauem. Minu ühed lemmikud küpsised. | |
Heleen Abikokk 2009-04-05 16:18:19 |
Marit, ma vaatasin küll seda retsepti, kuid jäi ikkagi väike küsimärk, kas need need samad on. Arvan, et kunagi (üritan küpsistega suurema vahe jätta) teen neid Choclate chips cookies-i. Aitäh sulle soovitamast! :)
Tore, et mu pilt ka ülesse on pandud :) Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Juc Abikokk 2009-04-06 10:17:41 |
Sellised põnevad küpsised, nagu Bubertiküpsised, said tehtud. Šokolaaditäpp ka peal. Maitsvad ja lihtsad teha.
http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-06 12:01:42 |
Juc:
Üliandekas, Juc!!!
Sellised põnevad küpsised, nagu Bubertiküpsised, said tehtud. Šokolaaditäpp ka peal. Maitsvad ja lihtsad teha. http://2.bp.blogspot.com/_JnSHFgYY65I/ScEsE1b7PnI/AAAAAAAABwA/nXPHThXuNnA/s320/P1060660.JPG Heleen:
New York Times'is oli mullu väidetavalt parim šokolaadiküpsiste retsept. NB! Vajalik küpsisetaina 24-36 tundi külmikus hoidmine, nii et alustage valmistamist varakult :)
Chocolate Chip Cookies
Adapted from Jacques Torres
Time: 45 minutes (for 1 6-cookie batch), plus at least 24 hours’ chilling
2 cups minus 2 tablespoons (8 1/2 ounces) cake flour
1 2/3 cups (8 1/2 ounces) bread flour
1 1/4 teaspoons baking soda
1 1/2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons coarse salt
2 1/2 sticks (1 1/4 cups) unsalted butter
1 1/4 cups (10 ounces) light brown sugar
1 cup plus 2 tablespoons (8 ounces) granulated sugar
2 large eggs
2 teaspoons natural vanilla extract
1 1/4 pounds bittersweet chocolate disks or f?ves, at least 60 percent cacao content (see note)
Sea salt.
1. Sift flours, baking soda, baking powder and salt into a bowl. Set aside.
2. Using a mixer fitted with paddle attachment, cream butter and sugars together until very light, about 5 minutes. Add eggs, one at a time, mixing well after each addition. Stir in the vanilla. Reduce speed to low, add dry ingredients and mix until just combined, 5 to 10 seconds. Drop chocolate pieces in and incorporate them without breaking them. Press plastic wrap against dough and refrigerate for 24 to 36 hours. Dough may be used in batches, and can be refrigerated for up to 72 hours.
3. When ready to bake, preheat oven to 350 degrees. Line a baking sheet with parchment paper or a nonstick baking mat. Set aside.
4. Scoop 6 3 1/2-ounce mounds of dough (the size of generous golf balls) onto baking sheet, making sure to turn horizontally any chocolate pieces that are poking up; it will make for a more attractive cookie. Sprinkle lightly with sea salt and bake until golden brown but still soft, 18 to 20 minutes. Transfer sheet to a wire rack for 10 minutes, then slip cookies onto another rack to cool a bit more. Repeat with remaining dough, or reserve dough, refrigerated, for baking remaining batches the next day. Eat warm, with a big napkin.
Yield: 1 1/2 dozen 5-inch cookies.
Note: Disks are sold at Jacques Torres Chocolate; Valrhona f?ves, oval-shaped chocolate pieces, are at Whole Foods.
Algallikas
Kas keegi päris Ameerika šokolaadiküpsiste retsepti teab? |
|
Heleen Abikokk 2009-04-06 22:43:16 |
Tänud Pille selle retsepti eest ;) Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Alberta Kokaõpilane 2009-04-07 13:59:11 |
Kas keegi teab midagi sellistest küpsistest nagu Galettes? (All butter galettes/ Galettes Bretonnes) Ostame neid poest, aga tunduvad oma olemuselt väga lihtsad - vabalt võiks ise teha. Pakil on kirjas, et sisse käib nisujahu, või (25%), suhkur, muna, sool, piimavalk, kergitusaine (ammonium bicarbonate) Ja niipaljukest olen aru saanud, et sama nimega kutsutakse miskiseid pannkooogilaadseid (tatrajahuga?) asju. ette tänades, A | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-07 14:39:04 |
Alberta:
Alberta, leidsin retsepti Just Hungry blogist: Galettes Bretonnes, golden butter cookies from Brittany. Lisasin selle ka siinsesse retseptikogusse: Bretooni võiküpsised.
Kas keegi teab midagi sellistest küpsistest nagu Galettes? (All butter galettes/ Galettes Bretonnes) Ostame neid poest, aga tunduvad oma olemuselt väga lihtsad - vabalt võiks ise teha. Pakil on kirjas, et sisse käib nisujahu, või (25%), suhkur, muna, sool, piimavalk, kergitusaine (ammonium bicarbonate) Alberta:
Need on galettes bretonnes au sarrasin
Ja niipaljukest olen aru saanud, et sama nimega kutsutakse miskiseid pannkooogilaadseid (tatrajahuga?) asju. |
|
Alberta Kokaõpilane 2009-04-07 15:31:25 |
Tänan, Pille! Küll see tõlketöö ja ülesriputamine käis kiiresti! kas see või hapukuse "nüanss" võiks olla sama, nagu vanal ajal Eestiski müüdi hapukoorevõid? pole sellist märget meie võipakkidel enam näinud ja maitse mõttes ei mäleta miskit erilist. Inglise keeli cultured butter? | |
Tiina Abikokk 2009-04-07 19:20:23 |
Tegin täna jäätist ja ülejäänud munavalgetest "lesknaise suudlusi". Või pigem selle retsepti ainetel, sest panin suhkrut 110 g, pekanipähklite asemel mandleid 100g ja sukaadi u 3 spl (mis ilmselt on vähem kui retseptis).
Netist otsides pakuti nende küpsiste küpsetusajaks kõike alates 15 minutist kuni paari tunnini. Küpsetasin siis 140 kraadi juures u 30 minutit.
Väga maitsvad küpsised tulid! Ja 100 g suhkrust piisab täielikult, isegi veel vähem võinuks olla. Sellised pehmed ja nätsked, ei tahtnud hästi paberi küljest lahti tullagi. Kas keegi neid originaalis ka söönud on ja oskab öelda, millised nad tegelikult olema peavad? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |