Kätrin Abikokk 2010-03-17 10:11:05 |
Meringue:
Kuigi küpsetan pöörduõhuga, siis jah, hoolimata sellest küpsetab üks külg kiiremini.
Paraku aga ei ole ühe külje muhvinid ilusamad kui teised, vaid täiesti suvaliselt on osad ebaühtlaelt kerkinud ja teised jällegi ilusti.
Ja on kordi, kui kõik tulevad ilusad samas ahjus. Millest see sõltub, ei suuda ma siiani tuvastada kahjuks.
Kätrin:
Ka mul kerkivad nad ebaühtlaselt - ühelt poolt on tihti kõrgemad kui teiselt.
Kuna tean, et mu ahi on ebaühtlase kuumusega (temperatuur vasakus servas natuke kõrgem kui paremas), siis olen alati järeldanud, et asi selles. Kui sa kooki küpsetad, siis kas oled ehk tähendanud, et üks serv valmib/pruunistub natuke kiiremini kui teine?
Vältimise asjus nõu ei oska anda, mind pole se siiani häirinud. Koogi puhul keeran teda korra keset küpsemist, muffinid aga kaovad laualt niikuinii liiga ruttu, et keegi tähele paneks.Minul selline küsimus muhvinite kohta - tihtipeale kerkivad need viltu ja selliseks teravatipuliseks - millest see tuleb ja kuidas seda vältida? Pille muhvinid postituses 111 on kõik ühtlaselt kerkinud ja pealt ümarad. Kuidas seda saavutada? |
|
Liilia Abikokk 2010-03-23 11:42:54 |
Muffinite kerkimise koha pealt arvan et äkki see oleneb sellest kui korralikult on küpsetuspulber taignas jaotunud. Kuna muffinite tainast ju väga põhjalikult läbi segada ei tohi, siis saab mõni muffin rohkem pulbrit ja teine vähem. See on siis minu vabandus ebaproportsionaalsetele muffinitele :D Meie pere viimased muffinid olid siiru-viirulised ja toorjuustuga. http://liiliapere.blogspot.com/2010/03/siiruviirulised-toorjustumuffinid.html | |
Ragne Abikokk 2010-03-25 08:14:29 |
Tegin šokolaaditükkidega muffineid apelsinilisandeid - ei tea kas küpsetusajaga panin nii täppi, aga lõpptulemus oli nii mahlane, tohutult andis lisamaitset muffinitaignale lisatud apelsiniõli (ostsin selle õli kohe pärast nami-nami liibanoni-koolitust, et siis knafet teha, kahjuks pole pärnust aga knafe tainast müügil (tallinnast olen unustanud kaasa haarata:)), nii et kasutan seda teistes küpsetistes - tulemus alati kiiduväärt) Igastahes neid šokolaaditükkidega muffineid kohe kindlasti soovitan! | |
Liilia Abikokk 2010-03-28 19:45:12 |
Mõnusalt hapukad sidrunimuffinid | |
Kaare Abikokk 2010-03-31 14:56:16 |
Mulle hirmsasti meeldib muffineid küpsetada. Soolastest on lemmikud singi-juustumuffinid ja kanamuffinid. Hiljuti proovisin Nami-Nami retsepti järgi peedimuffineid sinihallitusjuustuga. Ainuke erinevus see, et panin vähem küpsetuspulbrit. Supilusikatäis tundus kuidagi palju. Väga maitsvad on ricotta-rosinamuffinid ja täna tegin Nami-Nami retseptikogust porgandimuffineid. Mina arvan, et teravad tipud tekivad muffinitele siis, kui tainast on ühes pesas liiga palju. Siis kerkivad muffinid kõrgeks ja tekivad sellised tipud. Muffinipesad tuleks täita kolmveerandi ulatuses. Mulle näiteks just meeldib, kui muffinid on nn "üle ääre" ja ma panen meelega pesad täitsa täis. | |
Mann Abikokk 2010-04-01 09:12:54 |
Nutellamuffinid. | |
Elis Abikokk 2010-04-06 16:07:39 |
Täna valmisid imehead Sõstra-martsipanimuffinid. | |
Pozataja Abikokk 2010-04-18 00:51:36 |
mulle maitsevad sokolaadimuffinid. teen neid vilma sokolaadimuffini pulbrist lisan taignale õli ja piima, päris suure koguse tykeldatud erinevat sokolaadi, ja tükeldatud metsapähkleid. peaaegu poole taigna kogusest.. njämm. vaarika ja sokolaadimuffinid ahjus veel | |
Kessu343 Abikokk 2010-04-18 10:20:55 |
Viimasel ajal on muffini-hullustus :D paari nädala jooksul on valminud porgandi-apelsini, rabarberi, jõhvika-vanilje ja leivamuffinid. | |
Liilia Abikokk 2010-04-26 23:13:27 |
mina tegin täna mini-muffinivormides tiigrimuffineid | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |