1,2 kg kreeke
1 dl vett
500 g suhkrut või veidi vähem moosisuhkrut
Pese kreegid, pane koos vähese veega potti. Kuumuta tasasel tulel umbes 20-30 minutit, kuni kreegid on lõhki keenud ning pehmenenud. Hõõru kuum segu puulusikaga läbi metallsõela või noki lihtsalt kreegikivid moosi seest kahvliga välja.
Kaalu saadud püree ning lisa 500 g suhkrut* 1 kg kreegipüree kohta. Kuumuta moosi veel 10 minutit keskmisel tulel, siis pane steriliseeritud purkidesse ning kaaneta kohe.
Päris hea moos, teeks teinekordki
Teisi moose ma eriti ei tunnistagi!
Tegin just kahest kilost kreekidest, 2 liitrit ja väike 100g purgike peale, imemaitsvat moosi! Aitäh retsepti eest!
Tegin juba teist korda kreegi moosi,ülimaitsev. Aitähh retsepti eest,puistasin natukene arooniaid ka sisse,värviks juurde,
Kui mina kreegimoosi tegin, siis küsiti, kas peeti keedan, nii punane. Milleks veel värvi? Aga kindlasti ei tee ta ka paha :)
Väga maitsev moos, ainult et vedelavõitu tuli. Ning tegemine võtab tõesti aega. Ajasin läbi metallsõela, siis läbi jõhvsõela ja ikka jäi nii palju head kraami sõela peale ja kuna ma olen kooner ja pealegi meeldivad mulle nahad moosi sees, korjasin lõpuks kivid näppudega välja.
Kreegimoos
Paks džemmilaadne moos, paljude lemmik!