Ragne Abikokk 2009-05-26 00:22:08 |
Mina olen vahepeal küpsetanud ikka vana head biskviitkattega rabarberikooki (kolmas kord sel aastal, sellest lihtsalt ei saa isu täis). Lisaks tegin rabarberivahtu, mis oli vääga hea. Just võtsin tulelt rabarberikisselli (seda teen peaaegu et ülepäeviti), mida laps saab hommikul pudruga koos süüa. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-26 07:30:13 |
Tegin eile beseekattega rabarbrikooki. Päris mõnus oli ja huvitav, sest enamasti on need pisarakoogilaadsed küpsetised ju muretainapõhjaga, see aga pehme keeksilaadse põhjaga (mis oli hästi mahlane, sest rabarbrikompotivedelik imendus veel sinna sisse ju). Paar päeva tagasi tegin sellist veidi teistlaadi rabarbrikompotti, vähese võiga, mida on mõnus jogurtile tõsta või saiale määrida. | |
Ragne Abikokk 2009-05-26 08:39:29 |
Pille:
oi.oi selle Pille rabarberikompoti tegemise võtan kindlasti ette.
Paar päeva tagasi tegin sellist veidi teistlaadi rabarbrikompotti, vähese võiga, mida on mõnus jogurtile tõsta või saiale määrida. |
|
Spiidi Abikokk 2009-05-26 10:37:05 |
Pille:
Pille, kui kaua selline kompott säilib? Kas namis on kuskil juttu ka kompottide ja mooside hoiustamisest? Ma pole kunagi moosi ega kompotti ise teinud ning nüüd rabarberi hooajal mõtlen, et peaks hakkama ka ise midagi sisse tegema. Kaua ma poemoose söön.
Paar päeva tagasi tegin sellist veidi teistlaadi rabarbrikompotti, vähese võiga, mida on mõnus jogurtile tõsta või saiale määrida. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-27 08:00:03 |
Eile tegin kahte rabarbridesserti: rabarbri-maasikakisselli ja rabarbri-leivasuppi. Mõlemaid teeks veel, leivasupp oli eriti maitsev 'avastus' :P
Täna plaanis üks rabarbrikook ja rabarbrijäätis (ämm tõi imeilusaid tumepunaseid peenikesi rabarbrivarsi, peaks ilus roosa jäätis tulema)..
Spiidi:
Spiidi, see konkreetne kompott ei ole vist otseselt säilitamiseks mõeldud. Sügavkülma võib vast panna, aga ilma võita säiliks see muidugi kauem ka külmas.
Pille:
Pille, kui kaua selline kompott säilib?Paar päeva tagasi tegin sellist veidi teistlaadi rabarbrikompotti, vähese võiga, mida on mõnus jogurtile tõsta või saiale määrida. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-27 18:55:59 |
Tänased rabarbriroad: Esmalt tegin ühte munavaba hapupiimakooki, mida olen mitu-setu korda teinud (ja mida nt Tulliagi on vähemalt 3 korda teinud :), kuna retsept vajas hädasti uut fotot. Tullia - kirjutasid retsepti juures kunagi ammu, et ei kerkinud. Kas asi võis siis olla selles, et ei pannud tainast kiiresti ahju? Sooda hakkab vedelikuga (antud juhul siis hapupiima või keefiriga) kokkupuutudes üsna ruttu reageerima, nii et ahju jõudes on n-ö võhm väljas ja siis ei pruugi enam kerkida. Mina segan märjad ained omavahel, kuivad ained omavahel, valmistan vormi ette ja tükeldan rabarbrid. Siis märjad-kuivad kokku, kohe ahjuplaadile, rabarbrid ja suhkur peale ning ahju. Ja rabarbrijäätis. Mugandasin natuke retsepti ja tulemuseks on kreemjas, aga just parajalt hapukas jäätis, mis maitses väga mõnusalt: Esimesel fotol on rabarbrid peale kuumutamist suhkru ja tilga veega. Kas pole imeilus värv?!? (Kasutasin noori punasekoorelisi rabarbrivarsi ja loomulikult ei koorinud neid). | |
Ullike Abikokk 2009-05-28 10:23:09 |
Meilgi rabarbrihooaeg avatud. Nädalavahetusel tegin ülilihtsat rabarbrikooki (maikuisest "Oma Maitse" numbrist). No oli küll hõrk! Mulle maitses ta siiski soojana veidi enam kui jahtununa. Aga ära söödi ta vägagi ruttu :)
Ja eile sai siis tehtud siin palju kiidetud maailma parimaid rabarbrimuffineid. VÄGA head!
Ma nimelt pole ise eriline rabarbrifänn kunagi olnud - magu ei armasta haput. Aga need oli tõesti head.
Imelik ainult, et tehes täpselt retsepti järgi, tuli mul neid tervelt 18 tk (ehkki retsepti kogus olevat 12-le)? Tõsi - ei kasutanud pabervorme. Tegin ühe 12-augulise Hackmanni vormiga ja teise 6-augulise silikoonvormiga. Seda viimast ma siiski ei soovita (vähemalt mahlase küpsetise puhul) kasutada. Silikoon ei lase tekkida mõnusat krõbetad kihti külgedele ja põhja. Ja ka küpsemisaeg läks oluliselt pikemaks. Mis muidugi ei tähenda, et nad söödavad polnud - olid ja kuidas veel!:D:D
Hirmus kahju on ainult, et ma pilte ei saa teha :( Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
h_s Kokaõpilane 2009-05-28 16:53:29 |
Ega kellelgi ei ole käepärast viimast Eesti Naist? Seal peaks olema üks rabarberi-maasika-mandlikoogi retsept, mida väga proovida tahaksin. | |
Zoozi Abikokk 2009-05-28 18:50:36 |
h_s:
Rabarberi-maasikakook kaneeliga
100 g mandlilaaste
175 g võid
2 dl suhkrut
2,5 dl jahu
1,5 tl kaneeli
2 muna
450 g maasika ja rabarberi segu
2 sl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa mandlilaastud (rösti enne kuival pannil vähese suhkruga) ja ükshaaval munad. Seejärel jahu ja kaneel. Vala pool massist vormi ja aja märgade kätega laiali.
Haki rabarberid ja maasikad tükkideks, puista neile suhkrut, sega ja vala tainale. Näpi ülejäänud tainas rabarberile. Aseta 180-kraadisesse ahju 45 minutiks. Serveeri tuhksuhkrupuiste ja vanillijäätisepalliga.
Ega kellelgi ei ole käepärast viimast Eesti Naist? Seal peaks olema üks rabarberi-maasika-mandlikoogi retsept, mida väga proovida tahaksin. |
|
Kärt Abikokk 2009-05-28 22:15:32 |
Tegin selliseid rabarberi-beseekooke meeslemmiku sünnipäevaks, töökaaslastele viimiseks: Olevat olnud väga maitsvad :) | |
<< < 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 > >> |