Pozataja Abikokk 2010-04-04 18:28:18 |
Qsti:
mul ka 24ne pann muffinid tulevad mõnusalt suupärased ja pabervorme olen saanud stockmannist ja bauhofist ka sain kunagi jõulude paiku värvilised ja viimati nägin kuskil prismas vist ka neid. kasutasin samu vorme tryhvlite alla.
Mul "sada aastat" olnud firmatu 12-auguga muffinipann, kuhu sisse ikka alati pabervormid ka panen. Nüüd ostsin ammuihaldatud minimuffinivormi (24tk) aga siin suurepärases kaubandusvõrgus nendele sobivaid pabervorme üldse ei müüda. :mad: Selveris ka seekord polnud kui sealt vormi ostsin. Juhuslikult on mulle tekkinud ka üksikud silikonvormid aga kuidagi imelik on nendega ükshaaval mässata (aga see vist jälle mingi minu häire, sest kui ma nüüd natuke mõtlen siis samapalju on mässamist ka muffinipanni augukeste täitmisega). :P |
|
Kessu343 Abikokk 2010-04-04 18:46:44 |
Tziiki:
ma ka alguses pelgasin, et nii madalad augud. tükk aega võtsin hoogu ja lõpux ostsin ära. tainast paningi täpselt nii palju, et auk sai täis ja mõnus kuhi kerkis veel peale. täitsa normaalsed muffinid tulevad :) Kessu343:
kas need pesad liiga madalad ei ole? ma ka siin mõtlen, mida kleepsude eest võtta, aga sellest pannist nagu mälestus, et augud madalad-et ehk korvikeste tegemiseks, aga mitte muffinite...Viimase Rimi kampaania ajal sai kokku kogutud piisaval hulgal kleepse, et nende eest osta soodsalt muffinivorm :) Pyrexi 12 auguga, non-stick vorm. Esimese katsetusena tegin porgandimuffineid ja ei kasutanud eraldi paberit ega rasvainet määrimiseks. Ja tõesti-tõesti muffinid kerkisid suurepäraselt ja tulid nagu lupsti vormist välja. Täitsa väärt ost tundub. Soovitan. |
|
Tziiki Abikokk 2010-04-04 21:30:34 |
Kessu343:
nii et ruumi "mütsikese" moodustumiseks on?
hmm...paneb kohe mõtlema...ehk valiks ka siis selle :) Tziiki:
ma ka alguses pelgasin, et nii madalad augud. tükk aega võtsin hoogu ja lõpux ostsin ära. tainast paningi täpselt nii palju, et auk sai täis ja mõnus kuhi kerkis veel peale. täitsa normaalsed muffinid tulevad :)Kessu343:
kas need pesad liiga madalad ei ole? ma ka siin mõtlen, mida kleepsude eest võtta, aga sellest pannist nagu mälestus, et augud madalad-et ehk korvikeste tegemiseks, aga mitte muffinite...Viimase Rimi kampaania ajal sai kokku kogutud piisaval hulgal kleepse, et nende eest osta soodsalt muffinivorm :) Pyrexi 12 auguga, non-stick vorm. Esimese katsetusena tegin porgandimuffineid ja ei kasutanud eraldi paberit ega rasvainet määrimiseks. Ja tõesti-tõesti muffinid kerkisid suurepäraselt ja tulid nagu lupsti vormist välja. Täitsa väärt ost tundub. Soovitan. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
ErleS Abikokk 2011-02-03 09:50:43 |
Kardemon:
Aga äkki saab muffineid küpsetada tassikeste sees? Pole ise kunagi kasutanud, aga usun, et mõned tassid võiksid selleks sobida küll. Tassi võib seest võiga määrida või siis küpsetuspaberi sinna põhja vormida. riinuška:
muffineid saab hädapärast teha ka nendes paberist vormides (mis muidu metallist/silikonist vormide sisse pannakse).. aga siis ei kerki keeksikestele selliseid "mütse" peale... vajuvad laiemaks.Mul oleks selline (võib-olla väga rumal) küsimus: kuidas saaks teha muffineid ja muid sellesarnaseid küpsetisi, kui kodus puuduvad muffinivormid? Kas näiteks fooliumiga saaks kuidagi mingid kausikesed teha, nii et ei peaks minema spetsiaalseid vorme ostma. Nimelt tahaksin juba mitmeid retsepte proovida, aga vormide ostmise jaoks praegu raha ja aeg puudub... Hiljem kindlasti panustan ka korralikule varustusele, aga seniks ootaks häid soovitusi :) |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-02-03 14:31:48 |
ErleS:
Saab ikka. Isegi savist/plekist lillepotis võib koogikesi küpsetada. Või siis hoopis purgi sees. Ses osas annab improviseerida üsna palju. Saiaküpsetusalusena on kasutatud näiteks katusekivi, sellist lainelist, sobib baguette vms saiade jaoks.
Arvan, et koduste vahenditega annab neid vorme ka näiteks küpsetuspaberi ja fooliumi abil teha. Küpsetuspaber üksi ei seisa tõesti hästi püsti, võib näiteks kirjaklambriga kinni tõmmata või klammerdaja abi kasutada. Abiks kindlasti ka väljast fooliumiga vooderdamine.
Kardemon:
Aga äkki saab muffineid küpsetada tassikeste sees? Pole ise kunagi kasutanud, aga usun, et mõned tassid võiksid selleks sobida küll. Tassi võib seest võiga määrida või siis küpsetuspaberi sinna põhja vormida.riinuška:
muffineid saab hädapärast teha ka nendes paberist vormides (mis muidu metallist/silikonist vormide sisse pannakse).. aga siis ei kerki keeksikestele selliseid "mütse" peale... vajuvad laiemaks.Mul oleks selline (võib-olla väga rumal) küsimus: kuidas saaks teha muffineid ja muid sellesarnaseid küpsetisi, kui kodus puuduvad muffinivormid? Kas näiteks fooliumiga saaks kuidagi mingid kausikesed teha, nii et ei peaks minema spetsiaalseid vorme ostma. Nimelt tahaksin juba mitmeid retsepte proovida, aga vormide ostmise jaoks praegu raha ja aeg puudub... Hiljem kindlasti panustan ka korralikule varustusele, aga seniks ootaks häid soovitusi :) |
|
Sweedie Kokaõpilane 2011-02-11 13:25:05 |
Sirliiz:
Mul pole veel siiamaani ca noo 40x muffiniteo juures oetkeri vormid muffini külge jäänud, ega sisu sinna külge, ülihõlpsasti tulevad lahti. aga noh, mul need ka oetkeri vormis ning taignateos nipp,mis seda muffinit sinna külge ei jäta :) Muffinipannid ei makasa tegelikult ju eriti palju, seega mõistlik investeering. Minu meelest Eestist saada olevatest pabervormidest on parimad need südamekeste piltidega, vist 50 kaupa müüakse - super lihtsalt tulevad muffini küljest ära. Nt dr Oetkari 200 kaupa müüdavad vormid on ka ju ok, kui sulle sobib, et ca 1/3 muffinist sinna külge jääb. Jube mõnus oleks muidugi, kui neid "lahtitõmmatavaid" pabervorme Eestis müüdaks :) Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com |
|
A. Kokaõpilane 2011-04-22 14:59:26 |
Mul on plaanis proovida muffineid teha Emile Henry rameekinites. Ei ole veel välja mõelnud, kas peaks seest paberitega vooderdama või prooviks või/õliga vooderdada. Samas on mul gaasiahjuga küpsetamisel olnud probleemiks, et koogid küpsevad kuidagi liiga "kuivaks" ja on üldse raske seda õiget temperatuuri saada. Nüüd leidsin netist sellise põneva video, kus kasutatakse mingit sellist tehnikat, et suure vormi sisse pannakse vesi , siis väikemad vormid ja siis ahju. Ehk sobib ka muffineid sama nipiga teha ? Siis aga tekkis juurde küsimus, et kui mul on vaja muffinid kindla temperatuuri juures ahju pista, siis kas selle veevanni peaksin ma juba enne ahju panema või alles siis kui muffinidki ? | |
Merilin Abikokk 2011-04-22 15:25:29 |
A.:
Ikka enne peaks kuum olema, nagu ahigi, aga... Peab arvestama, et olenemata ahju temperatuurist ei tõuse selle vesivanni temperatuur üle 100 kraadi :) Muffinite jaoks nagu natuke vähe... Nüüd leidsin netist sellise põneva video, kus kasutatakse mingit sellist tehnikat, et suure vormi sisse pannakse vesi , siis väikemad vormid ja siis ahju. Ehk sobib ka muffineid sama nipiga teha ? Siis aga tekkis juurde küsimus, et kui mul on vaja muffinid kindla temperatuuri juures ahju pista, siis kas selle veevanni peaksin ma juba enne ahju panema või alles siis kui muffinidki ? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Amanda-Riin Kokaõpilane 2011-11-26 13:07:36 |
Mind huvitab, kas suuri muffinipanne ka saada on? Mul oelks vaja suuremat kogust enamasti ja 12augusega jääb pool ahju tühjaks. Samas 2 panni ei mahu ka mul korraga ahju. | |
Kodutarbed Kokaõpilane 2011-12-05 17:24:13 |
On olemas ka 24 auguga aga need on väikesed muffinid www.kodutarbed.eu www.facebook.com/kodutarbed.eu |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > |