Kokkame koos: mis ja miks?

3liko
Kokaõpilane
2010-07-25 12:22:57
Teema - Tarretatud magustoidud, oleks väga huvitav :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-25 12:44:52
3liko:
Teema - Tarretatud magustoidud, oleks väga huvitav :)
Jätame meelde..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-23 14:49:35
Kokkame koos # 30: Makaronivormid

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-11 12:42:17
Silx:
Kas jõuluks tuleb ka mingi temaatiline kooskokkamine? :)
Muidugi tuleb, Silx! Auhindugi on kogunenud juba omajagu - Gordon Ramsay uus kokaraamat (tükki 4 lausa), Varrakult ühtteist (sh Anthony Bourdaini "Avameelselt köögist" uus trükk), Victorinoxilt mõned toredad väikesed terariistad, üks imeilus puidust jõuluvalgusti (samuti Victorinoxi kaudu) jne jne. Ma mõtlen teemat välja.. Klassikalised ja moodsad jõulutordid ja -koogid juba olid. Kuumade jõuluste jookide teema on ka olemas. Ei teagi, kas teha midagi jõuluste suupistete osas või jõuludessertide teema või ...? Millised on ettepanekud, soovid?

ErleS
Abikokk
2010-11-11 13:37:30
Pille:
Ma mõtlen teemat välja.. Klassikalised ja moodsad jõulutordid ja -koogid juba olid. Kuumade jõuluste jookide teema on ka olemas. Ei teagi, kas teha midagi jõuluste suupistete osas või jõuludessertide teema või ...? Millised on ettepanekud, soovid?
Mõlemad teemad tunduvad mõnusad, nii suupisted kui desserdid :) Endal tekkis paar päeva tagasi mõte (ilmselt nii mõndagi hirmutav :)), et kooskokkamise teemaks võiks olla verel baseeruvad toidud, st verikäki- ja vorstitegu või siis nendest toidud :D. Ehk annab hematogeenist ka mõne magusa ampsu välja võluda? Teema kõlab ilmselt jubedalt, aga praetud verikäkiviile süües lihtsalt hakkasin mõtlema, et mida ma siis nende käkkide ja vorstidega peale oskan hakata peale praadimise või lihtsalt ahju panemise... Ja kuna eelmised jõulud möödusid esimest korda ilma vanaema tehtud verivorstideta, olen mõelnud, et tuleks ise vähemalt prooviks üks vorstitegu ette võtta. Kooskokkamine motiveeriks kindlasti tegutsema selles suunas :) Kuigi kardan, et see teema saaks veel vähem populaarsust kui praegune makaronivormide teema alguses sai :D
Triin
Abikokk
2010-11-11 14:18:43
mul mõlgub ka peas üks mitte nii jõulune teema, aga talvine kindlasti. Raske isegi sõnastada, aga viimasel ajal on tekkinud tahtmine oma lihakasutust :) rohkem varieerida. Kooskokkamisest saaks ideid. Huvitavad tunduvad kõik need terriinid ja rilette'id ja erinevad tarretised lihale ja pateed :) jms, mis ei ole praad-kotlet-šnitsel-pajaroog.
Tiramiiiisu
Kokaõpilane
2010-11-11 14:18:55
Vorsti-käkiteema oleks küll tore, aga ehk ei ole igaühel võimalik toorainet hankida (soolikaid ja verd nimelt). Omalt poolt pakun sellise idee, et võiks ju proovida eri rahvusköökide traditsioonilisi jõulusööke ja küpsetisi, miks mitte ka jooke :)
Liilia
Abikokk
2010-11-11 14:39:37
mm, mulle meeldiks küll jõuludesserdid. mitte koogid-küpsised-kommid, aga just tarretised-pudingud-kissellid.

Köögitoimkond

Zapxpxau
Abikokk
2010-11-11 14:40:07
Tiramiiiisu:
Vorsti-käkiteema oleks küll tore, aga ehk ei ole igaühel võimalik toorainet hankida (soolikaid ja verd nimelt). Omalt poolt pakun sellise idee, et võiks ju proovida eri rahvusköökide traditsioonilisi jõulusööke ja küpsetisi, miks mitte ka jooke :)
Mul on soolikad olemas!

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-11 14:52:59
:D Ei ole ühtegi põhjust, miks detsembris ei võiks osaliselt paralleelselt toimuda kaks erinevat kooskokkamist - midagi maiasmokkadele ja midagi verejanulistele ;) Püsige lainel!
Triin:
mul mõlgub ka peas üks mitte nii jõulune teema, aga talvine kindlasti. Raske isegi sõnastada, aga viimasel ajal on tekkinud tahtmine oma lihakasutust :) rohkem varieerida. Kooskokkamisest saaks ideid. Huvitavad tunduvad kõik need terriinid ja rilette'id ja erinevad tarretised lihale ja pateed :) jms, mis ei ole praad-kotlet-šnitsel-pajaroog.
Triin, rillette ja pate ja terriinid võtame jaanuaris ette, eks! Kohv köögis teema on ka endiselt ootel.

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>