Eva Abikokk 2008-10-30 13:57:33 |
Tänavusest Toidumessist siis lühidalt: 1) Väga vähe uudistooteid 2) Väga vähe huvitavat n-ö kodukoka jaoks 3) Meeldis Apollo spetsiaalne kokaraamatute müügi-stend (hea valik) 4) Degusteerisin parima jõulutoote kooke-torte, 11 erinevat sorti. Maitses ainult üks, sest see oli puhta maitsega. Teised olid väga keemia-hõngulised. Eesti tootjad, mis toimub??? Rohkem ei midagi mainimisväärset... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-30 14:29:23 |
Eva:
Eva, "kes" parima kokaraamatu tiitli pälvis? Nii kodumaise kui ka tõlkeraamatu oma?
Ma minemas nii homme (eelkõige Aasta Koka võistlust vaatama) kui ka ülehomme (niisama uudistama).
Tänavusest Toidumessist siis lühidalt: 1) Väga vähe uudistooteid 2) Väga vähe huvitavat n-ö kodukoka jaoks 3) Meeldis Apollo spetsiaalne kokaraamatute müügi-stend (hea valik) 4) Degusteerisin parima jõulutoote kooke-torte, 11 erinevat sorti. Maitses ainult üks, sest see oli puhta maitsega. Teised olid väga keemia-hõngulised. Eesti tootjad, mis toimub??? Rohkem ei midagi mainimisväärset... |
|
Eva Abikokk 2008-10-30 14:31:42 |
Pille:
Aasta parim kokaraamat on „Pidulikud pühapäevalõunad“
Täna alanud Tallinna FoodFesti raames kuulutati konkursi „Aasta kokaraamat” võitjaks raamat „Pidulikud pühapäevalõunad“. Raamatu kirjastaja on AS Ajakirjade Kirjastus.
Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati Maalehe Kirjastuse poolt välja antud „Suur kiirete ja tervislike retseptide raamat“ Kokku osales võistlusel 16 raamatut, mis on siiamaani suurima osalejate arvuga võistlus. Konkursil osalesid veel AS Varrak, AS Sinisukk, AS Äripäev, AS Atlex ja Eesti Ekspressi Kirjastuse AS.
Parima kokaraamatu selgitamisel hindas žürii raamatuid lähtuvalt sisust, kujundusest, praktilisusest ja trükiste kvaliteedist. Lisaks valmistasid Tallinna Teeninduskooli õpilased, õpetaja Diane Sarapuu- Kelder juhtimisel iga nominendi raamatust ühe roa.
žüriisse kuulusid :
Diane Sarapuu–Kelder - Tallinna Teeninduskooli õpetaja
Katrin Hiie –Apollo Raamatud AS kaupluse juhataja
Endla Toots - Kirjastus Koolibri kunstnik-kujundaja
Ingrid Rebane - Tallinna Raamatutrükikoja tootmisjuht
Aili Saks – Eesti Entsüklopeediakirjastuse tegevtoimetaja
Veiko Ruukel – Restoran Karl Friedrich peakokk
Tallinna Teeninduskooli õpilased
Eva, "kes" parima kokaraamatu tiitli pälvis? Nii kodumaise kui ka tõlkeraamatu oma? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-30 14:55:33 |
Eva:
Aitäh, Eva! Eks ma homme lappan neid raamatuid. Esimest olen küll poes sirvinud, teist pole aga näinudki.
Täna alanud Tallinna FoodFesti raames kuulutati konkursi „Aasta kokaraamat” võitjaks raamat „Pidulikud pühapäevalõunad“. Raamatu kirjastaja on AS Ajakirjade Kirjastus. Parimaks tõlkeraamatuks tunnistati Maalehe Kirjastuse poolt välja antud „Suur kiirete ja tervislike retseptide raamat“ |
|
Eva Abikokk 2008-10-30 15:11:20 |
Pille:
See pühapäevalõuna-raamat on päris huvitav mumeelest. Sai kingitud ühele välismaalasele (seal on retseptid ka inglise keelde tõlgitud) ja päris palju selliseid eestipäraseid šikke ja huvitavaid suupisteid-peotoite oli kirjas.
Aitäh, Eva! Eks ma homme lappan neid raamatuid. Esimest olen küll poes sirvinud, teist pole aga näinudki. |
|
Merilin Abikokk 2008-10-31 15:28:40 |
Ka mulle tundus messiosa esindatus nagu vähe nadi.
Endale pakkusid teiste hulgast rohkem huvi astelpajutooted, kuusevõrsesiirup ja kodumaised metsloomalihast vorstid ja konservid (samas letis nt. hobusekonserviga). Granaatõunavein oli ka täitsa huvitav.
Samas jääb lootus, et programmijärgselt on kodukokale homme veidi rohkem mõeldud.
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-31 15:42:31 |
[1quote=Thredahlia][/quote] Fotodele selgituseks siis seda, et esimesel degusteerib Thredahlia jõuluseid lihatooteid ja teisel jõuluõllesid :) | |
Eva Abikokk 2008-10-31 16:11:02 |
Lisan siia eilse jõulukookide degusteerimise foto :) Aga kuidas need jõululihatooted ja -õlled siis maitsesid? | |
Merilin Abikokk 2008-10-31 16:39:18 |
Eva:
Kahjuks ei oska numbrit tootega kokku viia. Lihade hulgas oli paar täitsa head, aga tumedat õlud eestlased endiselt teha vist ikka ei oska...
Nonää, tahtsin degusteerimise ikka ise kä ära mainida, aga ju jäi kuskile aju ja näppude vahele pidama... Aga kuidas need jõululihatooted ja -õlled siis maitsesid? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-31 16:43:38 |
Thredahlia:
Sama siin. Meil Thredahliaga õnnestus lihatooteid degusteerida, verivorste täna ei saanud. Panin kahele lihale maitse eest 4 punkti võimalikust viiest, aga mis konkreetsete toodetega tegu oli, ei oska kosta.
Kookidega olen Sinuga, Eva, ühel nõul. Hirmus magusad olid, kuigi paar tükki olid täitsa söödavad. Mulle tegi nalja see, et tuli hinnata kookide lõhna. No otse ahjust tulnud koogi-kringli puhul saan ma sellest aru. Aga želatiinikattega magusad tordid-koogid? No need ei lõhna ju?!
Jõuluõllesid ja hõõgveine ma täna ei proovinud.
Aga ma lähen homme ka. Siis loodan verivorsti maitsta :)
Eva:
Kahjuks ei oska numbrit tootega kokku viia. Lihade hulgas oli paar täitsa headAga kuidas need jõululihatooted ja -õlled siis maitsesid? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |