Vanill e. vanilje ja vanilliin

Evelin
Kokaõpilane
2008-04-07 09:44:30
Oo, tekitasite minus ka tahtmise vaniljesuhkrut/ekstrakti ise teha! Tavaliselt kasutan igal pool hulgas puhast vanilliini, mida meil on suuremas koguses juba iidamast-aadamast. Selle doseerimine noaotsaga on väiksest saati käpas. Kui vanemad Egiptuses käisid, tõid nad sealt paraja posu naturaalseid vaniljekaunasid kaasa (hinnavahe peaks ikka päris suur olema!) ning kuna neid saab ka mitmekordselt kasutada, on magustoidud aeg-ajalt eriti head :) Seega - Egiptusessse marss? ;)

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Vike
Abikokk
2008-04-07 19:37:09
Kus seda Madagaskari ökoloogilist vaniljekauna saada on? Ma olen siiani kas siis oskamatusest või laiskusest ainult vanillisuhkrut kasutanud, aga läheks nüüd paremale kraamile üle.
Zapxpxau
Abikokk
2008-04-07 21:52:09
Saan aru, et sa Vike viibid tihti Inglismaal? Seal peaks olema seda lihtsam leida, ma ise tellin Inglismaalt, siit: Steenbergs Organic. Nad saadavad Eestisse ja siiani on pakid ilusti kohale tulnud. Kes Soomes käib, siis seal on neil edasimüüjaks Aduki Oy.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-08 00:33:19
Zapxpxau:
Saan aru, et sa Vike viibid tihti Inglismaal? Seal peaks olema seda lihtsam leida, ma ise tellin Inglismaalt, siit: Steenbergs Organic.
Minu lemmikuks on Lakeland Limited poodides ja kõiksugu delipoodides müüdav Madagascari bourbon vanilla extract (vt siit). Ma ikka aeg-ajalt lasen Lakeland Ltd endale saata :P Lisaks kasutan tavalisi vanillikaunu. Puhtakskaabitud ja kuivatatud kaunad lisan vanillisuhkrutoosi... Vanilliini(essentsi) ei kasuta.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-04-08 08:34:50
Lakeland Ltd. lehe peale minek oli puhas "viga":)
Spidur
Abikokk
2008-04-08 08:48:33
Pille:
Minu lemmikuks on Lakeland Limited poodides ja kõiksugu delipoodides müüdav Madagascari bourbon vanilla extract (vt siit: http://www.nami-nami.ee/componentshow.php?act=edit&pID=127). Ma ikka aeg-ajalt lasen Lakeland Ltd endale saata :P
kasutan ka seda ekstrakti, teine potsik juba läheb. Vanilliinsuhkur on aga ka riiulil. Mulle vanilliini lõhn meeldib, nagu ka mõned muud kunstlikud maitsed-ntx järele tehtud metsmaasika või banaanimaitse-essents-toovad minus kohe sentimentaalsed mäletsused pingviinijäätisest.

Elina tegemised

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-08 11:44:47
Bourbon vanilli toodetakse Vanilla planifolia taimest järgmistel India ookeani saartel: Madagascar, Réunion (endise nimega ?le Bourbon, sealt võibki see nimetus pärineda) ja Comoro saared (Komoorid). On veel näiteks Tahiiti vanill, mida toodetakse Vanilla tahitiensis taimest. Mehhiko vanilli toodetakse Vanilla planifolia'st, aga kohalikud lisavad seal turgudel müüdavale ekstraktile vahel tonkauba, mille ekstrakt lõhnab ja maitseb nagu vanill, aga võib kahjustada maksa.

Zap*

Zapxpxau
Abikokk
2008-04-08 11:52:37
Kas keegi on kuskil näinud jahvatatud vanillikaunu (ground vanilla beans)? Või seemnetega vanilliekstrakti (vanilla paste)? Jahvatatud vanillikaunapuru pidavat olema kaks korda aromaatsem kui ekstrakt, sest seal ei ole alkoholi ja nii ei lähe küpsetamisel/keetmisel aroomi kaduma. Tekkis suur huvi selle vastu.

Zap*

Kiisumiisu
Kokaõpilane
2008-04-08 20:42:27
vaniljekaunadel võib ka vahe väga suur olla - nt. piprapoe kaunad on sellist niiskemat tüüpi, aga Santa Maria pakikesest sellised kuivad ja väetid. Mul oli ükskord ikka kõvasti tegu, et cr?me br?lée'd maitsestada - Santa Maria kaunadest oli väga raske seemneid kätte saada. Hiljuti tõi sõbranna mulle Madagaskarilt tõeliselt pirakad kaunad. Minu hetkelemmik on Nomu vanillapasta ostetud Stockmannist, hind võis olla suht krõbe.
Tiina
Abikokk
2008-04-08 20:50:06
Nüüd ma olen veel rohkem segaduses, kui enne :D. Et mis see siis ikkagi kõige parem on? Vanillikaun või -ekstrakt? Ja kust Eestis seda kõige parema hinna/kvaliteedi suhtega toodet saaks?

Gruusia köök on siiski üle kõige!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>