Tiina Abikokk 2010-03-19 21:50:22 |
Minu kalasupp käib enamasti nii: praest üle jäänud lõhe pea ja selgroog puljongi jaoks keema. Keenud kala kurnan välja ja nokin sealt supi sisse veidi kalaliha ka. Supi sisse käib riis, porgand, porrulauk (või sibul) ja kartul. Porgandi ja porru hautan enne õlis läbi. Kui olen lahke, lisan ka pisut Merevaiku. Just nii, nagu vanaema tegi (v.a. see Merevaigu osa). Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Killukai Kokaõpilane 2010-03-20 09:04:22 |
Meie pere lemmik kalasupp on koorene kalasupp Mõnusalt koorene, kuid siiski täiesti kalasupp. | |
Elis Abikokk 2010-03-20 13:39:27 |
Mina valmistasin täna lõunaks Hernepüreesuppi suitsulõhega. Maitsev ja kõhtu täitev supp ja see suitsulõhe teeb asja väga huvitavaks. | |
Seenekas Abikokk 2010-03-21 17:20:42 |
Meie eilne toit oli peaaegu kalasupp. Tegin küüslaugukartulitest inspireeeritud nö. kartulisupi, kuid mehe piimajuurviljasupi mittesöömise puhul ei julenud eriti vedelat teha. Sisse sai praetud kilusid. Maitsekooslus oli väga hea, aga pildid tulid tõeliselt ebaapetiitsed, kuna pidin söögi veel üles soojendama, sest kohe ei tuldud laua äärde. Kilud muidugi lagunesid selle peale kohe ära, jäi selline ühtlane hall mass. Aha hea! | |
Liilia Abikokk 2010-03-21 19:03:19 |
Inspireerituna siin palju kiidetud tummisest suitsukalasupist- suitsukalasupp spinati ja juustuga http://liiliapere.blogspot.com/2010/03/suitsukalasupp-spinati-ja-juustuga.html | |
Kirsike Abikokk 2010-03-22 19:51:26 |
Tegin kalasupi forelli supikogust. Meie pere jaoks kõige tavalisem kalasupp: keedan kalapeast ja selgroost ja kõhuäärtest puljongi (loorberi, varsselleriga ja soola-pipraga), lisan ohtralt sibulat, küüslauku, natuke porgandit ja kartulit ning kalatükid. Peale palju maitserohelist - tilli, sibulat ja peterselli. Seda suppi söövad meil kõik :D | |
Hexy Abikokk 2010-03-22 21:00:40 |
teema mulle väga meeldib. Oma elus olen teinud ainult ühte kalasuppi (seda millest eespool rääkisin) Aga nüüd saan võimaluse katsetada erinevaid. Hakkasin kohe siin pakutavate supide nimekirjast algusest pihta ja tegin traditsiooniline lõhe- või forellisuppi. Supp oli hea, aga minu mehed on harjunud vist rohkem selle minu tavapärase supiga. Millegipärast on arvutis supikauss õigetpidi, aga kui ta siia laen läheb pilt küljeli. No parem ikka kui mitte midagi :D | |
Zoozi Abikokk 2010-03-22 22:18:04 |
Kalasupp konservtuunikalast 1l kalapuljongit,mille keetsin kalasupikogust, (loorber,mõned pipraterad,2 vürtsipipratera) 1 väike pastinaak 1 porgand 1 suur sibul 1 väike paprika 6 kirsstomatit 1 porru,valge osa 2x 185g tuunikalakonservi(suured tükid vees) 0,5-1tl karripulbrit pool sidrunit hakitud tilli Koorida ja tükeldada porgand ja pastinaak.Viiluta sibul.Lisa keevasse kalapuljongisse.Lase mõõdukal kuumusel podiseda umbes 15 minutit.Poolita tomat,viiluta paprika ja porru.Lisa supi sisse.Lase podiseda 5-7 minutit,siis lisa tuunikalakonserv ja kuumuta mõned minutid.Maitsesta karripulbriga ning lisa viilutatud sidrun ja hakitud till. | |
Seenekas Abikokk 2010-03-23 17:24:49 |
Paar päeva tagasi tegin kalapallisuppi tomati-sibulahoidisega. Kalapallideks said masinast läbi lastud kilud, peeneks hakitud sibul, üks muna ja natuke peterselli. Sool ja pipar ka. Supi sisse läks varssellerilõpp hakituna, kuubikuteks lõigatud 6 kartulit, 2 loorberilehte, soola, liiter vett (pärast veidi lisasin) ja kolmveerandliitrine purgitäis tomati-sibulahoidist. Alustasin nagu ikka juurikate kergelt pruunistamisega õli ja võiga, siis lisasin vee ja hoidise ja keetsin need pehmeks. Kõige lõpus said supi sisse kalapallid, aga kuna supp oli suht paks, siis pooled pallid praadisin hoopis pannil ja panin supi peale ja nii nägid nad hulka kenamad välja. Sai üks hea teistmoodi supp. (Huvitav kaua mees neid kalasuppe nõus sööma on?) | |
Nef Kokaõpilane 2010-03-23 17:39:18 |
Täna tegin oma lemmik kalasuppi. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |