KOKKAME KOOS # 25: ERINEVAD KALASUPID

Kingadraakon
Abikokk
2010-03-12 17:20:16
ma vaatasin üleeile poolkogemata vene kanalit ohota i rõbalka. seal keetis kalamees uhhaad lihtsalt valgest kalast (vist oli haug, ma täpselt ei mäleta) ja kartulist :) porgandi pani tervelt supi sisse keema ja enne serveerimist võttis ära. pitsi viina lisas ka, kui supp juba peaaegu valmis. taldrikus oligi siis lihtsalt leem, kartulid ja kalatükid. tuli meelde see netcati postitust lugedes.
Kokkamas95
Abikokk
2010-03-12 18:46:27
Võtan osa :) Kala ja supid on minu suured lemmikud. Kunagi mulle kala maitses, aga kalasupid mitte, nüüd söön ka kalasuppe hea meelega.

http://kokkamas95.blogspot.com/

Zoozi
Abikokk
2010-03-12 23:20:23
Üks väga maitsev kalasupp. Valmistusviisi muutsin natuke.Ma enne rosinate lisamist püreestasin sibula-küüslaugu-tomatisegu ja siis lisasin rosinad. Vett panin u 7 dl, oleks võinud olla isegi 6 dl ja kala kindlasti rohkem. Mul oli 200 g tükk ja jäi väheks. Muidu aga hästi mõnus supp :)

Zoozi tegemised

Liilia
Abikokk
2010-03-13 14:58:09
Mina tegin kalasupi hernestega

Köögitoimkond

Martiina
Abikokk
2010-03-13 15:40:51
Mina tegin tummist suitsutursasuppi krevettidega. Tummine saab see supp tõesti, mina panin vedelikku isegi veidi rohkem. Aga maitseb väga-väga hästi :)
Seenekas
Abikokk
2010-03-15 11:41:06
Vürtsikas tomatine kalasupp. 1/2 väikest tšillikauna 1 keskmine porgand 100 g varssellerit 100 g porrut (pooleks valge ja roheline osa) 100 g hiina kapsast 400 g pangasust 400 g purustatud tomatit 1/2 l vett 1 tl suhkrut soola, purustatud pipart, kuivatatud basiilikut õli ja 1 sl võid hakitud peterselli Juurviljad hakkida ja pruunistada koos hakitud tšilliga õlis-võis. Lisada purustatud tomat, vesi, keeta juurvili pehmeks. Lisada tükeldatud kala, keeta veel mõned minutid ja maitsestada. Serveerimisel lisada hakitud petersell ja soovi korral purustatud musta pipart. Meie sõime kõrvale leiba vahemere ürtidega toorjuusuga, mis selle roaga väga hästi sobis.
Seenekas
Abikokk
2010-03-15 18:50:30
Tänane kalasupp siis selline, mille nimeks paneks kohe meelsasti "ilus hea tuju supp", sest supi valmimise ajaks oli toas ilus päikesepaiste ja supist õhkuvad lõhnad teistsugused ja kuidagi tervislikumad, kui mu tavalistel toitudel ning mind ei häirinud isegi koera poolt äramäkerdatud sel kevadel veel pesemata aknad, millest läbi see kena päike soojendas. Ja akna alt jalutas läbi see imeilusate nööpsilmadega noor sokupoiss, mis vallandas koeraataki aknaklaasi sisekülje vastu. Mis omakorda vallandas kasside kiirkolimise lihtsalt igaks juhuks kõrgematesse kohtadesse. Kõigele lisaks olid meie selleaastased noored hobused täna esimest korda sadulas ja käitusid nagu see oleks neile tavapärane igapäevane toimetamine. Ma muidugi endiselt poolhaigena vaatan seda ainult toaaknast. Kalasupp apteegitilliseemnetega. 400 g valget kala (mul oli pangasus) 200 g varssellerit 200 g porrut (valge ja roheline osa pooleks) 2-3 keskmist kartulit 1 tl apteegitilli seemneid 1-1,5 l vett soola õli, 1 spl võid Juurikad tükeldada ja pruunistada õlis-võis, samuti apteegitilli seemned. Lisada vesi, keeta juurikad pehmeks, maitsestada, lisada tükeldatud kala ja keeta veel mõned minutid. Serveerimisel lisada kaunistuseks hakitud tilli. Tore värske maitsega suutäis.
Kirsike
Abikokk
2010-03-15 20:21:37
Koorest kalasuppi tegin. Kasutasin nii lõhefileed, kui pangafileed ja krevette. Kõigile väga maitses!

Lindude toitmine

Andra
Kokaõpilane
2010-03-15 22:11:24
Mul käivad neelud siin neid pilte vaadates. Armastan väga kalasuppi, seega lähipäevil saab tehtud :)

http://pliiditaga.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-03-15 22:33:07
Tegin täna kalaseljankat. 1,5l kalapuljongit(leidsin külmikust pudeli kalafondi,tegin sellest.Panin u 4sl fondi 1,5l vee kohta) sorts õli ja 1sl võid 500g valge kala fileed,mul oli panga kala 1porgand 2suurt sibulat u 100g leotatud soolaseeni 1 suurem marneeritud kurk u 100g rohelisi oliive u 1sl kappareid 2,5sl tomatipastat 4-6 tera musta pipart 1 loorberileht peotäis hakitud värsket tilli 4-5 viilu sidrunit soola,musta pipart Sibul hakkida,porgand viilutada ning seejärel kuumutada või-õli segus.Hautada u 10 minutit,siis lisada seened.Kuumuta veel u 5 minutit.Lisa tomatipasta ja sega,siis lisa kalapuljong,marineeritud kurgiviilud,oliivid,loorberileht,pipar,kapparid.Lase keema tõusta ja lase vaikselt podiseda 30 minutit,siis lisa kalatükid ja keeda veel umbes 10 minutit.Maitsesta soola-pipraga.Viimasena lisa hakitud till ja sidruniviilud.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>