Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-26 10:52:41 |
Raamat24 annab teada: Kadri Kroon jagab autogramme raamatule "Eesti memmede varjatud saladused" neljapäeval, 27. septembril kell 16 Viru Keskuse 3. korruse Rahva Raamatus. Autori sõnul on see raamat talle eriti südamelähedane: ”Inspiratsiooniallikaks on mu lapsepõlvelõhnad, mis tekitavad õnnetunde, ja maitsed, mis tänini keelel. Nende eest pean tänama mind ja mu lapsi hoidnud ja poputanud memmesid, kes perenaistena valitsevad puupliidi ääres, pajad auramas ja pannid särisemas. Minu oma memme õpetas mind armastama kõhu kaudu, rituaalina taustaks laual valge lina, portselan ja lilled. Olen kogunud raamatusse memmede repertuaari isiklikud lemmikud. Lihtsad ja ausad toidud on raamatus ilma igasuguste viguriteta koos praktiliste salanõksudega asjade õnnestumiseks. Ikka selleks, et saaksime neid oskusi oma lastele edasi anda ning õpetada neid väärtustama põlvkondadevahelist sidet ja ühiseid toidutraditsioone.” Raamat on eesti ja inglise keeles. Formaat: 194 lk, kõvad kaaned Raamat ilmus: 2.juuli 2009 | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-30 23:01:54 |
Tallinna Botaanikaaed annab teada: 4.-6.09 Daaliate ja viinamarjade näitus Daaliate kõrval saab näitusel näha ka Eestimaal kasvatatud viinamarju. Koostööpartnerid Harri Poom, Mart Laul, Kalle Kruus. Kavas loeng `Viinamarjakasvatusest Eestis´ lektor Harri Poom Kuraatorid: Krista Kaur, Taimi Puusepp (tel: 606 2671) [b]18.-20.09 Seene-, sambla- ja samblikunäitus 13.-22.11 Taimne eksootika toidulaual[/b] Kas teate, millise taime vili on salakk või pitaia? Miks hinnatakse siledat malpiigiat või söödavat lõhnasaba? Kus kasvab hotentotiviljak ? Kuidas neid kasutada ja mida need taimed või viljad sisaldavad, sellele saab vastuse vähetuntud toidutaimede näitusel. Lisaks sellele saab näituselt ideid ja õpetusi, milliseid taimi saab ise kodus aknalaual, rõdul, terassil potis või peenral kasvatada. Saab degusteerida mitmeid eksootilisi vilju.Toimuvad retked, kus tutvustatakse neid taimi, kes eksootilisi vilju annavad. Kuraatorid: Taimi Puusepp, Krista Kaur (tel: 606 2671), Urmas Laansoo (tel: 606 2698) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-06 12:42:59 |
Pille:
Käisime eile (st laupäeval) toda daaliate ja viinamarjade väljapanekut vaatamas. Päris korralik valik oli viinamarju ja huvitav teada, et need kõik Eestis kasvatatud. Loeng ja viinamarjade ühine ärasöömine on täna (vastavalt kell 14 ja 16).
Aga siin mõned fotod eilsest viljapuudepäevast Hansaplanti keskuses Kiili vallas. Andsime meiegi oma hääle parimale õuna-, pirni- ja ploomisordile.
Ja siin fotod nende kolme õunapuu esindajaist, mis meie uude aeda sel nädalal istutatakse:
Esimene on minu lemmik, teine Kristjani lemmik ja kolmas on konkurentsitult parim koogiõun :P Neljas puu tuleb meil ka, aga seda Eestis ei kasvatata ja selleks tuleb meil UK-st pookeoks tuua, nii et veidi eksperimenteerimist tulevikus ka.
See õunte degusteerimine oli väga vahva - nii avastasime enda jaoks täiesti uue õuna, suviõuna Kasper. Õunad olid degusteerimiseks toonud Seedri puukool.
Pirnidest maitses mulle kõige rohkem Kägi Bergamott, aga paljukiidetud Pepi oli lihtsalt veel toores ja seetõttu polnud võrdlemine päris aus. (Pirnipuud meile aeda ei tule).
Tallinna Botaanikaaed annab teada: 4.-6.09 Daaliate ja viinamarjade näitus Daaliate kõrval saab näitusel näha ka Eestimaal kasvatatud viinamarju. Koostööpartnerid Harri Poom, Mart Laul, Kalle Kruus. Kavas loeng `Viinamarjakasvatusest Eestis´ lektor Harri Poom |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-06 13:03:12 |
Leivapäev ja leivakõrvase laat Eesti Vabaõhumuuseumis pühapäeval, 13. septembril 2009 Eestlane oskab hääst toidust lugu pidada. Ütleb ju eesti vanasõnagi: „Parem vatsa rebestada, kui et hüva rooga üle jääb!“ Leib on olnud eestlase jaoks läbi aegade toidu sümboliks ja igiomaseks põhitoiduseks. Kõike muud söödavat on seepärast kutsutud leivakõrvaseks. Nii on meie laadalegi oodatud kõikvõimaliku kodumaise toidukraami pakkujad, et leivapäevale tulnuil oleks valida, mida leiva kõrvale haugata. Leivakõrvase laadal kaubeldakse kodumaiste aia- ja põllusaadustega, kala- ja lihatoodetega, meega jms. Laat on avatud kella 10.00 – 17.00. Täpsem kava siin. Leivapäev Eesti Vabaõhumuuseumis tutvustab leiva saamise lugu rehepeksust kuni koduleiva küpsetamiseni. Külastajad saavad omal käel proovida rehepeksu algelisemat meetodit- viljapeksu kootidega, proovida jahu jahvatamist käsikivil ning näha muuseumi Härjapea talus põrandaleiva küpsetamist. Leivapäev korraldatakse koostöös Põllumajandusministeeriumi ja Eesti Leivaliiduga. | |
Maris Abikokk 2009-09-10 11:46:05 |
Laupäeval, 12. septembril kl 10-13 on NOPis Gurmeehõnguline turuhommik Uudistama! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-10 12:52:29 |
Maris:
Just!! Ma NOPi teemas juba mainisin seda, aga topelt ei kärise :)
Laupäeval, 12. septembril kl 10-13 on NOPis Gurmeehõnguline turuhommik Uudistama! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-11 13:26:21 |
Pille:
Hansaplant annab teada:
PARIMA VILJAPUU VALIMISEL VÕITIS SUVIÕUNAPUU 'KASPER'
Aianduskeskuses Hansaplant juba neljandat aastat toimuval viljapuupäeval valisime klientide abil kõige parema viljapuu vilja. See aasta sai valida parimat-maitsvaimat-kenamat vilja kolmes kategoorias: õunad, pirnid, ploomid. Degusteerimisel osales 328 inimest. Ülekaaluka võidu sai suviõun 'Kasper', teiseks tuli suviõun 'Martsipan' ja kolmandaks seni kolm aastat esikohta enda käes hoidnud sügisõun 'Liivi Kuldrenett'.
Pirnidest sai enim hääli sügispirn 'Mramornaja', ploomidest 'Liivi Kollane Munaploom'.
Kokkus osales valikus 14 erinevat suvi- ja sügisõunasorti, 3 pirnisorti ning 5 ploomisorti.
Võitja 'Kasper' on ideaalne õunasort koduaeda. Esimesed viljad valmivad enne Valget Klaari, viimased septembri lõpul, nii on võib Kasperi vilju noppida puult augusti algusest kuni septembri lõpuni. Hoidlas on võimalik õunu säilitada veel kuu kuni poolteist.
Aga siin mõned fotod eilsest viljapuudepäevast Hansaplanti keskuses Kiili vallas. Andsime meiegi oma hääle parimale õuna-, pirni- ja ploomisordile. See õunte degusteerimine oli väga vahva - nii avastasime enda jaoks täiesti uue õuna, suviõuna Kasper. Õunad olid degusteerimiseks toonud Seedri puukool. Pirnidest maitses mulle kõige rohkem Kägi Bergamott, aga paljukiidetud Pepi oli lihtsalt veel toores ja seetõttu polnud võrdlemine päris aus. (Pirnipuud meile aeda ei tule). |
|
Zapxpxau Abikokk 2009-09-11 13:39:52 |
Pille:
No ma ei tea, Liivi Kuldrenett on ka minu lemmik, aga ta saavutab oma parima maitse septembri lõpupoole (kasvab meil sauna kõrval), seega nagu imelik teda pooltoorelt teistega võrrelda? :/
Liivi Kollane Munaploom on ka meie peres enimhinnatud ploomisort. :P
PARIMA VILJAPUU VALIMISEL VÕITIS SUVIÕUNAPUU 'KASPER' Aianduskeskuses Hansaplant juba neljandat aastat toimuval viljapuupäeval valisime klientide abil kõige parema viljapuu vilja. See aasta sai valida parimat-maitsvaimat-kenamat vilja kolmes kategoorias: õunad, pirnid, ploomid. Degusteerimisel osales 328 inimest. Ülekaaluka võidu sai suviõun 'Kasper', teiseks tuli suviõun 'Martsipan' ja kolmandaks seni kolm aastat esikohta enda käes hoidnud sügisõun 'Liivi Kuldrenett'. Pirnidest sai enim hääli sügispirn 'Mramornaja', ploomidest 'Liivi Kollane Munaploom'. Kokkus osales valikus 14 erinevat suvi- ja sügisõunasorti, 3 pirnisorti ning 5 ploomisorti. Võitja 'Kasper' on ideaalne õunasort koduaeda. Esimesed viljad valmivad enne Valget Klaari, viimased septembri lõpul, nii on võib Kasperi vilju noppida puult augusti algusest kuni septembri lõpuni. Hoidlas on võimalik õunu säilitada veel kuu kuni poolteist. |
|
Netcat Abikokk 2009-09-11 13:57:32 |
Väga häid liivi munaploome sain sel nädalal Nõmme turult, muide. See tõesti on maitsev ploom. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Marju Abikokk 2009-09-24 11:08:43 |
Mulle tuli kiri sellise jutuga: Laupäeval, 26. septembril kell 11-15 Steineri aias PÄRNU TALUTURG Turul saab korvi ja põske pista head ja paremat - kodus küpstetatud leiba, nõgesekotlette, rüübata peale võilillekohvi. Lisaks veel erinevad ürdisegud, üllatava sisuga moosid, mesi, marjad ja loomulikult kohalik köögivili, lihaleib, kodune sepik, saunas suitsutatud sink, ulukiliha ja juustupatsid. Mõnusat muusikat Olavi Kõrre ja teiste toredate muusikute esituses, jutuvestmise nurgakeses arutlusel teemad võililleveinist võilillekohvini, nõgesekotletist kukke ja päikest saanud kanamunadeni, mahlakonjakist naturaalse energiajoogini. Maarja-Magdaleena Gildi ja Pärnu Loodusmaja meisterdamise töötoad kogu perele. See turg on ka inimestevahelise suhtluse ja teineteise leidmise kohaks ning teeviidaks vanade, lihtsate ja toimivate lahenduste suunas. Kohtume turul! Steineri aed asub Pühavaimu tänaval, Pärnu Kunstide Maja vastas. | |
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |