Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-17 11:57:30 |
Marit:
No me esimesed tükid sõimegi liiga kuumalt - peaaegu kõrvetasime keele ära!
Vahepeal tegime veel rabarbri-mannavahtu. Maitse oli väga hea, aga ma ei hakka pilti siia lisama, kuna foto ebaõnnestus :(
Eilne rabarbriroog oli rabarbribiskviit mandlilaastudega. Aluseks klassikaline biskviidiretsept, aga minu arust andis mandlilaastude lisamine VÄGA palju juurde - sellise mõnusa lisatekstuuri. Praegu juba järgmine sats ahjus, veidi väiksemas vormis, et tuleks suurem ja kohevam. Aga siin eilne:
mmm, pildilt veel ilusti näha, et äsja ahjust tulnud, aurab veel! |
|
Nipitiri Abikokk 2008-05-17 12:25:30 |
Lisan siia ka viida Good Foodi mainumbri rabarbrimagustoidu (slump) retseptile - vahelduseks täitsa huvitav, aga purumagustoidule (crumble) jääb minu arvates siiski alla. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-17 15:31:29 |
Tänane rabarbribiskviit mandlilaastudega. Lisasime rabarbritükkidele ka veidi suhkrustatud ingverikuubikuid - imemõnus kooslus! Õhtul menüüs: pärsia lambaliha-rabarbrihautis (retsept küll veidi teine). Eks ma pärast annan teada, kuidas õnnestus mu esimene soolane rabarbriroog.. | |
Hexy Abikokk 2008-05-17 21:28:38 |
eile õhtul tegin rabarberi halvaa lehttaignataskud, lihtne teha ja päris head | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-18 16:02:15 |
Minu esimene soolane rabarbriroog oli pärsia lambaliha-rabarbrihautis. Retsept on kokku kirjutatud sellest ja sellest retseptist. Minu jaoks oli üllatav, kuidas võis praadimine ürtide maitset muutis - ja meenus, et mu kunagine ajutine türgi korterinaaber Fatma praadis alati piparmündi õlis läbi enne roale lisamist. Tollal see hämmastas mind (me lisame ju ürdid enamasti lõpus ja värskelt), aga täna valdas mind äratundmisrõõm :D Serveerisin kuskussiga. Veidi hapukas, aga omapärane ja maitsev lihahautis. Lihaks oli mul Viimsi lihakarnist ostetud lambatalle praetükk. | |
Gegegerda Abikokk 2008-05-19 20:29:53 |
Kes oskab soovitada, et mis maitsed sobiksid hästi väikeste magusate rabarberipirukate sisse?
Ise olen proovinud suhkru ja kaneeliga. Need on ka head, aga tahaks vahelduseks midagi natuke teistsugust. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Mann Abikokk 2008-05-19 20:44:58 |
Gegegerda:
Mina olen seganud purustatud mandlitega ja ükskord segasin sukaadi pisut hulka. Kes oskab soovitada, et mis maitsed sobiksid hästi väikeste magusate rabarberipirukate sisse? Ise olen proovinud suhkru ja kaneeliga. Need on ka head, aga tahaks vahelduseks midagi natuke teistsugust. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-19 22:06:45 |
Gegegerda:
Mina olen Manniga nõus - mandlid sobivad rabarbriga hästi kokku (kas siis mandlilaastude, jahvatet mandlite või martsipani näol), nagu ka kookoshelbed ja ingver (suhkrustatud ingveritükikestega jumalik!). Maasikaid võid ka proovida - klassikaline rabarbri 'sõber' ja annab ilusa värvi ka.
Kes oskab soovitada, et mis maitsed sobiksid hästi väikeste magusate rabarberipirukate sisse? Ise olen proovinud suhkru ja kaneeliga. Need on ka head, aga tahaks vahelduseks midagi natuke teistsugust. |
|
Hexy Abikokk 2008-05-20 08:28:48 |
mina tegin eile rabarberi mannavahtu mina avastasin et kui panna pirukasse rabarberit ja halvaad siis tuleb ka väga hea tulemus | |
Nipitiri Abikokk 2008-05-20 09:44:22 |
Eile tegin röstitud rabarberit "ehtsa" vaniljekastmega (nii me vist eesti keeles custard'i kohta ütleme?) raamatust "Cook with Jamie". Jään edaspidi ilmselt siiski pliidipealse variandi juurde, see annab rohkem kontrolli nii pehmuse kui suhkrukoguse osas, eriti nüüd kus rabarberid enam nii noored ei ole ja alumine ots tiba kõvem tundub. Vaniljekaste oli väga hea, teha mõnus, aga 1) kogus liiga suur ja 2) selle tulemusel on nüüd külmkapis 8 munavalget, millega peab midagi ette võtma (tegelikult koos varasematega juba 10...). Kookosmakroonid on õnneks kõigi lemmikud ja praegu leidsin jamieoliveri veebist veel ühe "rusikas silmaauku" retsepti, kuhu läheb nii vaniljekastet kui munavalgeid - Rhubarb and custard kinda soufflé. Kokkuvõttes lemmikretseptiks see kindlasti ei saa. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |