RABARBER!

Vandiste
Abikokk
2008-06-15 22:03:28
Sealt teemast saab vaadata minu tänase töö tulemust - rabarbrimahl. Ja siis, kui kõik varred olid mahlaks tehtud, tuli pähe, et oleks võinud ju mõnegi panna sügavkülma, et saaks või kisselligi suvel teha.
Katja
Abikokk
2008-06-18 16:20:14
hästi lihtne ja kiire rabarbrikook, kui külalised juba kohal :) 1 pk Juubeli tordipulbrit 0,5 pk pannkoogijahu suhkrut 3-4 rabarbrivart vett soovi korral kaneeli, fariinisuhkrut, vanillisuhkrut sega jahud omavahel läbi, lisa vett, kuni taigen on mõnusalt hapukoorese tekstuuriga. tükelda rabarber (kes soovib, võib rabarbri kaneeli ja suhkruga pisut ajaks seisma jätta). vala taigen küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ahjuplaadile, kata rabarberiga ja puista üle suhkruga. küpseta ahjus 180-200 kraadi, kuni kook on pealt kuldpruun. samasuguse jahuseguga saab hõlpsalt valmistada ka maitsvat õuna- ploomi-, või marjakooki

http://koogel-moogel.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-18 18:10:12
... läks meil eile kordamisele. Sama maitsev oli, aga visuaalselt nõrgem, kuna garaaži olid jäänud vaid rohelised rabarbrivarred :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marju
Abikokk
2008-06-18 23:22:31
Ma siin loen ikka kogu aeg seda rabarbriteemat ja mõlgutan omi mõtteid, aga olen suhteliselt vait olnud. Nüüd proovisin seda hapukoorega rabarbrikooki ja ma ei tea... viisin emale ka ja talle meeldis väga hästi, aga mulle kuidagi... üldse ei istunud :( Homme teen seda pildipealset mandlilaastude-kaerahelveste kattega kooki uuesti :) Sellest (ja siis ainult mandlilaastudega variant OM-ist) pole veel küll saanud. Neid paljukiidetud muffineid tahaks ka teha, aga on mõned asjad, mida ei suuda kuidagi endale hankida ja üks neist on muffiniküpsetusvorm...
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-24 09:42:06
Eile tegin jaanipeole kaasa kaks pannitäit rabarbrimuffineid. Ja üleeile tegin rabarbri-maasikamoosi tähtaniisiga. Ääretult mõnus oli! Suhkrut panin küll veidi vähem (400 grammi 500 grammi asemel; võiks isegi 300 grammiga proovida), aga see veidi eksootiline tähtaniisimekk meeldis väga!

Põrnikas
Abikokk
2008-06-26 11:06:09
Pille:
Eile tegin jaanipeole kaasa kaks pannitäit rabarbrimuffineid. Ja üleeile tegin rabarbri-maasikamoosi tähtaniisiga. Ääretult mõnus oli! Suhkrut panin küll veidi vähem (400 grammi 500 grammi asemel; võiks isegi 300 grammiga proovida), aga see veidi eksootiline tähtaniisimekk meeldis väga!
oi! seda moosi hakkan ilmselt lähipäevil keetma :D
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-26 21:02:11
Paar päeva tagasi tegin uuesti rabarbrikooki. Sõime kahepeale kähku ära. Mõlemale paar tükki õhtul, kaks tükikest järgmisel hommikul ja siis väga ebavõrdselt jaotatud viimane tükk õhtul (minu kahjuks muidugi :( Aga Kristjan on väga veenmisvõimeline :) ). Pahupidi rabarbrikook kardemoniga. Mugandatud ühest soome retseptist üsna põhjalikult. Väga mõnus - pehme, aromaatne, maitsev jne jne. Proovige :)

Kiilike
Abikokk
2008-06-27 07:51:50
Pille:
Dash:
Rabarbrimuffinid olid lihtsalt taevalikud! Siiani vist parimad muffinid üldse, mida söönud olen. Kadusid nii tunnikesega laualt ära ka ;)
ooooo. Kas need: rabarbrimuffineid? :P Annan nipi, kuidas neid veelgi paremaks teha - kui Sul on suhkrustatud ingverit (võivad olla need ca 7-8 mm kuubikud), siis suska enne ahjupanemist iga muffini keskele üks ingveritükk. Teeb need veelgi paremaks..
Mina aeglane olevus jõudsin siis ka nende tegemiseni ...... fantastilised! Ma ei ole kunagi 2 korda ühe õhtu jooksul küpsetanud ühte ja sama tainast aga eile ei jäänud muud üle .... :P Aga ma tegin muudatuse/muganduse - panin u2 spl kookoshelbeid sisse ja vahetasin 1/2 jahust täisterajahu vastu välja.

kiilikese köögikatsetused

Mann
Abikokk
2008-06-27 08:02:45
ootoot, kas siis eestis on veel rabarbrit saada? hooaeg täies hoos?
Kiilike
Abikokk
2008-06-27 08:11:27
Mann:
ootoot, kas siis eestis on veel rabarbrit saada? hooaeg täies hoos?
ma ei ole vahepeal viitsinud rabarbreid puutuda :) Eile korjasin ära u 5kg rabarbreid. Suurema osa tegin mahlaks ja u 6 varrest tegin 2 plaaditäit muffineid :P

kiilikese köögikatsetused

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>