Juc Abikokk 2008-12-29 13:51:43 |
Mina sain ka üllatuslikult Jamie Itaalia jõuluvanalt. Olen ülimalt rõõmus. Väga vahva raamat. Ootan juba pikisilmi suve, maitsvaid tomateid ja suvikõrvitsaid, oma aia ürte jne. Hetkel ei ole mõtet neid retsepte enamasti proovida, kuna kasutada saab ainult kummist köögivilju ja plastist puuvilju.
Üks kriitika ka eestikeelse versiooni kohta. Kas ainult minule tundub, et tõlketöö on kuidagi väga kummaline. Inglisekeelses versioonis on kasutusel Jaime igati lahe tänavapoisi keel. Aga tõlkimisel on see kuidagi kohmaka kuju saanud, nt "räpased võdisevaid rupskeid; väike plärakas salsa verdet, kasutada hämmastavaid amalfi sidruneid" jne jne jne. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-29 14:06:21 |
Juc:
No Sa ju tuntud kui suur itaalia-fänn, nii et minule see küll üllatuslikult ei tule, et Sa selle raamatu said. Pigem oleks üllatav olnud, kui Sa poleks sellist kinki saanud..
Mina sain ka üllatuslikult Jamie Itaalia jõuluvanalt. Juc:
:O :O :O See nüüd küll kenasti ei kõla :(
Tõlkijaks Heija-Liis Kaljuste, kelle jaoks see vist esimene kokaraamat. Kirjastajaks Pegasus, kelle jaoks on see vist ka esimene kokaraamat.
Üks kriitika ka eestikeelse versiooni kohta. Kas ainult minule tundub, et tõlketöö on kuidagi väga kummaline. Inglisekeelses versioonis on kasutusel Jaime igati lahe tänavapoisi keel. Aga tõlkimisel on see kuidagi kohmaka kuju saanud, nt "räpased võdisevaid rupskeid; väike plärakas salsa verdet, kasutada hämmastavaid amalfi sidruneid" jne jne jne. |
|
Juc Abikokk 2008-12-29 15:02:44 |
Pille:
:) väga hästi öeldud. Tundub tõesti nii.
Olen jah täiesti Itaalia fänn ja ju see jõuluvana oli sellest siis päkapikkudelt kuulnud, lihtsalt ei osanud oodata sellist toredat kinki!
Aga värske köögivilja puudumine on tekitanud minus mõningase kokandus-kaamose, eriti suur igatsus ongi tomatite järele. Väike säde tekkis mõned Jaime pizzade ja ühe spaghetti vormi retseptide juures siiski ;) Tõlkijaks Heija-Liis Kaljuste, kelle jaoks see vist esimene kokaraamat. Kirjastajaks Pegasus, kelle jaoks on see vist ka esimene kokaraamat. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Fre Abikokk 2008-12-29 17:07:13 |
Juc:
OMG. Ma just mõtlesin selle raamatu peale täitsa tõsiselt, et kas tahaks. Või äkki on liiga kallis. Või äkki ei taha hoopis. Toodud tsitaadid on hoogu omajagu maha võtnud, talun selliseid jaburaid väljendeid äärmiselt halvasti. No eriti need hämmastavad sidrunid kõlavad nagu tüüpilise kiirtõlgitud eneseabikäsiraamatu keelekasutus. Aga tõlkimisel on see kuidagi kohmaka kuju saanud, nt "räpased võdisevaid rupskeid; väike plärakas salsa verdet, kasutada hämmastavaid amalfi sidruneid" jne jne jne. |
|
Ragne Abikokk 2008-12-29 17:13:08 |
Nagu ka Evka sooviks ka Ministry of Food kokaraamatu kohta kommentaare. Mõlgutan kergelt mõtteid see soetada. Kellel see juba olemas, ootaks kommentaare!!! | |
Juc Abikokk 2008-12-29 20:25:21 |
Fre:
Just, OMG. Ma lihtsalt ei suuda ja pean veel mõned eredamad killud siia lisama.
Nt risoto peab lõpuks minema hämmastavalt lödiseks...
nt pestot peab ka parajalt lödiseks vedeldama...
nt kalale ürtide panemisel peaksime olema üliväga liiga heldekäelised...
No lihtsalt uskumatu. OMG. Ma just mõtlesin selle raamatu peale täitsa tõsiselt, et kas tahaks. Või äkki on liiga kallis. Või äkki ei taha hoopis. Toodud tsitaadid on hoogu omajagu maha võtnud, talun selliseid jaburaid väljendeid äärmiselt halvasti. No eriti need hämmastavad sidrunid kõlavad nagu tüüpilise kiirtõlgitud eneseabikäsiraamatu keelekasutus. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-30 10:06:22 |
Juc, sellest saab veel kõige popim teema, kui Sa neid "pärleid" siia edaspidigi jagad :) Mul endal seda raamatut ei ole ja just tema kirjastiili poolest eelistaksin alati originaalteost (st ingliskeelset). Küll aga tuli mulle postiteatis täna hommikul ja postkontorist sain kätte briti-rumeenia sõbranna Ruxandra saadetud DVD "Jamie's Christmas" (137 minutit). Kui keegi millalgi vaadata tahab, andke teada.. Jamie Ministry of Food on ka olemas, aga lappamisest kaugemale pole veel jõudnud.. | |
Bunnygirl79 Abikokk 2009-01-04 22:02:23 |
Ragne:
Mul on Jamie "Ministry of Food" juba tükk aega olnud, ja mulle meeldib see väga, isegi rohkem kui "Cook with Jamie".
Toidud on sellised lihtsad ja kiired ning tegemisõpetus on pildidega ka ära näidatud. Parmesani kana olen ma juba teinud ja see oli küll väga maitsev. Mul on komme kokaraamatust huvitavad retseptid post-it paberitega ära märkida, ja see raamat on ikka päris kirju :).
Jamie magustoidud mulle eriti ei istu, Nigella on selles osas palju parem, aga karride peatükk on küll väga tore ja Jamie õpetab isegi, kuidas ise erinevaid karripastasid teha.
Mina olen oma ostuga väga rahul. Nagu ka Evka sooviks ka Ministry of Food kokaraamatu kohta kommentaare. Mõlgutan kergelt mõtteid see soetada. Kellel see juba olemas, ootaks kommentaare!!! http://bunnygirl79.blogspot.com |
|
Ragne Abikokk 2009-01-04 23:19:20 |
tänud info eest, kusjuures seda parmesani kana olen minagi juba mitu korda teinud (retsept olemas jamie lehel) ja see on ülimaitsev. | |
Marit Abikokk 2009-01-05 10:48:21 |
Lugesin äsja Naistelehest, et kirjastuse Pegasus kavatseb selle aasta sees välja anda Jamie kõige hiljutisema raamatu Jamie Ministry of Food. Kirjastus oli üllatunud, et nii palju Jamie raamatuid ostetakse, ladu pidi juba olema peaaegu tühjaks müüdud, nii et Jamie Itaalia lööb müügirekordeid! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |