KOKKAME KOOS # 25: ERINEVAD KALASUPID

Kingadraakon
Abikokk
2010-03-11 17:06:04
supikogu külmas ootamas...ilmselt võtan minagi seekord osa.
Coccinella
Kokaõpilane
2010-03-11 18:42:58
:( Just lootsin, et saan sel kuul osa võtta, aga kala ei tõmba...

www.thefoodisonfire.blogspot.com

Tullia
Abikokk
2010-03-11 19:28:28
Mul valmis täna koorene lõhesupp tilliga, mis maitses väga hästi. Kindlasti proovin veel midagi, sest kala ja supp on just need, mis võiksid meil sagedamini laual olla.

Tullia jutukesed

Tullia
Abikokk
2010-03-11 19:43:19
Lisan siia veel ühe mahedamaitselise kalasupi, mida mu 3-aastane sööb väga hea meelega. Koosneb see natukesest võist, milles on hautatud porgand, köögiviljapuljongist, milles porgand ja brokkoli on pehmeks keedetud ning pärast püreestamist on lisatud lõhe- või forellikuubikud ja pärast nende mõneminutilist keemist on lisatud ohtralt vahukoort. Maitseks panen näpuotsaga pipart ja palju värsket tilli.

Tullia jutukesed

Aire1
Abikokk
2010-03-11 19:47:29
Suitsukalasuppi tegin täna. Maitsev ja saab ruttu valmis.
Meringue
Abikokk
2010-03-11 19:55:49
Mulgi vist jääb seekordne kokkamine ära. Mina olen taimetoitlane (vaid vahel harva, pigem olude sunnil mõnes restoranis/külas söön kala) ja elukaaslasele jälle ei meeldi supid. Samas juba esimesed retseptid paistavad siin nii huvitavad, et kes teab, ehk tuleb mõni nii vägeva ideega välja, et me mõlemad suures katsetamishimus oma toidu-veendumused ajutiselt kõrvale paneme. ;) Jään huviga jälgima.

Köögikatsed

Põrnikas
Abikokk
2010-03-11 21:43:37
Olen elus vaid ühte tüüpi kalasuppi teinud: Tessa Kirose raamatust pärit 'Värske lõhesupp tilli ja kartuliga'. Super mõnus asi. Aga sellest kooskokkamisest tahaks kohe kindlasti osa võtta. Siin eespool juba mitu retsepti, mis isu tekitasid, näiteks see Marju oma tuleb ilmselt kindalsti katsetamisele..
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-03-12 12:11:30
Lisasin mõned kalasupiretseptid: Tummine suitsutursasupp krevettidega Hernesupp pesto ja kalapulkadega Mitmed on veel lisamisel.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Hexy
Abikokk
2010-03-12 14:05:11
Meie pere vaieldamatult lemmik supp on juhtumisi kalasupp. Esimest korda elus tegin seda kalasuppi ja mõtlesin, et ei tea kas ültse süüa kõlbab, kuidagi nii palju hirmu jutte olen kuulnud kalasuppide kohta. Peale supi maitsmist selgus, et nii head suppi polnud meist keegi veel söönud. Minu, sel ajal alla aastane laps, sõi nii suure isuga ja nii palju suppi, et me mehega olime täiesti üllatunud. Retsept pärineb saatest MINU ANNID KALASUPP angerjas, ahven, kiisk, särg, nurg, lest vesi, loorber, vürtsi, soola 4 porgandit 3 sibulat 125 g keedetud riisi 4 kartulit 3 keedetud muna hapukoort, tilli õli Pane puhastatud kala külma veega keema. Korja aegajalt vahtu ja seejärel lisa loorber, vürts ning sool. Keeda ca 10 minutit. Kurna puljong. Puhasta jahtunud kala. Riivi porgand ja tükelda sibul ning prae õlis. Tükelda kartulid. Valmis puljongisse lisa kartul, riis, praetud porgand ja sibul ning kõige lõpuks puhastatud kala. Serveerimisel tõsta kausi põhja riivitud muna, siis supp, hapukoor ja maitseroheline. See siis originaal retsept, mina teen mõningased mugandused

Hexy asjatab

Netcat
Abikokk
2010-03-12 14:10:01
Ma söön küll nii kala kui suppi, ja teinekord isegi kala supi sees. Aga erilist kaasalöömist ei tasu minult ilmselt oodata, kuigi ma n-ö "teema tellisin", sest ootamatult tabas jälle kaassööjat krooniline kõhuvaev, mis ta põmst riisi-õunamoosi-röstsaia dieedile on pannud, niiet igasugused vürtsikad ja hapukad apelsini- karri- ja tomatikeedused on täielikult out. Piimatooteid vaadati kah kahtleva pilguga ja köögiviljad olevat samuti ohtlikud, paljast kalast ja kartulist ma kahjuks söödavat suppi keeta ei oska. Eriti mitte graavilõhest ja ja sügavkülmand valgest kalast, mis on kõik, mis sel nädalal käepärast oli. Pidin küll minema mingisugust värsket kala ostma Kaubamajasse, aga eilne event purikatega seal maja läheduses ajas pealt igasuguse isu hetkel jalgsi kesklinna väisata.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>