Retsepti lisamiseks peate sisse logima!

merlu

Postitusi: 2

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2025-05-27 14:37:58

Kama külma keefiriga - parim eesti roog!

_____________________________________

Eesti nimepäevade kalender

 

 

2025-05-27 14:31:59

See on üsna tavaline mure tagnarulli ehk mustrirulli kasutamisel – enamik tavalisi liivataignaid kerkivad või sulavad ahjus nii palju, et muster kaob või muutub hägusaks.

Et muster jääks küpsetamisel hästi näha, vajad taigent, mis ei kerki ega sula palju. Siin on mõned soovitused:

 

  • 250 g võid (külm, kuubikuteks lõigatud)

  • 100 g tuhksuhkrut

  • 1 muna

  • 1 tl vanillisuhkrut või ekstrakti

  • 350 g nisujahu

  • (soovi korral 1 tl kaneeli, kardemoni või sidrunikoort maitseks)

Valmistamine:

  1. Sega jahu ja suhkur, lisa või ning näpi purutaoliseks.

  2. Lisa muna ja vanill. Sõtku kokku kuni saad ühtlase taigna.

  3. Pane tainas vähemalt 1 tunniks külmkappi (võib ka üleöö).

  4. Rulli tainas külmalt, umbes 4–5 mm paksuseks.

  5. Vajuta muster peale. Kui muster on väga detailne, võid tainast ka pärast mustrit 10 min sügavkülmas hoida.

  6. Küpseta 175 °C juures umbes 8–10 min, kuni ääred hakkavad kuldseks muutuma.

 

  • Ei sisalda küpsetuspulbrit ega soodat, mis põhjustavad kerkimist.

  • Vähem suhkrut ja rohkem jahu = vähem sulamist.

  • Taigna külmutamine enne küpsetamist aitab hoida kuju

 

Kui tahad katsetada kindla retseptiga, otsi ka inglise keeles märksõnu nagu "stamp cookie dough" või "no spread cookie dough" – need on spetsiaalselt mõeldud mustrite säilitamiseks.