Vanill e. vanilje ja vanilliin

Zapxpxau
Abikokk
2009-02-09 19:39:00
Eneli:
Zapxpxau:
Aga võid ka viinapudelisse panna ja ise ekstrakti teha. Otsi mõni väiksem piklik pudel, lõika kaunad pikuti pooleks, seemned kratsi välja (need seemned võib seejärel muu magustoidu sees ära kasutada või kaunadega koos pudelisse pista), lükka poolitatud kaunad pudelisse ja viin vala peale. 1 liitri viina kohta 6-8 kauna. Kord nädalas võiks loksutada kui meeles on. Kõige hiljem kahe kuu pärast on valmis.
Zapxpxau, kuidas seda pärast kasutatakse? Kui retseptis on nt 1 tl vanillisuhkrut, panen siis selle asemel 1 tl vanilliviina?
:D vanilliviin! Seda kasutad nagu poest ostetud ekstraktigi, tavaliselt 1 tl, kuid kõik oleneb muidugi kogustest ja konsistentsist.

Zap*

Bunnygirl79
Abikokk
2009-02-09 20:26:50
Oma kogemustest tean öelda, et kahe kuu pärast on ekstrakt kasutuskõlbuline küll, annab nii maitset kui lõhna, ning palju odavam ka kui poes müüdav ekstrakt.
Zapxpxau:
Kaunad võid tõesti purustada koos suhkruga, Jamie pani vist nii tassitäie suhkru kohta 2 kauna.. umh.. oli vist 2.. Aga võid ka viinapudelisse panna ja ise ekstrakti teha. Otsi mõni väiksem piklik pudel, lõika kaunad pikuti pooleks, seemned kratsi välja (need seemned võib seejärel muu magustoidu sees ära kasutada või kaunadega koos pudelisse pista), lükka poolitatud kaunad pudelisse ja viin vala peale. 1 liitri viina kohta 6-8 kauna. Kord nädalas võiks loksutada kui meeles on. Kõige hiljem kahe kuu pärast on valmis.

http://bunnygirl79.blogspot.com

Eva
Abikokk
2009-02-22 22:21:15
Tekkis küsimus, miks on lisatud vanilli retsepti hulka kui selleks otsest vajadust ei ole? Näiteks tegin šokolaadikooki, mis sisaldas kakaod ja retsept nägi ette ka 2 tl vanillisuhkrut. Loomulikult ei olnud koogis mingit vanilli maitset tunda... Selliseid näiteid on veel ja veel.

http://www.perenaine.ee/

Netcat
Abikokk
2009-02-23 14:14:29
Arvan, et vanill annab mingi maitsenüansi asjale juurde isegi siis, kui seda selgelt eristuvana tunda ei ole.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Eva
Abikokk
2009-02-23 14:46:24
Netcat:
Arvan, et vanill annab mingi maitsenüansi asjale juurde isegi siis, kui seda selgelt eristuvana tunda ei ole.
Milline see maitsenüanss siis on kui seda tunda ei ole? :)

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-25 14:56:32
Artikkel vanilli ja vanilliekstraktide kohta USA ajakirjas Cook's Illustrated: Vanilla Smackdown. Artikkel on LA Timesi lehel ajutiselt, nii et huvilised peaksid artiklist koopia tegema ja selle salvestama..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-02-25 16:52:37
Eva:
Netcat:
Milline see maitsenüanss siis on kui seda tunda ei ole? :)
Noh, umbes midagi sellist nagu see tera soola, mis on jäänud pastavette panemata. Mina vähemalt kunagi ei pane soola nii palju, et pasta tuntavalt soolane oleks, aga kui päris panemata jätta, on maitses siiski midagi puudu.

Tziiki
Abikokk
2009-04-29 08:29:47
oskab keegi öelda-kas kaubanduses müüdavatel vaniljekaunadel mingi vahe ka on? suur oli mu imestus, kui eile kaubamajast leidsin Vahine pakitud vaniljekauna-2 tk pakis ja 29.-!!! seni olen ostnud Santa Maria oma purgis-1 tk u 50.- kas see vahe tuleb sellest, et SM puhul maksan ka klaaspurgi eest või on neil ka kvaliteedi vahe? (ise nagu aru ei saanud)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2009-06-09 16:12:11
Santa maria kaunadest ei tea, aga need Vahine kaunad on täpselt sama vähe väärt kui nad maksavad. Või nii ma järeldan nendest eksemplaridest mis on sattunud minu kätte, võrreldes nendega, mis olen ostnud Piprapoest. Vahine omad olid kuivetunud, seemneid seest kätte üldse ei saanud ja ega aroom polnud ka eriti tugev.

Liiseli
Abikokk
2009-10-26 13:22:12
Eva:
Minul selline positiivne kogemus Rapuntzel tootega Bourbon Vanille. Kel huvi osta, siis mina hankisin selle Rohelisest Toast.
Pärnus Riiamarii poes nägin ka seda peenestatud vanillikauna, hinda ei mäleta. Mis puudutab Vahine kaunasid, siis kord proovisime nendega vanillijäätist teha. Maitse jäi, nagu oleks vanilliini kasutanud :( Täiesti mõttetud. Santa Maria vanillikaunad on olnud kenasti niisked ja hea maitsega. Mainin vaid seda, et kui ühe kaunaga purk maksab 40-50 krooni, siis Kaupmehe hulgis oli 6 kaunaga purk u. 110.-.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>