RABARBER!

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-17 19:15:13
Kaks rabarbrikooki: eile õhtul külmkapis seisnud liivatainajääkidest tehtud kreemja hapukoorekattega korvikesed ning täna vanaema rabarbrikook kaneelivahuga.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-05-17 20:14:43
Olen ka teinud siin paar kooki rabarberist - rabarberikook apelsinimarmelaadiga (perenaine.ee) ja rabarberi-maasikakooki (100 kooki 3).

Zoozi tegemised

Marju
Abikokk
2009-05-17 20:18:35
Marju:
Mul ka nami-nami rabarbrimuffinid ära proovitud ja olemas ka kookospiim Frieda tehtud kookosetarretise valmistamiseks.
Kookosetarretis läks totaalselt untsu :( Tarretis ise oli enam vähem talutav - peaegu ühtlane ja sile, mõned ebatasasused olid, aga tarretise peal oli poole sentimeetrine kõva rasvakiht ja see oli väga väga jube. Altpoolt miskit koukisin ja proovisin rabarbriga, aga lusikas oli selle rasvaga kokku saanud ja...oeh...nuuks. Õnneks olin ülejäänud rabarbritest ka need kõige paremad rabarbrimuffinid valmistanud...
Eva
Abikokk
2009-05-20 12:19:52
Vahepeal sai tehtud: rabarbri-vanilli jäätis väikese maasikaga: Hästi kevadine, parajalt hapukas. Ülilihtne rabarbrikook: Lihtne teha ja koduselt mõnus, küll aga mitte hõrk, nagu ajakirjas väidetud.

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-20 12:43:53
Eva:
Vahepeal sai tehtud: Ülilihtne rabarbrikook: http://farm3.static.flickr.com/2427/3548531548_14433e33b1_m.jpg Lihtne teha ja koduselt mõnus, küll aga mitte hõrk, nagu ajakirjas väidetud.
Eva, mina olen väga sarnast kooki teinud aastaid ja minu arust on päris hõrk :P Vahemärkuse korras - mina tõlkisin selle soomekeelse retsepti Antin raparperipiiras siia pannes kui "Hõrk rabarbripirukas" - ja siis paar aastat hiljem on see Oma Maitses sama kirjeldusega :D :D

Eva
Abikokk
2009-05-20 12:57:43
Pille:
Eva, mina olen väga sarnast kooki teinud aastaid ja minu arust on päris hõrk :P
Usun, et oled teinud, sest koogis ei ole midagi nii harukordset :) Aga ju meil on siis "hõrgust" erinev arusaam :)

http://www.perenaine.ee/

Frieda
Abikokk
2009-05-20 19:00:16
Üks mu lemmikuid, ütlemata mõnus ja mahlane rabarberi-kohupiimakook.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-20 19:19:10
Igal aastal tuleb vähemalt paar korda teha ka vana head rabarbrikisselli. Tänavune esimene kissell on tehtud ja söödud ka - niisama, koos kohupiimakreemiga ja lihtsalt vahukooretupsuga. Lisaks tegin - ja läks hästi 'kaubaks' - rabarbri-kookoskooki (seda olen ka varem teinud, aga pilt vajas hädasti vahetamist):

Kärt
Abikokk
2009-05-20 20:12:25
Tahtsin küsida sellist asja, et kas on olemas mingit sorti sellist rabarberit, mida süüa ei tohiks? Sain töökaaslase käest paar sellist rabarberivart, mis on umbes sama jämedad kui mu ranne. Muidu on samasugused roosad jne, aga lihtsalt nii ebaloomulikult suured. Ma ei teagi kohe, kas neid võib süüa üldse :P

Kahekesi Kalamaja köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-20 20:13:44
Adonay:
Tahtsin küsida sellist asja, et kas on olemas mingit sorti sellist rabarberit, mida süüa ei tohiks? Sain töökaaslase käest paar sellist rabarberivart, mis on umbes sama jämedad kui mu ranne. Muidu on samasugused roosad jne, aga lihtsalt nii ebaloomulikult suured. Ma ei teagi kohe, kas neid võib süüa üldse :P
Vast ikka võib, kui nad väga puised ja tuimad pole :) Kuigi pean tunnistama, et ma ise olen peenikese-punasekoorelise-rabarbriusku rohkem. Neid ei pea koorima, jäävad kookides imeilusat värvi jne jne..

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>