RABARBER!

Nipitiri
Abikokk
2008-05-26 10:53:24
Amööb:
Ma olen teinud tänaseks juba kaks korda imehead rabarbari-toscakooki, mis maikuu OM ka kirjas. Lihtsalt jumalik.
Tegin samuti, oli täitsa hea, aga järgmisel korral võtan midagi ette võikoguse vähendamiseks. Rabarbritükid taigna sees töötasid üllatavalt hästi, nii et tegelikult täitsa töötava koogi saaks ka ilma tosca-katteta.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-26 20:29:08
Ilmselt mu tänavune viimane rabarbriküpsetis. Nimelt sõidan ülehomme 12 päevaks Ameerikasse ja sealt naastes on juba maasikaid sööma vaja hakata :P Aga täna tegin siis väikeseid rabarbri-ingveri koogikesi: (Need ilusad punased tükid on koorimata noortest punastest rabarbrivartest) Suhkrustatud ingverit peaks meil ka juba saada olema - kui mitte suhkrustatud ingveri, siis ehk ingverisukaadi nime all? Mina ostan selle Austraalia firma tooteid (vt toodete loetelu - nibbles kookide sisse, niisama suhkrustatud ingver niisama näksimiseks :P )

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spidur
Abikokk
2008-05-27 09:11:32
beseekattega rabarberikook on ka teistkordset proovimist väärt

Elina tegemised

Gegegerda
Abikokk
2008-05-27 09:27:11
Vot seda kooki ma proovin.. peaks mõtlema.. järgmisel nägalal igatahes, kui varem ei jõua, vaheaja puhul :D

www.gegegerda.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2008-05-27 09:43:31
Pille:
Suhkrustatud ingverit peaks meil ka juba saada olema - kui mitte suhkrustatud ingveri, siis ehk ingverisukaadi nime all?
Ökosahvris on nt täitsa olemas.
Tullia
Abikokk
2008-05-27 13:18:08
Kui veel mõned nädalad tagasi oli rabarbriga tõsiselt kitsas, siis nüüd tuuakse lause kuhaga. Ma testin neid rõõmuga ja parimaks osutunud varte juurikajupi küsin sügisel oma aiamaale istutamiseks :) Täna tegin siin korduvalt ja põhjendatult kiidetud rabarbrimuffineid ja peagi peab taas mahla juurde tegema.

Tullia jutukesed

Tiina
Abikokk
2008-05-27 17:37:03
Nipitiri:
Pille:
Suhkrustatud ingverit peaks meil ka juba saada olema - kui mitte suhkrustatud ingveri, siis ehk ingverisukaadi nime all?
Ökosahvris on nt täitsa olemas.
A mina tegin ise! Retsepti guugeldasin ja siis panin enda jaoks sobiva kokku. Kahjuks üles ei kirjutanud. Lisaks suhkrustatud ingverile saab samal ajal ka ingverisiirupi.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Eva
Abikokk
2008-05-27 18:10:37
Tiina:
A mina tegin ise! Retsepti guugeldasin ja siis panin enda jaoks sobiva kokku. Kahjuks üles ei kirjutanud. Lisaks suhkrustatud ingverile saab samal ajal ka ingverisiirupi.
Tiina, palun kirjelda, kuidas seda tegid. Mina proovisin ka ükskord teha, aga kuna meil noori ingvereid ei ole saadaval, siis tuli väga puine ja kiuline ning ei kõlvanud eriti süüa.

http://www.perenaine.ee/

Tiina
Abikokk
2008-05-27 22:23:46
Eva:
Tiina:
Tiina, palun kirjelda, kuidas seda tegid. Mina proovisin ka ükskord teha, aga kuna meil noori ingvereid ei ole saadaval, siis tuli väga puine ja kiuline ning ei kõlvanud eriti süüa.
Oehh, initsiatiiv on karistatav :D Või ma mäletan... Need kaks retsepti, mille järgi tegin, olid igatahes niisugused: [3quote][b]Candied ginger and syrup 1 cup (~240 g) fresh ginger, 3 cups water, 3 cups sugar[/b] Peel ginger and slice into rounds about 1/8 inch thick. Mix sugar and water in a large sauce pan and bring to boil. When sugar is disolved, add ginger and boil for 45 minutes. Ginger should be sweet and tender. Drain ginger and reserve liquid. Place ginger on rack to dry for 30 minutes. Toss with sugar to coat. Let dry on wax paper. Store in airtight container. Boil reserved liquid until reduced to a syrup with consistency between maple syrup and honey. (mine was that way after the 45 minutes with the ginger in it. Sugar will crystalize, but just and a little water and boil. Store in airtight container in refrigerator. Syrup can be used for waffles, icecream, tea, Or whereever you use syrup. [b]Crystallized Ginger , Ginger Syrup & Ginger Sugar 10 ounces (280 g) fresh ginger, blemish free, 2 cups sugar, 1/4 cup water[/b] Peel and slice ginger into 2 inch lenghts and 1/8th inch thick. Using a Mandoline Slicer will give you uniform slices with ease and quickness. Toss sugar and ginger together. In a large heavy bottom pan heat water add sugared ginger and bring to a very slow simmer. Stir over low heat occasionally for 1 and 1/2 hours. The ginger will become translucent and the sugar will crystallize on the edge of the pan. Sprinkle 1/4 cup sugar on parchment paper or a silicone mat lay drained ginger on sugar toss the sugar when ginger has cooled enough to handle (about 10 minutes) to coat evenly. Place in a air tight container out of heat and light. The yummy sugar that is left over can be saved in a jar and used for tea, sugar the rim of glasses drinks or in baking cookies or cakes. And for the left over syrup add 1 cup water heat to mix and use as you would corn syrup.[/quote] Keetsin kõigepealt tükeldatud ingverit tund kuni poolteist vees. See aitab kibedust eemaldada. Ilmselt pehmendab ka. Vee valasin ära. See nipp oli mul meeles ühest teisest retseptist, mille järgi kunagi ammu ingveritükke siirupis tegin, aga retsept on kuhugi kadunud. Siis keetsin edasi siirupi sees, ka kusagil poolteist tundi. Kogused võtsin umbes nagu esimeses retseptis, aga tegin vist ikka rohkem teise järgi. Aga ilmselt panin suhkrut ikkagi vähem. Sorry, pole täpselt meeles :rolleyes: Küll ei olnud erilist mõtet peale paberile laotamist tükkidele suhkrut raputada, kuna nad olid ikka veel nii niisked, et sellest tekkis lihtsalt siirup. Ja kuivatasin ma neid ikka mitu päeva, enne kui karpi sai ära panna. Siirupipudelisse on ajaga suhkur põhja kristalliseerunud, aga ingveritükkidel pole häda midagi. Kui nüüd keegi mind õpetaks, milleks neid mõlemaid kasutada võiks, oleks hirmus tore. Tegin küll valmis, aga pole suuremat kasutusvõimalust kummalegi leidnud :/ Ingver on hoolimata suurest keetmisest ikka natuke liiga "vürts" niisama krõbistamiseks. Hoidistamise rõõm on teadagi see kõige suurem rõõm :cool:

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-27 22:31:40
Eva:
Tiina:
Nami-namis on ka kaks varianti: see vahtrasiirupiga ja see tavalise siirupiga. Aga seda, kust noort ja veel roosakat ingverijuurt siin Eestis osta, ma kahjuks ei tea :(

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>