Postitusi: 69
Tiitel: Kokaõpilane
2016-01-06 11:22:20 |
Käisime kas Kaerajaanis, sest mõnigi teine koht oli täis ja mõnigi liiga kallis selleks õhtuks. Ootusi polnud üldse toidu osas. Sõin sealiha rukkipaneeringus. Eeldasin, et tegu leivapaneeringuga, aga oli hoopis jahu ja seega midagi iseäralist ei olnud. Aga! Nii head sealiha pole ma kunagi saanud. Naerge, kui tahate. Paneeritud sealiha. Pestoga tang. Sõbranna sõi suppi ja ei nurisenud. Joogiks soovitati poolmagusat vahuveini "iccc". Võib-olla teinekord. Pannacotta kitsejuustuga. No see maitse mulle meeldis küll. Kitsejuust meeldib mulle pea igas asendis. Ma ei tea, kas valged klimbikesed pididki sees olema. Sõbranna sõi tiramisut. Minu arvates oli arve üsna väike. |
2016-01-06 11:05:18 |
Käisime Viru Lyonis õhtusöögil. Olen paar korda käinud ka Õismäe omas. Õismäel olid prantsusepärased puhtad lihtsad toidud ja muljed väga head. Viru tänava puhul, ma arvan, et 50 parima hulka jäämine sõltub hoopis sellest, kuidas konkurentidel läheb. Selline mulje tekkis selle ühe õhtusöögi põhjal, kahest põhiroast. Võib olla, et enamasti on kõik hoopis teisiti. Ekläärid olid küll väga head ausalt öeldes, neid tahaks praegugi kohvi kõrvale. Ja üliväga hästi oli tehtud kaaslase tellitud lihaveis-no tõesti võttis ümisema. Kastmega olid lood teisiti ja see ei "mätsinud" friikartulite ja hapendatud kurgiga. Kombinatsioon ise on ju nagunii üllatav, aga vahel ongi üllatavad asjad koka poolt imeliselt kokku sobitatud. Mitte seekord. Taldrikul oli 4 komponenti eri roogadest justkui. Täpselt sama oli minu pardiga. Part ise oli tegelikult kena ja delikaatne, kahjuks oli hästi õhkõrnalt krõbe nahk üle valatud kastmega, mis jällegi ei hakanudki kokku mängima safranise maisikoogiga. Mais iseenesest oli ju ka hästi tehtud. Part ka. Opera tordist oli neil oma versioon, mida ma proovima ei jõudnud-ümmargune pakemate kihtidega versioon. Operat, kus minu meelest on 5 erinevat kihti 9-ks korruseks laotud(ma võin eksida arvudes, enam ei mäleta, aga neid erinevaid kihte on seal ikka kohe palju). Ma mõtlen, et Opera on nii luks kook ja kuna seda Eestis ei pakuta kuskil, siis võiks nad algversiooni ka pakkuda. Puuhalg oli küll minu meelest täiesti hästi tehtud, aga teenindaja jutust jäi mulje, et inimestele see väga ei meeldi. Ma siiski leian, et see oli hea. Mul on tunne, et prantsalsed lisavad sinna alkoholi, vb. aitaks ka eestlaste puhul. Madeleiniga ei olnud lood hästi. Aga te minge ja ostke sealt eklääre. Ma ei tea, mis nendega ometi on, aga mujal küll Eestis selliseid ei saa. |
2016-01-06 10:13:22 |
Amanda-Riin:
Arvatavasti oleks ainus võimalik lahendus hakklihamasinast läbi ajada. Tegu oli kõvemat sorti kummitootega. Kuna hakklihamasinat pole, siis läks ikka prügikasti. |
2016-01-06 10:12:29 |
Arvatavasti oleks ainus võimalik lahendus hakklihamasinast läbi ajada. Kuna seda pole, siis läks ikka prügikasti. |
2016-01-05 17:04:25 |
Unustasin supikana keema. Nii umbes 3-ks tunniks vist. Kas kellegil on mõni idee sellise vintske tegelase ära kasutamiseks või on ainus lahendus prügikast? |