JAMIE OLIVERI kokaraamatud ja -saated

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-15 19:21:12
Juc:
Liblikapyydja:
Mulle meeldis ka väga see eilene "Jamie kodus: kartulid" saade. Tõestas sealsete retseptidega veelkord, et lihtsuses peitub võlu. Aga mul tekkis küsimus, et ta kasutas seal ühte väga vahvat vidinat - ürdisheikerit. Tundus imehea asi olevat nt kastmete segamiseks. Äkki ma olen ajast väga maha jäänud ja meie kaubanduses on see täiesti ostetav, oskab keegi öelda? :D
täpselt sama küsimus, see ürdishaker, tahaks ka
Mul on selgelt meeles, kuidas see Jamie ürdišeiker kuulutati mingi briti toiduajakirja (või lausa -ajakirjade?) poolt kõige mõttetumaks köögividinaks (aasta siis oli vist 2005). Aga no äkki on parandatud seda riistapuud vahepealsete aastate jooksul.. Sellele vidinal on lausa oma veebileht.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liblikapyydja
Kokaõpilane
2009-01-16 12:15:27
Pille:
Juc:
Liblikapyydja:
Mulle meeldis ka väga see eilene "Jamie kodus: kartulid" saade. Tõestas sealsete retseptidega veelkord, et lihtsuses peitub võlu. Aga mul tekkis küsimus, et ta kasutas seal ühte väga vahvat vidinat - ürdisheikerit. Tundus imehea asi olevat nt kastmete segamiseks. Äkki ma olen ajast väga maha jäänud ja meie kaubanduses on see täiesti ostetav, oskab keegi öelda? :D
täpselt sama küsimus, see ürdishaker, tahaks ka
Mul on selgelt meeles, kuidas see Jamie ürdišeiker kuulutati mingi briti toiduajakirja (või lausa -ajakirjade?) poolt kõige mõttetumaks köögividinaks (aasta siis oli vist 2005). Aga no äkki on parandatud seda riistapuud vahepealsete aastate jooksul.. Sellele vidinal on lausa oma veebileht.
Heheee, praktilist külge ei oska jah kommenteerida, aga välja näeb see vidin igatahes väga hea :D
Lilly_Munster
Abikokk
2009-01-16 12:38:07
Ehhee, kuskil paar aastat tagasi soovitati see sheikeri vidin ämmale kingituseks osta mingis reklaamis. Kui nüüd siia kõrvale mõttetuse tiitel panna, siis makes sence :D Aga minu arust on see riist küll muutumatuna püsinud, ainult "limited editioneid" saanud. Samas kui midagi peab just köögis JO nimega olema, siis ostke parem panne-potte :)
Kika
Abikokk
2009-01-16 14:16:45
Lilly_Munster:
Samas kui midagi peab just köögis JO nimega olema, siis ostke parem panne-potte :)
jajah, ma olen neid panne-potte poes vaadanud. tunduvad ikka nagu tavalised Tefali nõud, ainult natuke teine disain ja palju suurem hind :) ise pole neid kasutanud. kas neid eristab peale JO nime veel midagi teistest pottidest-pannidest?
Lilly_Munster
Abikokk
2009-01-16 15:25:29
Kika:
kas neid eristab peale JO nime veel midagi teistest pottidest-pannidest?
Oi, ma olen nii antikommertsline, et isegi oma kohaliku (ja JOst palju suurema :) ) lemmiku maitseaineid-poolfabrikaate ei osta. Aga lihtsalt ühte roostevaba potti saab vähemalt mõtestatult kasutada :) Muidu ma arvan, et tegemist tavalise tefaliga ja võib funktsionaalsust silmas pidades vabalt ilma nimeta versiooniga läbi ajada.
Uniquegirl
Abikokk
2009-01-16 17:44:55
oh see ürdishakemis vidin päris mõnus. Ma pole seda varem näinud aga nüüd tahaks kaaa kuigi köögis niigi palju asju aga tahaks veel ja veel täna tegin raamatust Ministry of food parmesani kana ja olen jälle veendunud, et Jamiel on nii palju lihtsaid retsepte aga tulemuseks kõik ahatavad ja ohatavad. Esiteks juba see, et see kõik näeb nii ilus välja ja tundub, et inimene on metsikult vaeva näinud (noh vähemalt minu tutvusringkonna arvates)
Kika
Abikokk
2009-01-17 18:48:43
Liblikapyydja:
nii, prouad! käisin täna stockmannis ja seal on see Jamie Oliveri Flavour Shaker täiesti olemas! musta värvi ja maksab 498 krooni!
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-18 13:17:36
Lappasin oma Ministry of Food raamatu läbi ja lisasin kuus retsepti ka nami-namisse, sh paljukiidetud parmesanikana, makaroni-lillkapsa-juustuvormi, vürtsika lillkapsa-kartulikarri, läätse-spinatisupi (sobiks ideaalselt käimasolevasse läätsede kooskokkamise teemasse ;)), pastinaagi-ingverisupi ja sinepi-kaerahelbekattega ahjukala retseptid. Jamiest inspireeritud lasanjeretsepti lisasin juba varem. Üldiselt igati vahva raamat, vähemkogenud kokkadele on kindlasti abiks need "evolutsioonilised" retseptid (salatid, hakklihakaste, jms - et kui teed põhja valmis, siis kuidas sellega veel 10 erinevat rooga teha).
Bunnygirl79:
Jamie magustoidud mulle eriti ei istu, Nigella on selles osas palju parem..
Siinkohal Bunnygirliga nõus - ükski magustoit ei isutanud sedavõrd, et ma oleks tahtnud retsepti tõlkida ja nami-namisse lisada :( Kui lihtotsingusse JAMIE kirjutada, siis kuvatakse kõik olemasolevad Jamie Oliveri retseptid. (Sealhulgas mõned desserdid, aga enamasti ikka soolased road).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ragne
Abikokk
2009-01-18 22:12:13
jah seda Jamie parmesanikana soovitan proovida. Tõesti maitsev. Olen seda juba mitmeid kordi valmistanud! Lisaks kiidan sealt raamatust ka pastat peekoni ja hernestega!

www.kokkama.ee

Nipitiri
Abikokk
2009-01-19 09:32:06
Soovitan proovida brokolit seesamiseemnete ja küüslauguga "Cook with Jamie" raamatust, retsept peast mälu järgi umbes (neljale sööjale): brokolit 2 kuhjaga spl seesamiseemneid 3 spl oliiviõli 5 küüslauguküünt, kooritult ja õhukeste viiludena 1/2 spl seesamiõli 1-2 laimi mahl 3 spl tumedat sojakastet pöidlasuurune jupp ingverijuurt Brokoli jagada õisikuteks, vars koorida ja lõigata juppideks, keeta või aurutada. Jamie soovitab kastet teha brokoli keemise ajal, aga kuna brokoli keeb väga ruttu ja kastmega on mässamist, siis mina soovitaks enne valmis teha. Selleks röstida seesamiseemneid kuumal pannil sageli segades, tõsta pannilt kõrvale. Kuumutada pannil oliiviõli ning (nõrgemapoolsel keskmisel kuumusel) praadida küüslaugulõigud kuldseks, hoidudes neid kõrvetamast, mis muudab maitse ebameeldivalt kibedaks. Tõsta küüslaugulõigud kõrvale. Küüslaugusel oliiviõlil lasta natuke jahtuda (Jamie soovitab alles jätta ca 2 spl õli) ja segada nt sealsamas pannil seesamiõli, sojakastme ja laimimahlaga. Ingver koorida, riivida peenikese riiviga ja suruda sõela ja lusikaga kogu mahl samuti kastmesse. Kui brokoli on valmis, kurnata, raputada peale seesamiseemned ja küüslauk ning kallata üle kastmega.
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>