RABARBER!

Hexy
Abikokk
2008-05-31 19:28:34
tegin rabarberi sefiirikorvikesi, selle retsepti järgi, mis keegi, siia ennem pani ja olen teinud ka tavalist rabarberimoosi ja lastekaitsepäevaks teen oma 4,5kuusele põnnile, siin foorumis palju kiidusõnu saanud, tosca koogi rabarberiga

Hexy asjatab

Mann
Abikokk
2008-06-01 14:08:06
Kasutaja Vernanda leidis Kajaka blogist aastal 2005 proovitud retsepti. Too rabarbri-apelsinikook meeldis eelkirjutatajatele ja mullegi. Ainumas asi see, et järgmine kord panen võid vähem ja sulatan selle ära.
Moxuma
Kokaõpilane
2008-06-02 14:51:27
Nädalavahetusel sai ka järgi proovitud kreemjas rabarberipirukas. Tõsiselt hea oli ning veel parem oli teisel päeval. Viimase tüki õiguse üle tekkis isegi väike vaidlus, kes selle saab :)
Dots
Abikokk
2008-06-02 19:14:07
Tegin täna rabarberi-purukooki. Tavaliselt kasutan selles koogis punaseid sõstraid, kuid rabarberiga variant ka väga maitsev. :P
Marju
Abikokk
2008-06-03 20:57:24
Rabarbrid pole veel ikka otsa saanud :) Olen teinud erinevaid rabarbrikooke, aga see vahukoorene-kreemine, läks selle pärast minu arust natuke untsu, et jahu sai ootamatult otsa, ja tatra- ja maisijahu vahel valides otsustasin natuke viimast panna ja sellel oli natuke imelik maitse minu arust. Kuigi..teised sõid ja kiitsid.. Aga! täna tegin krõbeda kaerahelbekattega rabarbrikooki... ja vot, see oli ülihea. Tuli nii pehme ja magus ja hapu ja see kate seal peal selline natuke kange ja veniv, aga muidugi õige pisut. No just paras. Väga hea retsept.
Evelin
Kokaõpilane
2008-06-05 09:56:00
Avastasin imehea idee: roosilised rabarbritrühvlid! Lõikasin rabarberivarred lühikesteks juppideks ning panin potti kuhja suhkru ja mõne lusikatäie roosiveega podisema. Umbes viis minutit. Lasin neil tekkinud siirupis öö otsa jahtuda, järgmisel päeval nõrutasin ja suskasin valgesse šokolaadi ning seejärel purustatud mandlitesse. Nagu trühvlid, aga värsked ja tervislikumad! :)

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-11 22:20:53
Ma miskipärast arvasin, et kui ma peale oma pea kahenädalast Ameerika-turneed tagasi jõuan, on rabarbrihooaeg läbi. No aga võta näpust. Kuskilt oli garaaži (ehk me 'keldrisse') ilmunud korvitäis punetavaid rabarbrivarsi ning alates saabumisest on mulle tehtud kõiksugu vihjeid erinevate rabarbriküpsetiste osas. Nii läkski just ahju tänavune viieteistkümnes plaaditäis rabarbrimuffineid (ma võib-olla natuke luiskan, aga kaheksas kohe kindlasti)..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Põrnikas
Abikokk
2008-06-12 22:52:11
ma võtsin just vormist välja rabarberi-halvaa keeksi. aineid viskasin kaussi suht umbes, aga tulemus on igatahes mõnus.
Marju
Abikokk
2008-06-13 09:51:49
Ja mina tegin ka eile OM-is olnud toscakooki rababriga, mis oli põhimõtteliselt samasugune nagu see krõbeda kaerahelbe-mandlikattega rababrikook. Mõlemad väga head. Vägaväga :) Ja siis ükspäev oli mul siin üks hapukas rababrikook ja kirju koer samal taldrikul (pandi kaasa sünnipäevalt, kus ise ei saanud kohal olla) ja need sobisid nii hästi, et ma tükk aega mõtlesin, kuidas teha kirjut koera rababriga või siis rabarbrikooki kakao ja küpsiste ja muu säärasega. Välja ei mõelnud, sest igasugused toimetused sadasid sisse ja mõtted läksid mujale.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-13 10:51:29
Marju:
Ja mina tegin ka eile OM-is olnud toscakooki rababriga, mis oli põhimõtteliselt samasugune nagu see krõbeda kaerahelbe-mandlikattega rababrikook. Mõlemad väga head. Vägaväga :)
Minu krõbeda kattega rabarbrikook oli inspireeritud sellest Oma Maitse toskakoogi retseptist :P Aga kuna mulle meeldib tavaline toskakook kõige rohkem ja ma teadsin, et rabarber+kaerahelbed on imemõnus kooslus (nt rabarbri-kaeravorm ja rabarbri-apelsinivorm krõbeda kaerahelbekattega), siis tegin koogile hoopis uue katte. Oluliselt tervislikuma (mandlid on head, aga üsnagi kaloririkkad; kaerahelvestes on palju kiudaineid ja vähe kaloreid ning mõnus maitse; ka suhkru kogust vähendasid kolmandiku võrra, sest tainas on ise juba üsna magus) ja vähemalt sama maitsva, kui kõikide degusteerijate-katsetajate sõnu uskuda.
Marju:
Ja siis ükspäev oli mul siin üks hapukas rababrikook ja kirju koer samal taldrikul (pandi kaasa sünnipäevalt, kus ise ei saanud kohal olla) ja need sobisid nii hästi, et ma tükk aega mõtlesin, kuidas teha kirjut koera rababriga või siis rabarbrikooki kakao ja küpsiste ja muu säärasega. Välja ei mõelnud, sest igasugused toimetused sadasid sisse ja mõtted läksid mujale.
Mmm. Hea väljakutse :) Aga suru kirju koera segu tordipõhjaks ja selle peale näiteks jahtunud röstitud rabarbriga segatud vahukoore-kohupiimakreem vms? Peaks ju neid mõnusaid maitseid ühendav tort tulema?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>