RABARBER!

Marju
Abikokk
2009-05-15 10:07:35
Rõõmustasin ka eile maalt saabunud rabarbrite üle. Katsetasin ühte Good Foodi retsepti - rhubarb syllabub. Tuli päris hea, aga retsept oli minu jaoks natuke nõrk, polnud piisavalt selgitatud, et kuidas täpselt teha. Põhimõtteliselt oli apelsinimahlas kuumutatud rababrer (tähtaniisi ja kardemoniga) ja sidruniga maitsestatud vahukoor. Rabarber siis klaasi ja vahukoor peale ning mõneks tunniks külma. Jäi mõnusalt tugeva maitsega, lapse jaoks isegi pisut mõru (see rabarbrite kuumutamise järel kokkukeedetud apelsinimahl vist). Aga tundub, et võib täitsa minna kordamisele.
Spiidi
Abikokk
2009-05-15 16:54:53
Kuna ma olen väga rabarberi lainel, siis veel üks küsimus retsepti kohta. Siin retseptis on kasutuselt suures mahus tärklist, mis juhtub, kui ma asendan selle osa tavalise jahuga? Mul ei ole kodus hetkel tärklist ja ei tahaks eraldi ostma minna :)

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-15 17:06:49
Spiidi:
Kuna ma olen väga rabarberi lainel, siis veel üks küsimus retsepti kohta. Siin retseptis on kasutuselt suures mahus tärlist, mis juhtub, kui ma asendan selle osa tavalise jahuga? Mul ei ole kodus hetkel tärklist ja ei tahaks eraldi ostma minna :)
Võid vabalt asendada. Lihtsalt ei jää nii õhuline..
Spiidi:
Mul on selline rabarberikoogi retsept. Kuid retseptis ei ole öeldud, kui suure vormis jaoks see kogus on. Mõtlesin ise teha lahtikäivasse 26 cm cormi, kuid kattes on 4 muna. Tundub väga palju. Ilmselt on need kogused terve plaadi jaoks siiski. Mis kogenenumate küpsetajate arvamus on?
Spiidi, ma arvan, et kõrgete servadega koogivormi võib see kogus isegi ära mahtuda. Aga madalasse lainelise servaga pirukavormi ilmselt mitte..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2009-05-15 18:23:17
Pille:
Spiidi:
Kuna ma olen väga rabarberi lainel, siis veel üks küsimus retsepti kohta. Siin retseptis on kasutuselt suures mahus tärlist, mis juhtub, kui ma asendan selle osa tavalise jahuga? Mul ei ole kodus hetkel tärklist ja ei tahaks eraldi ostma minna :)
Võid vabalt asendada. Lihtsalt ei jää nii õhuline..
Spiidi:
Mul on selline rabarberikoogi retsept. Kuid retseptis ei ole öeldud, kui suure vormis jaoks see kogus on. Mõtlesin ise teha lahtikäivasse 26 cm cormi, kuid kattes on 4 muna. Tundub väga palju. Ilmselt on need kogused terve plaadi jaoks siiski. Mis kogenenumate küpsetajate arvamus on?
Spiidi, ma arvan, et kõrgete servadega koogivormi võib see kogus isegi ära mahtuda. Aga madalasse lainelise servaga pirukavormi ilmselt mitte..
Aitäh Pille! :)

le D?ner

Frieda
Abikokk
2009-05-15 21:07:30
Minu rabarberihooaja avamine kulges rabarberiga kookosetarretise ja rabarberitartalettidega. Mõlemad olid väga maitsvad. Praegu on aga selline tunne, et enne vist tulevad maasikad peale, kui jõuan kõik ära proovida, mis rabarberiga plaanis on :P.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Marju
Abikokk
2009-05-15 22:26:17
Mul ka nami-nami rabarbrimuffinid ära proovitud ja olemas ka kookospiim Frieda tehtud kookosetarretise valmistamiseks. Muffinid olid tõepoolest suurepärased! Panin sutsu rohkem suhkrut, igaks juhuks :) Ja rabarber oli muffinis nii värske ja hapukas, tõeliselt maitsev. Kohe avaldas muljet ka muffini kaal, selline toekas ports oli.
Sinner
Kokaõpilane
2009-05-16 16:54:49
Rabarberihooaeg sai avatud rabarberi-mannavahuga, mis oli NII ilusat värvi! Täna üritasin teha nami-nami rabarberimuffineid, aga kuna mul oli väga kiire, siis sai sellest plaadikook. Kuigi maitses see tõesti väga hästi, oli ta meie pere maitse jaoks natuke liiga magus, kuigi suhkrukogust sai kõvasti vähendatud ja mis kõige kurvem, kook ei kerkinud üldse ja küpsemise ajal kaotas oma mahust poole. Kuidas see võimalik on? :/
Frieda
Abikokk
2009-05-16 19:07:44
Järjekordne rabarberidessert - rabarberi-vanillikreem.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-16 19:18:13
See oli täitsa mõnus tõesti! Tegin seda mullu, kui retsepti BBC Good Foodis nägin. Julgen ka soovitada!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2009-05-17 15:20:45
Minu hooaja teine rabarbriküpsetis oli juustukook rabarbrikattega, mis jäi silma rabarbriraamatu põgusal sirvimisel poes. Tegin nii (umbes mälu järgi): Põhi - 500 g lehttainast (külmutatud Maahärra pärmi-lehttainas) Juustukate: 450 g Farmi naturaalset toorjuustu, 1 muna, 1 dl suhkrut, 2 väikese apelsini riivitud koor Rabarbrikate: 1 kg kangideks lõigatud rabarbrit, 1 dl suhkrut, 2 väikese apelsini mahl keeta umbes 5 min ja kurnata Tainas alla, juustukate peale, kõige peale rabarbritükid, lõpuks ca 1 dl suhkrut, ahju. Apelsini-rabarbrivedelikust keetsin maitsva siirupi, mida valmis koogitükkidele nõristada. Tuli väga hea kook. Osad kodakondsed sõid vaniljejäätisega - minu arvates jäätis ja juustukook küll kokku ei sobi, aga nemad mugisid ja kiitsid.
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>