h_s Kokaõpilane 2009-05-29 11:25:47 |
Aitäh :)
Zoozi: h_s:
Rabarberi-maasikakook kaneeliga
100 g mandlilaaste
175 g võid
2 dl suhkrut
2,5 dl jahu
1,5 tl kaneeli
2 muna
450 g maasika ja rabarberi segu
2 sl suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa mandlilaastud (rösti enne kuival pannil vähese suhkruga) ja ükshaaval munad. Seejärel jahu ja kaneel. Vala pool massist vormi ja aja märgade kätega laiali.
Haki rabarberid ja maasikad tükkideks, puista neile suhkrut, sega ja vala tainale. Näpi ülejäänud tainas rabarberile. Aseta 180-kraadisesse ahju 45 minutiks. Serveeri tuhksuhkrupuiste ja vanillijäätisepalliga.Ega kellelgi ei ole käepärast viimast Eesti Naist? Seal peaks olema üks rabarberi-maasika-mandlikoogi retsept, mida väga proovida tahaksin. |
|
Fre Abikokk 2009-05-29 22:45:32 |
Ohh, ma pole selle peale tulnduki et oma selleaastaseid biskviitkattega rabarbrikoogi ruutmeetreid üles tähendada. Aga see on meil selline hitt, et muule pole aega mõelda. Lisaks valmib nö pimesi, ilma mingi mõttetööta juba. Laste kõrvalt hea lihtne... Aga no ühesõnaga küpsetame ja fänname täiega. | |
Pisi-Pisi Abikokk 2009-05-29 22:48:23 |
Tegin ka täna rabarberikooki - kombineerisin ja tegin "rabarberi pisarad". Väga maitsev sai :) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Ragne Abikokk 2009-05-31 08:58:35 |
Tegin ühte hästi õnnestunud rabarberikooki: | |
Aire1 Abikokk 2009-05-31 20:32:51 |
Reede õhtul avasin raberberi hooaja Ragne rabarberi-kookosekoogiga, täna aga tegin muumimamma rabarberimoosi ingveriga. | |
Zoozi Abikokk 2009-06-01 21:19:30 |
Tegin täna erinevaid moose rabarbriga - maasikoos rabarbriga, rabarbri-apelsinimoos ja Muumimamma rabarbrimoos ingveriga | |
Dee Abikokk 2009-06-01 22:42:21 |
Sai eile tehtud Oma Maitse mai 2008 numbrist Tosca kooki rabarberiga. Siit teemast eestpoolt lugesin, et ma pole ainuke, kellele see kook Oma Maitsest silma jäi. Hea kook sai, täna jooksime mehega võidu, et kumb saab viimase tüki. Kindlasti läheb kordamisele, aga sellel koogil peab laskma korralikult maha jahtuda, leigena mulle eriti ei maitsenud. Kuigi see võib olla ka vaid minu kiiks, sest teised sõid leigelt mitu tükki ja kiitsid. Meil oli eile eriolukord, ei saanud korralikult jahutada, kuna meie väike sünnipäevalaps hakkas ära väsima, mis tähendas seda, et hopshops pooljahtunud koogile küünlad külge ja külalised lauda. Pilti tegin ka, kuigi foto tuli veidi äpult välja, sest kõik seisid, koogikahvlid käes, mu selja taga ja muudkui undasid, et tee juba rutem :P | |
Fre Abikokk 2009-06-03 23:01:05 |
Promon omaltpoolt viimases eesti Ekspressis olnud muffiniretsepti, jube head said hoolimata sellest et esimesel korral hakkasin hooga tegema ja siis avastasin valdava osa komponentide juures mingi puudujäägi. Olen juba kaks korda teinud. 150 g võid 150 g pruuni suhkrut (nt hele muscovado, fariinsuhkur) 2 muna 1 apelsini riivitud koor 1,25 dl piima 3 dl jahu 1,5 tl küpsetuspulbrit 200 g rabarberit Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. Lisa apelsinikoor, piim ja jahu- küpsetuspulbri segu. Sega tainas kiirelt ühtlaseks. Lisa tükeldatud rabarberid. Tõsta tainast metallist võitatud muffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Ainult et praegu vaatasin et originaalis on kirjas 10 muffinit, no mul mahub tainas vaevu 12 pesaga vormi sisse, esimesel korral võtsin lausa väiksema silikoonvormi lisaks aga seekord panin lausa triiki. Ei tea mis tambovi vorm see 10 pesaga on... | |
Erru Kokaõpilane 2009-06-04 20:38:57 |
Mina tegin täna tagurpidi rabarberimuffineid. Väga head tulid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-05 09:14:54 |
Ma hakkan tasakesi rabarbritest isu täis saama. Üleeile tegin veel ühte kooki (kihiline rabarbrikook mandlitega, foto all) ja homme plaanin õe juurde ja külla kaasa teha seda toskakattega plaadikooki. Aga siis vist kookidest aitab.. Eile saatis Kristjani ema meile jälle suuuuure kotitäie rabarbrit. Arvan, et läheb moosiks.. | |
<< < 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 > >> |