Vanill e. vanilje ja vanilliin

Zapxpxau
Abikokk
2008-05-13 11:25:41
Mann:
Kuna mu Lakelandist tellitud vanillipasta pole kohale jõudnud, siis proovisin Nomu oma (16.95 euri) ja pehmelt öeldes seda kasutades ma miskit maitset küll ei tunne.
Ma proovisin siis ka selle Nomu pasta ära, panin panna cotta hulka ja on nii maitset tunda kui ka lõhna. Tegin siis valge šokolaadiga panna cotta ja panin 400ml koore + 120g šokolaadi kohta 5 pumbatäit seda Nomu pastat. Seal pudeli peal oli vist kirjas, et 5 pumbatäit on ca. üks lusikatäis. Nii hea aroom ei olnud, kui bourbon kaunade kasutamisel, kuid täitsa okei. Kui palju sa panid?

Zap*

Mann
Abikokk
2008-05-13 11:50:49
Zapxpxau:
Mann:
Kuna mu Lakelandist tellitud vanillipasta pole kohale jõudnud, siis proovisin Nomu oma (16.95 euri) ja pehmelt öeldes seda kasutades ma miskit maitset küll ei tunne.
Ma proovisin siis ka selle Nomu pasta ära, panin panna cotta hulka ja on nii maitset tunda kui ka lõhna. Tegin siis valge šokolaadiga panna cotta ja panin 400ml koore + 120g šokolaadi kohta 5 pumbatäit seda Nomu pastat. Seal pudeli peal oli vist kirjas, et 5 pumbatäit on ca. üks lusikatäis. Nii hea aroom ei olnud, kui bourbon kaunade kasutamisel, kuid täitsa okei. Kui palju sa panid?
c. 1tl panin, lõhna oli küll, aga mulle tundus ta kuidagi imelik. täiesti võimalik, et viga minus, kuna tavaliselt kasutan ainult kaunu, ja harjunud nende lõhna ja maitsega.
Kätrin
Abikokk
2008-12-08 12:01:04
Mann:
Kuna mu Lakelandist tellitud vanillipasta pole kohale jõudnud
Vanillipasta nüüdseks vast olemas? Kuidas oled rahul? (Iihhihi, ma alles pärast vaatasin, et see postitus oli jaanuarist :) ) Seega nüüd kindlasti ka pastat kõvasti juba kasutatud :) Oled rahul? Ja kas käibki asi nii lihtsalt, et registreerid end nende lehel kasutajaks, valid tooted välja, maksad ja saadavad Eestisse? (Ma asjas uus ja tiba pelgan kaugelt asju tellida)

Kätrini kokkamispäevik

Kätrin
Abikokk
2008-12-29 22:07:05
Mina ei saanud tellimisega hakkama ja panin täna kaks kauna viina sisse seisma. Eks ole paista, mis sealt kuu aja pärast välja tuleb :)

Kätrini kokkamispäevik

Eva
Abikokk
2009-02-09 12:26:34
Minul selline positiivne kogemus Rapuntzel tootega Bourbon Vanille (tegemist on kaunast tehtud pulbriga). Lisasin seda 1 tl valmivasse pistaatsiajäätisesse ning tulemuseks tuli vanillijäätis pistaatsiatükkidega (ehk siis vastupidine sellele, mida tegelikult soovisin). Pistaatsiajäätis kui selline läks nässu, sest vanillimaitse oli väga meeldiv ja päris tugev. :) Kel huvi osta, siis mina hankisin selle Rohelisest Toast, maksis 74 kr (15 g) ja seda asja tuleb ette tellida, sest igapäevaselt müügil ei ole.

http://www.perenaine.ee/

Tiina
Abikokk
2009-02-09 13:32:22
Eva:
Minul selline positiivne kogemus Rapuntzel tootega Bourbon Vanille (tegemist on kaunast tehtud pulbriga). Lisasin seda 1 tl valmivasse pistaatsiajäätisesse ning tulemuseks tuli vanillijäätis pistaatsiatükkidega (ehk siis vastupidine sellele, mida tegelikult soovisin). Pistaatsiajäätis kui selline läks nässu, sest vanillimaitse oli väga meeldiv ja päris tugev. :) Kel huvi osta, siis mina hankisin selle Rohelisest Toast, maksis 74 kr (15 g) ja seda asja tuleb ette tellida, sest igapäevaselt müügil ei ole.
Ostsin omale Stockholmist (täitsa tavalisest kesklinna Hemköpist) sarnase pulbri. 100% ehtne ökoloogiline Bourbon vaniljekaunapulber. Kasutamisjuhend on 1/4-1/2 tl = 1 tl vaniljesuhkrut. 10 g purk, ei mäleta, mis maksis, aga kusagil 70 eesti krooni ringis. Ega ta väga tugeva aroomiga ei ole, aga mulle meeldib, et tegemist on ökotootega ja et mingeid lisaaineid ei ole sees. Võrreldes ekstraktiga on kõvasti odavam ka.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Fre
Abikokk
2009-02-09 15:29:45
Tahaks jälle asjatundmatute küsimustega lagedale tulla. Mul vedelevad juba mõnda aega kodus pakendis vaniljekaunad ja ei oska nendega midagi peale hakata. Mõnest retseptist on jäänud mulje, et kasutatakse vaid kauna sees olevaid seemneid ja mõnest et kasutatakse kauna tervena. Kuidas siis tegelikult? Näib, et kaunad käivad enamasti sellistesse kreemjatesse magustoitudesse, mille fänn mina ei ole. Kus muidu veel võiks neid kasutada? Kui kui ise vaniljesuhkrut teha siis kas tõesti töötab kui lihtsalt pista terve kaun ja suhkur köögikombaini? Kui palju suhkrut ühe kauna kohta?
Zapxpxau
Abikokk
2009-02-09 16:14:07
Kaunad võid tõesti purustada koos suhkruga, Jamie pani vist nii tassitäie suhkru kohta 2 kauna.. umh.. oli vist 2.. Aga võid ka viinapudelisse panna ja ise ekstrakti teha. Otsi mõni väiksem piklik pudel, lõika kaunad pikuti pooleks, seemned kratsi välja (need seemned võib seejärel muu magustoidu sees ära kasutada või kaunadega koos pudelisse pista), lükka poolitatud kaunad pudelisse ja viin vala peale. 1 liitri viina kohta 6-8 kauna. Kord nädalas võiks loksutada kui meeles on. Kõige hiljem kahe kuu pärast on valmis.

Zap*

Tiina
Abikokk
2009-02-09 16:18:24
Fre:
Tahaks jälle asjatundmatute küsimustega lagedale tulla. Mul vedelevad juba mõnda aega kodus pakendis vaniljekaunad ja ei oska nendega midagi peale hakata. Mõnest retseptist on jäänud mulje, et kasutatakse vaid kauna sees olevaid seemneid ja mõnest et kasutatakse kauna tervena. Kuidas siis tegelikult? Näib, et kaunad käivad enamasti sellistesse kreemjatesse magustoitudesse, mille fänn mina ei ole. Kus muidu veel võiks neid kasutada? Kui kui ise vaniljesuhkrut teha siis kas tõesti töötab kui lihtsalt pista terve kaun ja suhkur köögikombaini? Kui palju suhkrut ühe kauna kohta?
Olen ka Jamie järgi ise vaniljesuhkrut teinud. Minu arust oli tal neli kauna kilo suhkru peale, aga ma võin ka eksida :) Köögikombainis tuleb tuhksuhkur :) Mul on ainult saumikser ja sellega oli purustamine üsna vaevaline, jäidki suuremad tükid sisse lõpuks.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Eneli
Kokaõpilane
2009-02-09 19:01:42
Zapxpxau:
Aga võid ka viinapudelisse panna ja ise ekstrakti teha. Otsi mõni väiksem piklik pudel, lõika kaunad pikuti pooleks, seemned kratsi välja (need seemned võib seejärel muu magustoidu sees ära kasutada või kaunadega koos pudelisse pista), lükka poolitatud kaunad pudelisse ja viin vala peale. 1 liitri viina kohta 6-8 kauna. Kord nädalas võiks loksutada kui meeles on. Kõige hiljem kahe kuu pärast on valmis.
Zapxpxau, kuidas seda pärast kasutatakse? Kui retseptis on nt 1 tl vanillisuhkrut, panen siis selle asemel 1 tl vanilliviina?
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>