Vanill e. vanilje ja vanilliin

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-08 21:13:27
Niiskemad kaunad on paremad, sest neid saab hõlpsalt lõigata ja seemned saab paremini kätte, ka aroom pidavat väidetavalt pisut parem olema. Ise ei osta enam neid odavaid kaunu, sest minul juhtus ka nii, et hakkasin kauna noaga poolitama, aga see oli nii kuiv ja rabe, et lihtsalt pragunes kildudeks ja seemneid sealt küll kätte ei saanud. Olin täiesti pettunud. Ise eelistan häid kaunu kasutada, kus võimalik, aga kohtades nagu näiteks see Pavlova kook, kus ei saa kaunu kasutada, seal eelistan seemnetega ekstrakti tavalisele, lähengi seda otsima homme. PS. kiisumiisu, tänan info eest :D kui ma Bonaparte'st vanillipastat ei leia, siis tean, et saan selle Stockist!

Zap*

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-10 18:26:46
Nii, update. Bonaparte's ongi müügil seesama Nomu vanillipasta, mida kiisumiisu mainis, täpselt 300.- maksis, pumppudelis, 100% Madagascari vanill ja seemnetega. Otsing lõpetatud.

Zap*

Eva
Abikokk
2008-04-13 15:04:34
Valmistasin vaniljesuhkrut kodusel teel - kasutatud kaunad lasin (straume-moodi) kohviveskis suhkruga peeneks. Väljanägemine, lõhn ja maitse nagu päris, ma arvan, et tervetest kaunadest tuleks veelgi parem!

http://www.perenaine.ee/

Gegegerda
Abikokk
2008-05-07 20:39:56
Ütlen ausalt, et ma pole kunagi poes näinud (võibolla ma pole lihtsalt õigest kohast otsinud) ei vanillikauna ega ka vanilliekstrakti. Magustoitudes kasutan ikka ainult vanillisuhkrut ja seda ma raputan tõesõna peaaegu igale poole. Annab mõnusa lõhna.

www.gegegerda.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-05-08 07:21:29
Kuna mu Lakelandist tellitud vanillipasta pole kohale jõudnud, siis proovisin Nomu oma (16.95 euri) ja pehmelt öeldes seda kasutades ma miskit maitset küll ei tunne.
Tullia
Abikokk
2008-05-12 23:09:45
Mu seni välismaalt hangitud kaunavarud lõppenud ja tahtsin täna Tartu Maksimarketist kasvõi Santa Maria näol lisa hankida. Võta näpust, ei kauna haisugi seal. Kust Tartus võiks häid kaunu leida? Rimisse peaks ehk vaatama?

Tullia jutukesed

Tikkk
Kokaõpilane
2008-05-12 23:57:34
Tullia:
Mu seni välismaalt hangitud kaunavarud lõppenud ja tahtsin täna Tartu Maksimarketist kasvõi Santa Maria näol lisa hankida. Võta näpust, ei kauna haisugi seal. Kust Tartus võiks häid kaunu leida? Rimisse peaks ehk vaatama?
Tullia, vanasti oli Tartu turuhoones Piprapoe lett, seal on minu arvates kõige-kõigemad vaniljekaunad ;)
Põrnikas
Abikokk
2008-05-13 00:24:31
Tullia:
ainus koht, kus mina tartus olen näinud, on Selver.
Tullia
Abikokk
2008-05-13 00:24:56
Tikkk:
Tullia:
Tullia,vanasti oli Tartu turuhoones Piprapoe lett, seal on minu arvates kõige-kõigemad vaniljekaunad ;)
Aitäh! lähen homme kohe asja uurima!

Tullia jutukesed

Merilin
Abikokk
2008-05-13 08:20:50
Põrnikas:
Tullia:
ainus koht, kus mina tartus olen näinud, on Selver.
No Kaubamajas justkui oleks ka ikka nagu olnud aeg-ajalt. Oma kunagised tõin Tallinnast Rimist ja nüüd mõningad Kopenhaagenist - ai, kus seal oli valik!

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>