"rumalad küsimused"

Seenekas
Abikokk
2015-05-23 19:12:11
Kas keegi saab vihjata, kust leian kuusvõrsesiirupi retsepti. Ette tänades.
Spiidi
Abikokk
2015-06-02 18:04:14
Asjakohaselt rumal küsimus aga kuna paljud teist kasvatavad oma aias köögivilju, siis ilmselt oskate une pealt öelda. Millal Eestis järgmised hooajad algavad: - värske kartul (juuni lõpp?) - suvikõrvits - tomat / kurk - peet (hoopis sügise poole vist?)

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-06-03 17:18:20
Seenekas:
Kas keegi saab vihjata, kust leian kuusvõrsesiirupi retsepti. Ette tänades.
Maitsestamiseks mõeldud siirup Köhasiirupi jaoks pannakse kuuservõrseid ja suhkrut kihiti vist 1:1 vahekorras ja lastakse tõmmata.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-06-03 17:21:02
Spiidi:
Asjakohaselt rumal küsimus aga kuna paljud teist kasvatavad oma aias köögivilju, siis ilmselt oskate une pealt öelda. Millal Eestis järgmised hooajad algavad: - värske kartul (juuni lõpp?) - suvikõrvits - tomat / kurk - peet (hoopis sügise poole vist?)
Spiidi, eks see oleneb sellest, kas kasvatad köögivilju aias või kasvuhoones, kas teed seda tuulisel rannikul või kuskil Tartu kandis sisemaal jne jne. Aga üldiselt - ma ootan tillukesi kodumaiseid kartuleid ja väikseid (Leedu või Eesti) kukeseeni nii jaanipäeva paiku. Suvikõrvitsad juulis, tomat-kurk samuti (kuigi turul liigub juba eestimaiseid!). Peet pigem suve teine pool, aga taas oleneb asukohast ja külvamise ajast. Täna ühel üritusel toidublogija Aet Trisberg imestas, et ma veel rediseid korjan. Ma külvasin seemned nii hilja maha (õue) ja nüüd alles parajad. Kevad on jahedavõitu olnud, nii et pole putke ka läinud. Teistel - ja eriti neil, kes rediseid kasvuhoones kasvatasid - on hooaeg ilmselt juba ammu möödas :)

Pisi-Pisi
Abikokk
2015-06-05 00:29:30
Mis asi on creme mousseline ja kuidas seda tehakse? (mingi magus kreem , nagu ma aru sain, käib kookide vahele) Põhimõtteliselt keedukreem?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-06-05 02:14:34
Pisi-Pisi:
Mis asi on creme mousseline ja kuidas seda tehakse? (mingi magus kreem , nagu ma aru sain, käib kookide vahele) Põhimõtteliselt keedukreem?
Põhimõtteliselt küll, lihtsalt soojale keedukreemile segatakse juurde võid, mis siis pehmenenult klopitakse kreemi hulka. Siin hea ingliskeelne postitus.

Fre
Abikokk
2015-09-26 20:07:31
Küsimus ploomimoosi kohta. Mul on korvitäis ploome millel kivid on kinni, kuidagi ei õnnestu puhastada. Samas retseptud kõik kivideta ploimisest. Mõtlesin et ehk saaks läbi sõela ajada. Kogemusi?
Tiina
Abikokk
2015-09-26 21:38:10

Minu ema on niimoodi teinud. Kõigepealt keetis ploomid ära ja siis ajas läbi sõela. Üsna suur ja tüütu töö ja tulemuseks on ploomipüree. Mulle aga meeldib selline moos, kus tükid ka ikka sees. Aga niimoodi täiesti võimalik.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-09-27 14:57:07

Mina teen kreekidega niiviisi ja hetkel läks potitäis alõtšasid koos kividega potti, pärast koorin. 

Alõtsamoos

Kreegimoos

Fre
Abikokk
2015-09-29 16:45:56

änud arvamuste eest. Ma ikka otsustasin ennast kokku võtta ja urgitsesin noaga kivid välja. Üritasin sellest tegevusest kangesti mööda hiilida kuna lisaks viitsimatusele oli parema käe nimetissõrme ots köögimandoliini ohvriks langenud. Kilo puhastatud ploome, pool kilo õunu, pool kilo suhkrut ja moos läheb lusikaga otse purgist. 

<< 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 >>