Kreegimoos

Paks džemmilaadne moos, paljude lemmik!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1,2 kg kreeke

1 dl vett

500 g suhkrut või veidi vähem moosisuhkrut

Valmistamine

Pese kreegid, pane koos vähese veega potti. Kuumuta tasasel tulel umbes 20-30 minutit, kuni kreegid on lõhki keenud ning pehmenenud. Hõõru kuum segu puulusikaga läbi metallsõela või noki lihtsalt kreegikivid moosi seest kahvliga välja.

Kaalu saadud püree ning lisa 500 g suhkrut* 1 kg kreegipüree kohta. Kuumuta moosi veel 10 minutit keskmisel tulel, siis pane steriliseeritud purkidesse ning kaaneta kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka moosisuhkrut, seda läheb u 400 g. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.10.2010 18:03

Päris hea moos, teeks teinekordki

Raivo
postitatud 30.08.2018 16:12

Teisi moose ma eriti ei tunnistagi!

Kajakas :)
postitatud 31.08.2013 16:27

Tegin just kahest kilost kreekidest, 2 liitrit ja väike 100g purgike peale, imemaitsvat moosi! Aitäh retsepti eest!

Riina
postitatud 01.10.2017 21:55

Tegin juba teist korda kreegi moosi,ülimaitsev. Aitähh retsepti eest,puistasin natukene arooniaid ka sisse,värviks juurde,

Jaanis
postitatud 14.09.2019 11:10

Kui mina kreegimoosi tegin, siis küsiti, kas peeti keedan, nii punane. Milleks veel värvi? Aga kindlasti ei tee ta ka paha :)

Tiina
postitatud 20.09.2022 10:10

Väga maitsev moos, ainult et vedelavõitu tuli. Ning tegemine võtab tõesti aega. Ajasin läbi metallsõela, siis läbi jõhvsõela ja ikka jäi nii palju head kraami sõela peale ja kuna ma olen kooner ja pealegi meeldivad mulle nahad moosi sees, korjasin lõpuks kivid näppudega välja.