KÜPSISED

Marit
Abikokk
2009-09-25 21:50:10
Seenekas:
Marit, kas saaksid siia retsepti ka panna.
Kopisin Kardemoni blogist, seal ka retsept olemas aga siia kah: taigen: 2 munakollast 200 g võid (pehmet-toasooja) 3/4 tl soodat 200 g kohupiima 2 kl (ehk 4 dl) jahu kreem: 2 munavalget 1 kl (2 dl) suhkrut vanillisuhkrut Taigna tegemiseks segada või ja kohupiim, lisada munakollased. Jahu-sooda segada omavahel ning lisada ülejäänud massile. Ka need omavahel läbi segada. Taigen panna 30minutiks külmkappi. Kreemi tegemiseks vahustada munavalge suhkruga (kohe lisada suhkur!), maitsestada vanilliga. Taigen jagada kaheks, rullida 0,5 cm paksuseks. Peale määrida pool munavalgekreemist, keerata rulli. Noaga lõigata tükid. Küpsetada 200-kraadi juures 10 minutit. Retsept nüüd lisatud ka Nami-Nami retseptikogusse (Pille)

Magusad fotod

Reglisse
Abikokk
2009-09-25 22:46:46
Fazeri sokolaadiraamatust sokolaadik?psised 200 g v?id 1/2 dl suhkrut 1 dl fariinsuhkrut 2 tl vanillsuhkrut 1 muna 4 dl jahu 3 sl kakaopulbrit 1/2 tl soola 1 tl k?psetuspulbrit 75 g r?stitud kooritud metsp?hkleid 200 g valget sokolaadi Vahusta v?i ja suhkur ja lisa muna. Sega kuivained ja s?elu munasegu hulka, lisa t?keldatud valge sokolaad ja tukeldatud pahklid, sega l?bi. Vormi pallid ja ahjuplaadile litsu s?rmedaga natuke lamedamaks. K?pseta 160 kraadi juures 10-12 min. * V?hendasin suhkrukogust panin ainult 1dl. ja p?hklite asemel lisasin kuivatatud musti ploome. Imehead kuid natuke liiga rammusad minu jaoks. Teistele pereliikmetele l?ksid h?sti peale.
Lepatriin
Kokaõpilane
2009-11-04 16:41:57
KANEELIKÜPSISED. Kuskilt ei leia n.ö klassikaliste kaneeliküpsiste retsepti, ikka sellised kandilised ja siksakilise äärega nagu ka Kalev valmistab praegu. Tahaks ise teha, sest pole neid lisaainetega poeküpsiseid vaja nii palju süüa midagi. Palun retsepti.
Mari-Liis
Abikokk
2009-11-04 21:40:17
Lepatriin:
KANEELIKÜPSISED. Kuskilt ei leia n.ö klassikaliste kaneeliküpsiste retsepti, ikka sellised kandilised ja siksakilise äärega nagu ka Kalev valmistab praegu. Tahaks ise teha, sest pole neid lisaainetega poeküpsiseid vaja nii palju süüa midagi. Palun retsepti.
Ma tegin eelmisel nädalal kaneeliküpsiseid niimoodi, et rullisin sotšnikute tegemisest järgijäänud hapukooremuretaina õhukeseks ja lõikasin siksakilise tainalõikuriga sellest välja ristkülikud. Määrisin munaga, puistasin üle kristallsuhkru ja kaneeliga. Küpsetasin 200 kraadi juures u 7 minutit. Väga maitsvad olid. Mul on raamat maal ja praegu hetkel ei saa järgi vaadata, aga minu mäletamist mööda "Saiad. Pirukad. Koogid." õpetab ka umbes niimoodi kaneeliküpsiseid tegema. See nüüd küll polnud otseselt mingi retsept :P -vast on kellelgi on täpsemat või muudmoodi kaneeliküpsiste retsepti, oleks tore :).

Siit nurgast ja sealt nurgast

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-27 21:00:24
Tegin martsipanimassist Amaretti-küpsiseid. Antud kogusest sai plaaditäie väikeseid küpsiseid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-06 23:18:25
Tegin paar päeva tagasi sinihallitusjuustuküpsiseid mooniseemnetega.

Marju
Abikokk
2009-12-07 09:58:28
Lahedad pusleküpsised!
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-07 10:07:45
Mulle ka see puslevorm meeldis - ostsin selle mullu Stockmannist ja paar nädalat tagasi oli see veel seal täitsa müügil.

Zoozi
Abikokk
2009-12-07 10:34:42
Pille:
Mulle ka see puslevorm meeldis - ostsin selle mullu Stockmannist ja paar nädalat tagasi oli see veel seal täitsa müügil.
Mul ka see vorm olemas ja tegin sellega eile pisemale piparkooke :) Mõte käis peast läbi,et võik glasuuriga mingi lihtsama pildi joonistada ja siis saaks piparkoogipuslet kokku panna :D

Zoozi tegemised

Spiidi
Abikokk
2009-12-07 11:56:29
Ma tahaksin teha küpsisetorti, kuid ei taha kasutada Selga ega muid sarnaseid küpsiseid kuna väldin säilitusaineid. Vaatasin nii Rimis, kui Selveri kõik küpsisepakid läbi ja ei ole ühtegi ilmsa säilitusaineteta varianti :( Kas keegi oskab soovitada võimalikult sarnase retsepti sellistele mõnusatele pehmetele küpsistele, mis imaks hästi hapukoorest ja moosist tuleva vedeliku endasse. Kas keegi on proovinud küpsisetorti ka endatehtud piparkookidest teha? Kuidas piparkooke töödelda nii, et nad paremini pehmeks muutuks?

le D?ner

<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>