KÜPSISED

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2016-09-12 16:25:46

Tegin nostalgiliste Kevadlille küpsiste vegan varianti Kahe koostisosa küpsiste eeskujul.

Vegan Kevadlille küpsised 

Jazzino. teen. naudin.

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2017-03-23 20:18:10

Kes juustukoogisõber on, aga gluteeni väldib, võib koogipõhja jaoks vaja minevad Digestive' küpsised ise selle retsept järgi teha. Lihtne kokkusegamise vaev ning küpsised jäävad väga head ka niisama krõbistada. :)

2.jpg (1600×1200)

Jazzino. teen. naudin.

Maitsepood
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2018-10-17 09:28:23

Jagame mõnusat beseede retsepti. Seekord kasutasime maasikamaitselist maitsestajat, aga võid ka mõnda muud meelepärast maitsestajat kasutada. Sobiva maitsestaja leiad endale siit.

Koostisosad:

5 munavalget
250 g suhkrut
2 g sidrunhapet
näpuotsaga soola
1 - 2 tilka Capella maitsestajat

Õpetus:
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja sidrunhape ning vahusta veel ca 10 minutit. Lõpufaasis lisa 1-2 tilka maasikamaitselist Capella maitsestajat. Munavalgevaht on valmis, kui see on läikiv ja tipud ei vaju ära. Pritsi beseed pritskotiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta beseesid 100-kraadises ahjus umbes 2 tundi, kuni beseed on kuivad ja krõbedad.

Head katsetamist!

Kerstin
Postitusi: 7
Kokaõpilane
2018-12-03 16:59:47

Soetasin endale toreda mutriga tagnarulli, et teha mustriga küpsiseid. Tegin liivataigna, rullisin küllalt õhukeseks, paraku ahjust väljudes on muster üsna sildeks kerkinud. Kas kellelgi on kogemusi, millist retsepti kasutada, et muster jääks sisse?

merlu
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2025-05-27 14:31:59

See on üsna tavaline mure tagnarulli ehk mustrirulli kasutamisel – enamik tavalisi liivataignaid kerkivad või sulavad ahjus nii palju, et muster kaob või muutub hägusaks.

Et muster jääks küpsetamisel hästi näha, vajad taigent, mis ei kerki ega sula palju. Siin on mõned soovitused:

 

  • 250 g võid (külm, kuubikuteks lõigatud)

  • 100 g tuhksuhkrut

  • 1 muna

  • 1 tl vanillisuhkrut või ekstrakti

  • 350 g nisujahu

  • (soovi korral 1 tl kaneeli, kardemoni või sidrunikoort maitseks)

Valmistamine:

  1. Sega jahu ja suhkur, lisa või ning näpi purutaoliseks.

  2. Lisa muna ja vanill. Sõtku kokku kuni saad ühtlase taigna.

  3. Pane tainas vähemalt 1 tunniks külmkappi (võib ka üleöö).

  4. Rulli tainas külmalt, umbes 4–5 mm paksuseks.

  5. Vajuta muster peale. Kui muster on väga detailne, võid tainast ka pärast mustrit 10 min sügavkülmas hoida.

  6. Küpseta 175 °C juures umbes 8–10 min, kuni ääred hakkavad kuldseks muutuma.

 

  • Ei sisalda küpsetuspulbrit ega soodat, mis põhjustavad kerkimist.

  • Vähem suhkrut ja rohkem jahu = vähem sulamist.

  • Taigna külmutamine enne küpsetamist aitab hoida kuju

 

Kui tahad katsetada kindla retseptiga, otsi ka inglise keeles märksõnu nagu "stamp cookie dough" või "no spread cookie dough" – need on spetsiaalselt mõeldud mustrite säilitamiseks.

<< 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 >