RABARBER!

Spiidi
Abikokk
2009-05-07 11:26:26
Zoozi:
Spiidi:
Kas keegi on söönud viimasel ajal Haapsalus Müüriääre kohvikus raberberi kooki? See on seline õhem krõbe ja tundus, et martsimapikattega. Ma nii väga tahaks selle retsepti :)
Tema nö kohvikuraamatus on rabarberi-beseekook, kus täidises on martsipani. Ei tea, kas see?Praegu pole aega kribada. Kui on õige, siis hiljem kirjutan :)
Sellel koogil beseed ei olnud, äkki on ikka sama retsept, kuid tol päeva tehti ilma beseeta. Seega, kui hetk tekib, siis oleks tore, kui retsepti kirjutaksid :)

le D?ner

Zoozi
Abikokk
2009-05-07 15:27:46
Spiidi:
Zoozi:
Spiidi:
Kas keegi on söönud viimasel ajal Haapsalus Müüriääre kohvikus raberberi kooki? See on seline õhem krõbe ja tundus, et martsimapikattega. Ma nii väga tahaks selle retsepti :)
Tema nö kohvikuraamatus on rabarberi-beseekook, kus täidises on martsipani. Ei tea, kas see?Praegu pole aega kribada. Kui on õige, siis hiljem kirjutan :)
Sellel koogil beseed ei olnud, äkki on ikka sama retsept, kuid tol päeva tehti ilma beseeta. Seega, kui hetk tekib, siis oleks tore, kui retsepti kirjutaksid :)
Rabarberi-beseekook kuuele põhi: 300g liivataignat täidis: 500g rabarberit 100g fariinisuhkrut 2sl tärklist 1tl kaneeli 100g maasikaid 60g martsipani kate: 4muna 200ml vahukoort 2sl jahu besee: 4munavalget 150g suhkrut Valmistamine: Suru taigen 26cm dm võiga määritud koogivormi,kata servad fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 5minutit.Eemalda foolium.Sega omavahel tükeldatud rabarber,martsipan,maasikad,fariinisuhkur,tärklis ja kaneel.Sega kokku ka katte kostisosad ja kalla rabarberitele.Küpseta 200 kraadi juures 30minutit. Valmista besee-vahusta munavalged poolkõvaks vahuks ja alles siis lisa ettevaatlikult suhkur.Kasutades tordipritsi või kilekotti,pigista besee koogile.Küpseta veel 150kraadi juures 10 minutit.

Zoozi tegemised

Ragne
Abikokk
2009-05-09 14:11:59
Minu rabarberihooaeg on avatud klassikalise ning mitte kunagi altvedava Biskviitkattega rabarberikoogiga. Rabarberid hankisin endale Pärnu turult, hinnaga 35.-/kg. Täna ostsin rabarbereid juba 30.-/kg, ning kohe läheb rabarbrimuffinite tegemiseks

www.kokkama.ee

Juc
Abikokk
2009-05-10 12:44:21
Küpsetasin eile võrratult maitsvat rabarberikooki vanillikreemi ja kohupiimaga. Katteks krõbedad mandlilaastud ja kaerahelbed.

http://jucjaco.blogspot.com/

Uniquegirl
Abikokk
2009-05-10 22:26:23
Evelin:
Näitan siis ette ka oma roosilised-rabarberitrhvlid, mis maitsestatud roosiveega ning on valges šokolaadis. Lihtne teha, aga eriline kindlasti ja meile väga maitsesid :)
mis see roosivesi on?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-11 07:44:24
Uniquegirl:
Evelin:
Näitan siis ette ka oma roosilised-rabarberitrhvlid, mis maitsestatud roosiveega ning on valges šokolaadis. Lihtne teha, aga eriline kindlasti ja meile väga maitsesid :)
mis see roosivesi on?
Loe nt kokandussõnastikust. Piprapoes Tallinnas on kindlasti olemas..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2009-05-11 11:43:07
Käisin nädalavahetusel maal ja tegin rabarbripeenras korralikku harvedusraiet :D:D Eile tegin kiirelt rabarbrimuhvineid- ülimaitsvad, aga mul on ikka miskit lahti selle küpsetuspulbri ja kerkimisega- vajusid lössi pärast ahjust väljavõtmist :( Head olid ikkagi! Kuna pea 2kg on veel varsi alles saab sel nädalal ainult rabarbri magustoite. Täna teen kooki, siis mannavahtu ja kindlasti veel muhvineid. Ning seda Taani rabarbri-kompotti tahan ka proovida- see pilt on niiiii isuäratav. Nüüd ka esimene kook jahtumas. Kuna jahu ei olnud, aga kallis külaline õhtul saabumas päästis juubeli tordipulber. Sai selline täitsa lihtne ja kerge rabarbrikook. Maitsev aga kindlasti!

Kätrini kokkamispäevik

Spiidi
Abikokk
2009-05-11 12:37:48
Ma tegin reedel rabarberi purukooki/vormi, mis on algselt pärit Sille blogist, kuid aja jooksul on see juba pähe kulunud ja teen tunde järgi. Lihtne vorm, kus purukate koos väikse jogurtiga all, rabarberid keskel ja puru peal. Sõin otse kausist ja jäätisega. Vääääga hea oli!

le D?ner

Maias Mai
Kokaõpilane
2009-05-11 14:45:09
Tegin eile Adonay blogist seda kooki. Tegu oli juba teistkordne, kuna eelmine kevad jättis kook superhea mulje. Lubasin küljeluule, kellele rabarber väga ei imponeeri, et õpetan ta rabarberikooki armastama;) Igatahes olin eile kooki ahjust võttes pisut pettunud, sest küpsetasin uue ahjuga ja natuke üle (põhi kuivas ära). Ja soojana ei olnud ka minu jaoks eriline maitseelamus. Kusjuures nüüd, jahtununa, on kook kordi parem!:) Nii et kõik ei ole veel kadunud. Ehk et tegelikult kiidan seda jätkuvalt, ise teen järgmine kord vist sisu natuke rohkem. Saab veel maitsvam. Plaanin kindlasti ka Juci kooki kohupiima ja muu hea kraamiga valmistada. Ahvatlev!
Juc
Abikokk
2009-05-11 17:13:05
Maias Mai:
Plaanin kindlasti ka Juci kooki kohupiima ja muu hea kraamiga valmistada. Ahvatlev!
Rõõm lugeda, Maias Mai! Jaga siis arvamust meiegagi :)

http://jucjaco.blogspot.com/

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>