Tripsakas Abikokk 2008-05-08 11:19:07 |
Meie perel on üks "lollikindel" plaadikook, mida igasuguse hooajalise kraamiga (rabarber, õunad, mustikad, sõstrad, tikrid) saab küpsetada: mõõtühikuks on vana teeklaas ;) 3 muna, 1 klaas suhkrut, 1 klaas jahu, 1 klaas pannkoogijahu, 100-150 g sulatatud võid, 200 g hapukoort, liitrijagu rabarbritükke, veidi kaneeli. Sega kõik ained omavahel, vala ahjuplaadile ja küpseta 200* juures kuldpruuniks. Sõelu peale tuhksuhkrut. Maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult. Püsib pehme paar päeva. Sellist kooki rabarberitega eile tegingi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-11 09:53:31 |
Üleeile õhtul tegime rabarbri-apelsinivormi krõbeda kaerahelbekattega - väga mõnus sai. Kõrvale sõime kohupiima-vahukoorekreemi :P | |
Mann Abikokk 2008-05-11 10:31:12 |
meil on vanaema üks firmakookidest lusikataignakook. mis vastavalt hooajal käib kas rabarbri, õunte või siis talvel kompotimarjadega. retsept blogis. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-12 11:04:20 |
Vahepeal teinud rabarbrikisselli, taani rabarbrikompotti ja rabarbri-kookosekooki. Kõik head. Aga olen vahepeal märganud, et väga paljud inimesed koorivad rabarbrit. Lihtsalt teadmiseks, et kui kasutate noori rabarbrivarsi, siis pole nende koorimine üldse vajalik - teeb toiduvalmistamise kergemaks ja annab roogadele kauni roosa jume (enamus värvainest ongi koortes). Mina koorin vaid suuri jämedaid rabarbrivarsi, kus niisama lõikudes koor kiududena 'ripnema' kipub jääma - vot need osad lõikan ära. (Aga nüüd on mul uus hea Victorinoxi kokanuga, mis lõikab ka neist läbi; pean muul moel otsustama, kas tasub koorida või mitte :D ) Võimalik, et on sorte, kus ka noortel vartel on koor kiuline ja hamba all ebameeldiv, aga olen nüüd teinud kooki-kompotti-kisselli-röstitud varsti nii turult ostetud kui ka naabri aiast pärit rabarbritest ja neil küll peale kuumutamist koor segama ei jäänud. | |
Hexy Abikokk 2008-05-12 19:12:47 |
tahax ka rabarberijahile minna äkki homme õnnestub, siis püüan ka teile järele jõuda mul juba terve hunnik retsepte ootamas | |
Betty Abikokk 2008-05-12 22:33:21 |
Pille:
Näeb väga isuäratav välja. Tõin Saaremaalt rabarberit kaasa, homme peaks midagi tegema... Üleeile õhtul tegime rabarbri-apelsinivormi krõbeda kaerahelbekattega - väga mõnus sai. Kõrvale sõime kohupiima-vahukoorekreemi :P |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-13 15:43:21 |
Betty:
Aitäh! :)
Täna tegin mõnusalt magushaput rabarbridžemmi:
Pille:
Näeb väga isuäratav välja.Üleeile õhtul tegime rabarbri-apelsinivormi krõbeda kaerahelbekattega - väga mõnus sai. Kõrvale sõime kohupiima-vahukoorekreemi :P |
|
Hexy Abikokk 2008-05-15 23:27:46 |
lõpuks sain mina endale rabarberi ja valmistasin kohe rabarberi-ingveri moosi ja rabarberi panna cotta. moos oli küll mõnusalt hapukas ja ingveri maitset oli parajalt tunda, siiamaani pole veel ükski rabarberimoos meeldinud, a see oli küll hea. oma järge ootavad veel rabarberi-halvaataskud ja tahax proovida ka rabarberiga sefiirikorvikesi | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-16 12:00:23 |
Urmas Kokassaar kirjutab 15.5.2008 Eesti Ekspressis: Aeg süüa barbarite taime. Kokassaar ei soovita rabarbrilehti süüa, muide. Ja mina tegin üleeile rabarbri-pahupidikooki: Mmmm, hea oli. Retsept lisamisel. | |
Marit Abikokk 2008-05-16 13:47:52 |
mmm, pildilt veel ilusti näha, et äsja ahjust tulnud, aurab veel! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |